Hobó személy

Terry Pratchett: Wyrd Sisters
Terry Pratchett: Witches Abroad
Terry Pratchett: Maskerade
Terry Pratchett: Hölgyek és urak
Terry Pratchett: Vészbanyák
Terry Pratchett: Vége a mesének
Terry Pratchett: Maszkabál
!

@ Paul Kidby

!

Eredeti alak: Greebo
Régi fordítás: Csöves

!

Paul Kidby

!

Paul Kidby


Idézetek

csillagka>!

– Hölgyem, a szőrmestólája a csokoládémat eszi!

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
6 hozzászólás
Keikorca P>!

    – Ööö, elnézést – szólt utánuk a férfi, miközben Ogg Nagyi megfordult –, de mi az ott a vállán?
    – Ez… egy szőrmegallér – vágta ki magát Nagyi.
    – Már ne haragudjon, de úgy láttam, mozgott a farka!
    – Igen. Én történetesen az állatkínzásmentes divatban hiszek.

154. oldal (Delta Vision, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: divat · Hobó · Ogg Gitta (Nagyi)
Veron P>!

[…] Csöves valódi intelligenciát sugárzott. Valamint olyan bűzt is, ami képes lett volna ledönteni egy falat, és komoly arc- és orrmelléküreg-problémát okozott volna egy döglött rókának.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
14 hozzászólás
amnaen>!

Csöves lehetett az egyetlen macska, aki képes volt gúnyosan vihogni dorombolás közben.

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
ViraMors P>!

Hobó vigyora szép fokozatosan eltűnt, míg végül csak a macska maradt. Ez majdnem olyan rémisztő volt, mintha fordítva történt volna.

198. oldal (Delta Vision, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
psn>!

A legtöbb kastélybéli cica vagy elkényeztetett kedvenc volt, vagy laposfülű konyhai és istállói habitüé, amelyek általában kifejezetten hasonlítottak azokra a rágcsálókra, amiken éltek. Viszont ez a macska a maga ura. Persze, minden macska ezt a benyomást kelti, ám a közömbös, állatias önmagába mélyedtség helyett, amit ezekben a teremtményekben titokzatos bölcsességként könyvel el a világ, Csöves valódi intelligenciát sugárzott. Valamint olyan bűzt is, ami képes lett volna ledönteni egy falat, és komoly arc- és orrmelléküreg-problémát okozott volna egy döglött rókának.
Kizárólag egyetlen embertípus tart ilyen macskát.

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
NannyOgg>!

To Nanny Ogg Greebo was still the cute little kitten that chased balls of wool around the floor.
To the rest of the world he was an enormous tomcat, a parcel of incredibly indestructible life forces in a skin that looked less like a fur than a piece of bread that had been left in a damp place for a fortnight. Strangers often took pity on him because his ears were non-existent and his face looked as though a bear had camped on it. They could not know that this was because Greebo, as a matter of feline pride, would attempt to fight or rape absolutely anything, up to and including a four-horse logging wagon. Ferocious dogs would whine and hide under the stairs when Greebo sauntered down the street. Foxes kept away from the village. Wolves made a detour.

45. oldal (Corgi, 1992)

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
8 hozzászólás
Veron P>!

Csöves képezte Ángyi kevés vak elfogultságának egyikét. Noha intellektuálisan egyetértett volna azzal, hogy a kandúr valóban egy kövér, fortélyos, iszonyatosan bűzös többszörös erőszaktevő, ennek ellenére ösztönösen kis, bolyhos cicaként képzelte maga elé, amilyen évtizedekkel korábban volt. A tény, hogy Csöves egyszer felkergetett a fára egy farkasszukát, és meglepetésszerűen lerohant egy nősténymedvét, amint az ártatlanul gyökereket ásott ki, nem hagyatta abba Ángyival a folytonos aggódást, hogy valami baja eshet a macskájának. A királyságban mindenki más általánosságban úgy vélte, hogy az egyetlen dolog, ami esetleg kissé lelassíthatná Csövest, az a telitalálat meteorral.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó · Ogg Gitta (Nagyi)
2 hozzászólás
Ashtray_Heart>!

A királyságban uralkodó általános nézet szerint az egyetlen dolog, ami képes lett volna Hobóval elbánni, az egy közvetlen meteoriteső.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
qcz>!

Egy dobozba zárt macska elvben élhet is, meg halott is lehet. Amíg meg nem nézi az ember, addig nem derül ki. Ami azt illeti, maga a doboz kinyitása determinálja a macska állapotát, bár ebben a konkrét esetben a macska állapotfüggvénye három lehetőséget engedett meg: az Élő Macskáét, a Halott Macskáét, és a Halálosan Felbőszült Macskáét.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó