!

Hobó személy

Terry Pratchett: Wyrd Sisters
Terry Pratchett: Witches Abroad
Terry Pratchett: Maskerade
Terry Pratchett: Hölgyek és urak
Terry Pratchett: Vészbanyák
Terry Pratchett: Vége a mesének
Terry Pratchett: Maszkabál
!

@ Paul Kidby

!

Eredeti alak: Greebo
Régi fordítás: Csöves

!

Paul Kidby

!

Paul Kidby


Idézetek

>!
psn

A legtöbb kastélybéli cica vagy elkényeztetett kedvenc volt, vagy laposfülű konyhai és istállói habitüé, amelyek általában kifejezetten hasonlítottak azokra a rágcsálókra, amiken éltek. Viszont ez a macska a maga ura. Persze, minden macska ezt a benyomást kelti, ám a közömbös, állatias önmagába mélyedtség helyett, amit ezekben a teremtményekben titokzatos bölcsességként könyvel el a világ, Csöves valódi intelligenciát sugárzott. Valamint olyan bűzt is, ami képes lett volna ledönteni egy falat, és komoly arc- és orrmelléküreg-problémát okozott volna egy döglött rókának.
Kizárólag egyetlen embertípus tart ilyen macskát.

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
>!
Veron P

Csöves képezte Ángyi kevés vak elfogultságának egyikét. Noha intellektuálisan egyetértett volna azzal, hogy a kandúr valóban egy kövér, fortélyos, iszonyatosan bűzös többszörös erőszaktevő, ennek ellenére ösztönösen kis, bolyhos cicaként képzelte maga elé, amilyen évtizedekkel korábban volt. A tény, hogy Csöves egyszer felkergetett a fára egy farkasszukát, és meglepetésszerűen lerohant egy nősténymedvét, amint az ártatlanul gyökereket ásott ki, nem hagyatta abba Ángyival a folytonos aggódást, hogy valami baja eshet a macskájának. A királyságban mindenki más általánosságban úgy vélte, hogy az egyetlen dolog, ami esetleg kissé lelassíthatná Csövest, az a telitalálat meteorral.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó · Ogg Gitta (Nagyi)
2 hozzászólás
>!
Veron P

Ogg ángyi macskát is tartott, egy hatalmas, félszemű, szürke kandúrt, amit Csövesnek nevezett, s ami megosztotta idejét az alvás, evés, és a legelképesztőbben vérfertőző macskatörzsnemzése között.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó · Ogg Gitta (Nagyi)
>!
Veron P

(…) Csöves valódi intelligenciát sugárzott. Valamint olyan bűzt is, ami képes lett volna ledönteni egy falat, és komoly arc- és orrmelléküreg-problémát okozott volna egy döglött rókának.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
14 hozzászólás
>!
csillagka P

– Hölgyem, a szőrmestólája a csokoládémat eszi!

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
6 hozzászólás
>!
Dávidmoly

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Csak nevettek, és leszúrták. Rubina meg sem próbált elszaladni. Olyan volt, mintha csak játszanának – ismételgette.
Valami oknál fogva Magrat Greebóra pillantott, akiben volt annyi tisztesség, hogy lesüsse a szemét.
– Hegyes fülek és simogatni való haj – mondta általánosságban. – Elbűvölő természet. És amikor jól érzik magukat, kellemes hangot adnak ki.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
2 hozzászólás
Hirdetés
>!
psn

Tökéletesen jól végeztük el a varázslatot. Kivéve a hozzávalókat. Meg a vers zömét. És valószínűleg nem az alkalmatos időben. És Gytha hazavitte a nagy részét a macskának, ami semmiképp se lehet helyes.

Kapcsolódó szócikkek: Hobó · Ogg Gitta (Nagyi)
>!
Tanarillaa

A tény, hogy Csöves egyszer fölkergetett a fára egy farkasszukát, és meglepetésszerűen lerohant egy nősténymedvét, amint az ártatlanul gyökereket ásott ki, nem hagyatta abba Ángyival a folytonos aggódást, hogy valami baja eshet a macskájának. A királyságban mindenki más általánosságban úgy vélte, hogy az egyetlen dolog, ami esetleg kissé lelassíthatná Csövest, az a telitalálat meteorral.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
>!
amnaen

Csöves lehetett az egyetlen macska, aki képes volt gúnyosan vihogni dorombolás közben.

Kapcsolódó szócikkek: Hobó
>!
qcz

Egy dobozba zárt macska elvben élhet is, meg halott is lehet. Amíg meg nem nézi az ember, addig nem derül ki. Ami azt illeti, maga a doboz kinyitása determinálja a macska állapotát, bár ebben a konkrét esetben a macska állapotfüggvénye három lehetőséget engedett meg: az Élő Macskáét, a Halott Macskáét, és a Halálosan Felbőszült Macskáét.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hobó