Henry Ward Beecher személy

Paul Auster: The New York Trilogy
John Green: Alaska nyomában
!

1813. június 24. Litchfield, Connecticut állam, USA – 1887. március 8. New York City.
Amerikai lelkész, reformer és szónok, a rabszolgaság eltörlése és a női szavazati jog és az evolúció híve, Harriet Beecher Stowe öccse. 1847-től New York-i Plymouth Templom lelkésze, a pulpitusról gyakran társadalmi problémákról szónokolt. Korának egyik legnagyobb hatású szónoka és egyik legismertebb figurája volt.


Idézetek

Algernon P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A tizenkilencedik századi prédikátor, Henry Ward Beecher utolsó szavai: „Most jön a titok.” A költő, Dylan Thomas, aki legalább annyira szerette a jó piát, mint Alaska, azt mondta, mielőtt meghalt: „Tizennyolc whiskyt ittam tisztán. Azt hiszem, ez rekord.” Alaska kedvenc drámaírója, Eugene O’Neill: „Hotelszobában születtem és – az isten verje meg – hotelszobában halok meg.” Még az autóbalesetben elhunytaknak is vannak utolsó szavai. Diana hercegnő azt mondta: „Ó, istenem. Mi történt?” A filmsztár James Dean azt mondta: „Meglátnak bennünket”, éppen mielőtt nekicsapódott volna a Porschéja a másik kocsinak. Olyan sok utolsó mondatot ismerek. De az övét soha nem fogom megtudni.

188-189. oldal

4 hozzászólás
Whatsername>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A tizenkilencedik századi prédikátor, Henry Ward Beecher utolsó szavai: „Most jön a titok.”

Diana hercegnő azt mondta: „Ó, Istenem. Mi történt?” A filmsztár James Dean azt mondta: „Meglátnak bennünket”, éppen mielőtt nekicsapódott volna a Porschéja a másik kocsinak. Olyan sok utolsó mondatot ismerek. De az övét soha nem fogom megtudni.

188. oldal

orvosi_székfű>!

The address is unimportant. But let's say Brooklyn Heights, for the sake of argument. Some quiet, rarely travelled street not far from the bridge – Orange Street perhaps. Walt Whitman handset the first edition of Leaves of Grass on this street in 1855, and it was here that Henry Ward Beecher railed against slavery form the pulpit of his red-brick church. So much for local colour.

138-139. oldal (Faber and Faber, 2004)