Heathcliff személy

J. M. Coetzee: Elizabeth Costello
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Frances Mayes: Édes élet Itáliában
Stephen King: Atlantisz gyermekei
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben
Stephenie Meyer: Eclipse
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Emily Brontë: Wuthering Heights
Fan Wu: Február virágai
Raymond Chandler: Az emeleti ablak
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás
Janet Fife-Yeomans: Heath Ledger élete
Christopher Moore: Csak egy harapás
Sam Savage: Firmin
Joshua Foer: Einsteinnel a Holdra
Rivka Galchen: American Innovations
Markus Zusak: Az üzenet
Julia Rochester: Ház a világ peremén
Claire Douglas: Lány a mólón
Cassandra Gannon: Treasure of the Fire Kingdom
Libba Bray: The King of Crows
Fábián Janka: A könyvárus lány
Joseph O'Connor: Árnyjáték
Charlotte Brontë – Emily Brontë – Anne Brontë: Brontë minden napra
!

Laurence Olivier mint Heathcliff (Üvöltő szelek, 1939-es amerikai film)


Idézetek

CW_42>!

Hirtelen az jutott eszembe, hogy elég nevetséges, ha valaki, akit Mr. Darcynak hívnak, felvágósan félrevonul egy partin. Olyan, mintha valaki, akit Heathcliffnek hívnak, egész este nem lenne hajlandó elmozdulni a kertből, hogy „Cathy!” ordítással csapkodja a fejét egy fának.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff · Mark Darcy · Mr. Fitzwilliam Darcy
1 hozzászólás
mazsa>!

Akármiből teremtettek is lelkeink, az övé és az enyém ugyanabból van.

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
katacita I>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Olyasvalami ez, amit nem tudok megmagyarázni. De bizonyára te is sejted, mint mindenki, hogy van vagy kell még lennie valakinek rajtad kívül, akiben te is benne vagy még. Mivégre teremtettem volna, ha egész valómat magába foglalná az, amit itt látsz? Nagy fájdalmaim ez életben Heathcliff fájdalmai voltak; figyeltem és átéreztem őket, kezdettől fogva. Életem nagy értelme: ő. Ha mindenki más elpusztulna, és csak ő maradna életben: általa tovább élnék én is! De ha mindenki megmaradna, csak ő pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének. Linton iránti szerelmem olyan, mint a fa lombja: az idő, tudom jól, meg fogja változtatni, amint a tél is megváltoztatja a fákat. Heathcliff iránti szerelmem olyan, mint a sziklakéreg a föld alatt; kevés látható örömöt nyújt, de nem lehet mással helyettesíteni. Nelly, én Heathcliff vagyok! Mindig, mindig a lelkemben él; nem mint valami gyönyörűség, hisz tudom, magam sem vagyok az, hanem mint saját lényem. Így hát ne beszélj arról, hogy elválunk egymástól; ez lehetetlen…

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Earnshaw · Edgar Linton · Heathcliff
Pancsurka>!

A rossz korban születtem. Az Üvöltő szelek idejében kellett volna. Bár ha én lennék Cathy, levadásztam volna azt a Heathcliffet, és úgy ütöttem volna lovaglóostorral, mint egy szado prosti, aki prémiumra hajt. Csak mondom.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
14 hozzászólás
FruzsinaRacz>!

Meg hogy nem is álmodott arról, hogy egyszer találkozik valakivel, aki így tud szeretni, olyan rajongással, mint az általa bálványként imádott hősök: Mr. Rochester, Heathcliff, Brandon ezredes, Mr. Darcy és Pókember…

197. oldal

1 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

6.
Tényleg gyönyörű vidék! Nem hiszem, hogy egész Angliában találnék még egy helyet, ahol ennyire háborítatlanul elvonulhatnék a társaság zsivajától. Az embergyűlölők paradicsoma – és Mr. Heathcliff meg én tökéletesen összeillő párost alkotunk ebben a kietlenségben.

Üdvözlő szelek

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
1 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

15.
Legyél velem örökké… mindegy, milyen alakban… kergess az őrületbe! Csak ne hagyj magamra ebben a feneketlen mélységben, ahol hiába kereslek!

Üvöltő szelek

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
Aurore>!

Két napon át nem ettem ilyenkor. Byront olvastam. Az Üvöltő szelek-et olvastam. Heathcliffre változtattam a nevem. Feküdtem a hátamon. Néztem a lábujjaimat. Utána fokozott energiával vetettem magam a munkába. Jay Gatsby voltam. A nagy túlélő. Vittem az üzletet tovább. Kifelé a régi, nyájas énem maradtam, és ki tudhatta, hogy megtört szív rejtőzik odabenn?

81. oldal

Sam Savage: Firmin Egy alvilági élősdi kalandjai a nagyvárosban

Kapcsolódó szócikkek: George Byron · Heathcliff · Jay Gatsby
Rileey>!

Ó, Heathcliff, ne legyen ilyen kishitű! Jöjjön a tükör elé, és megmutatom, milyennek kell lennie. Látja ezt a két vonalat a szeme közt, ezeket a vastag szemöldököket? Ahelyett, hogy szép ívben hajolnának felfelé, összehúzódnak középen, és ez a két fekete ördög, mélyen a szemöldöke alatt, sohasem tárja ki ablakát, hanem csak lopva leselkedik, mint a pokol kémei. Próbálja meg, igyekezzék eltüntetni ezeket a gyászos ráncokat, vonja fel szemöldökét, és változtassa át szemeit bízó, ártatlan angyalokká, szabadítsa fel őket a gyanú és a kétkedés alól, hadd lássanak barátot ott, ahol nem biztos, hogy ellenséggel állnak szemben. Ne nézzen úgy, mint a megvert kutya, amelyik úgy tesz, mintha jól tudná, hogy az elszenvedett rúgásokat nagyon is megérdemelte, és e rúgásokért nemcsak a bántalmazót, hanem az egész világot gyűlöli.

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
Kiara P>!

Temethetnek tizenkét láb mélységbe, és rám dönthetik az egész templomot, de nem fogok nyugodni addig, amíg velem nem leszel.

169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff