!

Heathcliff személy

J. M. Coetzee: Elizabeth Costello
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Frances Mayes: Édes élet Itáliában
Stephen King: Atlantisz gyermekei
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben
Stephenie Meyer: Eclipse
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Emily Brontë: Wuthering Heights
Fan Wu: Február virágai
Raymond Chandler: Az emeleti ablak
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás
Janet Fife-Yeomans: Heath Ledger élete
Christopher Moore: Csak egy harapás
Sam Savage: Firmin
Joshua Foer: Einsteinnel a Holdra
Rivka Galchen: American Innovations
Markus Zusak: Az üzenet
Claire Douglas: Lány a mólón
Cassandra Gannon: Treasure of the Fire Kingdom
!

Tom Hardy


Idézetek

>!
Rileey

Ó, Heathcliff, ne legyen ilyen kishitű! Jöjjön a tükör elé, és megmutatom, milyennek kell lennie. Látja ezt a két vonalat a szeme közt, ezeket a vastag szemöldököket? Ahelyett, hogy szép ívben hajolnának felfelé, összehúzódnak középen, és ez a két fekete ördög, mélyen a szemöldöke alatt, sohasem tárja ki ablakát, hanem csak lopva leselkedik, mint a pokol kémei. Próbálja meg, igyekezzék eltüntetni ezeket a gyászos ráncokat, vonja fel szemöldökét, és változtassa át szemeit bízó, ártatlan angyalokká, szabadítsa fel őket a gyanú és a kétkedés alól, hadd lássanak barátot ott, ahol nem biztos, hogy ellenséggel állnak szemben. Ne nézzen úgy, mint a megvert kutya, amelyik úgy tesz, mintha jól tudná, hogy az elszenvedett rúgásokat nagyon is megérdemelte, és e rúgásokért nemcsak a bántalmazót, hanem az egész világot gyűlöli.

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
>!
Boglárka_Madar P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

MIvel még sosem randiztam senkivel, a szerelmet valamiféle szent, már-már vallásos dolognak tartottam, mint valami hősi emlékművet. Könyvekben olvastam effélékről, mint például Catherine és Heathcliff szerelméről az Üvöltő szelekben – kirázott a hideg a csodálattól és a tisztelettől. E szenvedélyes szerelemmel összehasonlítva minden, amit a Nyugati Ötös körül láttam, naivnak és értelmetlennek tűnt.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
>!
Pancsurka

A rossz korban születtem. Az Üvöltő szelek idejében kellett volna. Bár ha én lennék Cathy, levadásztam volna azt a Heathcliffet, és úgy ütöttem volna lovaglóostorral, mint egy szado prosti, aki prémiumra hajt. Csak mondom.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
14 hozzászólás
>!
Aurore

Két napon át nem ettem ilyenkor. Byront olvastam. Az Üvöltő szelek-et olvastam. Heathcliffre változtattam a nevem. Feküdtem a hátamon. Néztem a lábujjaimat. Utána fokozott energiával vetettem magam a munkába. Jay Gatsby voltam. A nagy túlélő. Vittem az üzletet tovább. Kifelé a régi, nyájas énem maradtam, és ki tudhatta, hogy megtört szív rejtőzik odabenn?

81. oldal

Sam Savage: Firmin Egy alvilági élősdi kalandjai a nagyvárosban

Kapcsolódó szócikkek: George Byron · Heathcliff · Jay Gatsby
>!
Pixelhiba

„I don't know how Heathcliff and Cathy ended up being ranked with couples like Romeo and Juliet or Elizabeth Bennet and Mr. Darcy. It isn't a love story, it's a hate story.”
„You have some serious issues with the classics,” I snapped.

25. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Bennet · Heathcliff · Júlia · Mr. Fitzwilliam Darcy · Romeo
>!
piciszusz

Ekkor még senki nem sejtette – annál többet beszéltek róla később –, hogy Sally, aki franciatanár volt, Kate-et és Heatht Emily Bronte Üvöltő szelek című hátborzongató szépségű vadromantikus regényének főszereplői, Catherine Earnshaw és Heathcliff után nevezte el.

02 Fűzöld dressz flitterekkel, 17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Earnshaw · Heathcliff
1 hozzászólás
Hirdetés
>!
FruzsinaRacz

Meg hogy nem is álmodott arról, hogy egyszer találkozik valakivel, aki így tud szeretni, olyan rajongással, mint az általa bálványként imádott hősök: Mr. Rochester, Heathcliff, Brandon ezredes, Mr. Darcy és Pókember…

1 hozzászólás
>!
alaurent P

Ha történetesen fölemelte a tekintetét és a szemünkbe nézett, általában meghökkentünk zabolátlan intelligenciájától. New England-i Heathcliff volt, csak csípőtől lefelé madárijesztővé aszott.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
>!
Kőbagoly

Amit sem a nyomor, sem a bűn, sem a halál, sem Isten, sem Sátán nem tudott volna elérni: hogy mi valaha egymástól elválhassunk, azt te jószántadból, önként megvalósítottad.

15. fejezet, 162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
>!
CW_42

Hirtelen az jutott eszembe, hogy elég nevetséges, ha valaki, akit Mr. Darcynak hívnak, felvágósan félrevonul egy partin. Olyan, mintha valaki, akit Heathcliffnek hívnak, egész este nem lenne hajlandó elmozdulni a kertből, hogy „Cathy!” ordítással csapkodja a fejét egy fának.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff · Mark Darcy · Mr. Fitzwilliam Darcy
1 hozzászólás