!

házvezető személy

Agatha Christie: És eljő a halál…
Barbara Wood: Doktornő
Aszlányi Károly: Az álmos riporter
Kate Andersen Brower: A rezidencia
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Cathy Williams: A hetedik év

Idézetek

>!
Szelén

A kislány egy dobozból penészes kenyeret csent, amit a házvezetőnő tartott a háznál valami rejtélyes okból, s a zöld pihéket a sebbe szórta, ahogy az asszonytól látta, amikor az Matthew megvágott karját ápolta.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házvezető
>!
Amapola P

Bush hamar megbocsátott az elkövetett hibákért is, amelyek más elnököket bizonyára feldühítettek volna. Egy nyári hétvégén patkót dobált éppen, és megkérte az egyik alkalmazottat, hogy hozzon neki rovarriasztó spray-t. Az alkalmazott tetőtől talpig befújta az elnököt, és csak ekkor vette észre, hogy véletlenül egy erős ipari rovarirtót használt. Amint a hibát felfedezte, a szolgáló rohant az orvosért, aki mindig a közelben volt.
– Mire a pályához értek, az elnök arca már teljesen vörös volt mesélte Worthington White házvezető. Busht gyorsan „dekontaminálták” a zuhany alatt.
– Bush elnök nem hazudtolt a meg önmagát. "Jól van, jól van, hadd menjünk már vissza játszani!', mondta, és végül senkit sem bocsátottak el.

137. oldal

Kate Andersen Brower: A rezidencia Magánélet a Fehér Házban – Kennedytől Obamáig

Kapcsolódó szócikkek: George H. W. Bush · házvezető
>!
Amapola P

Reagan elnök annyira barátságos volt, hogy egy idő után a szobalányok, komornyikok és házvezetők megtanulták, hogyan térjenek ki az útjából a rezidencia központi folyosóján, ha nem akartak egy hosszú beszélgetés csapdájába esni.

Nancy Reagan nem szerette, hogy a férje az alkalmazottakkal cseveg. – Úgy irányította őt, ahogy szerinte megfelelő volt – mondta Clark. – Nem szerette, ha a személyzettel barátkozik.

178. oldal

Kate Andersen Brower: A rezidencia Magánélet a Fehér Házban – Kennedytől Obamáig

Kapcsolódó szócikkek: házvezető · komornyik
>!
Amapola P

Az a tény, hogy a Fehér Ház komornyikjai többnyire afroamerikaiak voltak, néha fonák helyzeteket is eredményezett. Chris Emery házvezető visszaemlékezik, amikor Mihail Gorbacsov szovjet politikai vezető történelmi látogatást tett a Fehér Házban 1987-ben, és egy hirtelen zápor miatt nagy kapkodás alakult ki a Déli pázsiton. – Gary Walters [személyzeti főnök látta a sok házvezetőt ott állni az esernyőkkel, és így szólt: „Nem hagyhatom, hogy csupa afroamerikai tartsa az esernyőt a világvezetők feje fölé. Ez így szörnyen néz ki” – Ezért Walters szólt Emerynek és más, fehér házvezetőknek, hogy menjenek ki és tartsanak esernyőt Reagan és Gorbacsov feje fölé, hogy a Fehér Ház ne úgy nézzen ki, mint „az utolsó ültetvény”, ahogy Emery megfogalmazta.

214. oldal

Kate Andersen Brower: A rezidencia Magánélet a Fehér Házban – Kennedytől Obamáig

Kapcsolódó szócikkek: házvezető · komornyik
>!
Perly P

Mulatságos, hogy egy vasserpenyővel felfegyverzett házvezetőnő csaknem megölte a vendai orgyilkost.

Kapcsolódó szócikkek: házvezető · Kaden · orgyilkos
>!
zuna19 P

– Édes istenem, gondolj csak bele! A házvezető szabadságon, a vendégszakács nem ismeri ki magát a konyhában… Ne mondd, hogy a gazdagoknak könnyű az élet!

Kapcsolódó szócikkek: házvezető
>!
mezei P

Egy néger házvezetőnő nyitott ajtót.
– Úr nem lenni itthon – mondta a néger nő –, miért keresni őt?
– Meg akarom ölni! – felelte Cherry nemes emberbaráti érzéssel.
– Délután a legalkalmasabb – felelte a nő bután –, akkor mindig itthon lenni Dan úr.

Kapcsolódó szócikkek: házvezető
3 hozzászólás
>!
KingucK P

HENET a házvezetőnő, aki a folytonos önsajnálat és megalázkodás mellett abban leli gonosz örömét, hogy szítja a családban mutatkozó ellentéteket.

Szereplők

Kapcsolódó szócikkek: házvezető · Henet · önsajnálat