!

Haraszti Róbert személy

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Idézetek

>!
zsálya P

    Kicsengetéskor Kardos kellemes ünnepeket kívánt nekünk, majd kiment a teremből.
     – Érzem, ahogy a sötét erő távolodik – fürkészte a levegőt Robi, mire egy csomóan elnevették magukat.

329. oldal, December 18., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Haraszti Róbert · Kardos Kálmán
>!
vgabi SP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

    Mikor benyomtam a lejátszás gombot, reméltem, hogy azért nem lett túl durva. Reméltem? Ugyan már. Tudtam, hogy mindenkinél kiveri a biztosítékot, hiszen rólunk van szó! A videó elindult, a legeslegelső kép Ricsi, ahogyan belefejel a kamerába, majd rögtön azután elindul a Papa Roach Last Resort című dala, és egyszerűen mindenki megőrül a felvételen. Andris és Robi ugrál, Kinga vörös fejjel ordít, Gábor idegesen csapkod Dave felé, aki a szabad kezével (amelyikkel nem kamerázik) a fülét pöckölgeti. Én a padomon ülve olvasok, majd visszadobom az ölembe esett szendvicset (?), Virág a székén ugrál (eredetileg egy Kispál és a Borz számra, de, ugye, ez ezen a felvételen nem hallatszik), Cortez lesöpri a padjára rakott papírokat, Ricsi meg páros lábbal tapos rajta. Zsolti a terem végéből nekifut, és kitartott karral leveri a csontváz fejét, majd pankrátor módjára rá is ugrik a földön heverő Carlosra. Ezután bevágások kajacsatáról, üdítőköpködésről, mutogatásról a kamerának (cenzúra, Dave kikockázta), metálvillák és kinyújtott nyelvek (Andris és Robi), lökdösődés (Karcsi a termünkben járt), Macu a felmosórongyot lóbálva próbál ninjitsuzni (valami japán harcművészet), Zsolti azonnal felveszi vele szemben a harci pózt, majd vágóképek következtek arról, hogy milyen sora van nálunk Carlosnak, a csontváznak. Virág megöleli, én kezet fogok vele (nálam maradt a karja), Zsolti belenyúl a szemébe, Andris és Robi bordán csapják, Kinga megpróbálja visszatenni a fejét, Cortez napszemüveget ad rá, Ricsi lefejeli, Jacques és Gábor pedig két oldalról átkarolják, amolyan „haveri” stílusban. A zene véget ért, az utolsó kép, immáron hanggal, hogy felröhögünk valamin a teremben, aztán elsötétül a jelenet. Itt azt hittem, vége, és már ki akartam nyomni, amikor még egyszer kivilágosodott a képernyőm, és Máday jelent meg, ahogyan a termünkben áll a tanári asztal mellett.
     – Tizenegyedik bé! Elegem van belőletek! – mondja idegesen. És ekkor tényleg véget ér a felvétel.

207-208. oldal, Február 27., vasárnap (Ciceró, 2012)

1 hozzászólás
>!
PeTTusz

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A suliboxokba dugott szórólap szerint (az infóteremben nyomtatták, szünetben) pénteken rendhagyó tavaszköszöntő iPod-buli lesz.
     – Ez mit jelent? – csodálkoztam, amikor harmadszor is elolvastam a sorokat.
     – Renáta, miért értetlenkedsz? Ide van írva – csapta meg alulról Kinga a lapomat, ami be is szakadt az ütéstől. Na, mindegy.
     – Belépés csak zenelejátszóval.
     – És milyen zene legyen rajta? – töprengett Virág.
     – Mindenki azt hallgat, amit akar. Amit szokott.
     – Úgy érted, hogy mindenki arra fog táncolni, amit a saját zenelejátszójában megy, és azt más nem is hallja?
     – Örülök, hogy felfogtad. Gratulálok. Csupán négy percet vesztegettem el erre az életemből – forgatta a szemét Kinga.
     – Hű – engedtem el a fülem mellett a megjegyzését, és végiggondoltam a dolgot. Egy iskolai buli, ahol Virág üvölteti az alter zenéit, Andris és Robi a metált, Ricsi a hörgést, Cortez a Ramonest, én a Beatlest, mindenki más meg amit akar? És mindezt úgy, hogy a tesiteremben néma csönd lesz? Óriási. És nem utolsósorban Máday nem tud belekötni. Hurrá!

387-388. oldal, Április 12., kedd (Ciceró, 2012)

>!
ayachii

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A második körben fogyott a türelem, a lelkesedés, az elszántság, és kezdődhetett az őrület. Edina üvöltött, hogy Andris folyton rálép, elmondása szerint szándékosan, Robi a saját táncpartnerét minden ok nélkül elkezdte rángatni, azt üvöltözve az arcába, hogy „táncoljááál már gyorsabban”. Macu megbotlott egy földön hagyott táskában, és a tizedikes lányt magával rántva óriásit zakózott. Ricsi és Virág saját koreográfiát követtek, úgyhogy ők egy idő után kitáncoltak a folyosóig, majd vissza. Cortez unta, ezért bedugta a fülébe a fülhallgatóját, és amíg én a lépésekkel szenvedtem, ő Ramonest hallgatott. Az a-sok pedig egyszerűen csak bénáztak.

187. oldal, Szeptember 28., szerda (Ciceró, 2012)

>!
Boglinc P

     – Így jár, aki dohányzik – vigyorgott Kinga erőltetetten, jelezve, hogy amennyiben a rockerek bagóznak, azt csakis kint tehetik, majd felállt, a táskájából kivette a parfümjét, és a két fiút kezdte fújkálni vele.
     – Ne már, megvesztél? Ez női – prüszkölt Andris, és folyamatosan legyezgette maga előtt a levegőt.
     – Legalább lesz egy kis illatotok – vonta fel a szemöldökét Kinga.
     – Pfuj – csavarta ki Robi a kezéből az üveget, aztán fogalmam sincs, miért, de belefújt egy adagot a szájába. – Úúú, ez rohadt rossz – vágott olyan fejet, mintha egy éretlen grépfrútba harapott volna.
     – Muti – kérte el Andris, és hasonlóképpen tett.

69. oldal, Január 21., péntek (Ciceró, 2012)

>!
Zsebii808

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Elűztem minden sötét gondolatot a fejemből, amíg kivettem a Szerelem a kolera idejént a táskámból, derülten hallgattam Andrist és Robit, akik a szilveszteri alkoholmámorukról sztorizgattak. Ha tudnák, hogy csak mámor volt, alkohol nem… ☺

437. oldal, Január 3., hétfő (Ciceró, 2011)

Hirdetés
>!
viky0222

(…) Robi azonban félreértette a segítségem, és amikor Barka az első világháborúról kérdezte, hogy ki üzent hadat a monarchiának, én a fejemmel biccentgettem az előttem ülő felé. Robi határozottan bólintott, afféle „értem, kösz” stílusban, és közölte, hogy „Jacques”. Én úgy értettem, hogy a franciák… Na, mindegy. Óriási egyest kapott, viszont a pozitívum, hogy egész nap ezen röhögtünk.

192. oldal, Szeptember 29., csütörtök (Ciceró, 2012)

2 hozzászólás
>!
Rhea

Viszont voltak páran (Dávid, Robi, András és Ricsi), akik olyan nagyfokú ismeretekkel rendelkeznek, ami még a tanárt is meglepte. Kockák. ☺

64. oldal, Szeptember 5., péntek (Ciceró, 2010)

>!
elle

     – Hallod, ez kemény! – rontott be az ajtón Zsolti. – Eltűnt Csontváz Carlos feje! – üvöltötte.
     – Hogyhogy eltűnt? – kapta elő a telefonját Dave. Mint mindig, most is úgy érezte, hogy ha ilyen érdekes esemény történik, azt meg kell osztania.
     – Mittom' én. Andris kirúgta, utánamentem, de nincs meg – mondta, de annyira vihogott, hogy alig értettük a szavát.
    Erre Kinga és a két rocker is abbahagyták a dulakodást.
     – Mi az, hogy eltűnt? Ma van óránk Baranyaival! Azonnal keressétek meg! – üvöltötte.
    Kicsit ledöbbenve pillantottam körbe, mert a termünkben olyan fejetlenség volt (szó szerint), mint még soha. AC/DC, skót duda, mindenféle hörgés, röhögés, dulakodás, Avril Lavigne, vihogás, üvöltözés, fej nélküli csontváz és egy koponyatolvaj.

36. oldal, Január 18., kedd (Ciceró, 2012)

>!
elle

     – Bombariadó van? – kérdezte Gábor rezzenéstelen arccal.
     – Nem, tűzriadópróba. Nyomás, mindenki kifelé – tapsolt kettőt Vladár. – Haraszti, Bernáth, mit műveltek? Tegyétek le a tévét! Képzeljétek el, hogy valóban tűz van, úgyhogy indítsatok kifelé! – kiáltotta idegesen.
     – Tűz van? – hőkölt hátra Robi.
     – Gondos volt, mi? Tudtam, hogy egyszer leöli az egész sulit, addig kísérletezik… – méltatlankodott Andris
     – Nincs tűz! De úgy teszünk, mintha az lenne! Már két perce kint kéne lennetek az épületből, mindenki AZONNAL KIFELÉ!!! – üvöltötte torkaszakadtából.

462-463. oldal, Május 12., csütörtök