Hans Hubermann személy

Markus Zusak: The Book Thief
Markus Zusak: A könyvtolvaj

Idézetek

Lobo P>!

Az alkalomhoz illően eljátszotta a hírhedt Szomorú vasárnapot – az öngyilkosság himnuszát Magyarországról – , és bár felszította mindazt a szomorúságot, amiről a dal híres volt, óriási sikert aratott.

459. oldal, Nyolcadik rész: A szórázó - Az ígéret megtartójának felesége (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Hans Hubermann · Szomorú vasárnap
2 hozzászólás
tataijucc>!

    – Tőle ne kérj segítséget – mondta a Mama. – Egy Saukerl. – Papa bámult ki az ablakon, szokása szerint. – A negyedik osztályban kimaradt.
    Papa, anélkül, hogy megfordult volna, nyugodtan, de csípősen azt mondta: – Hát akkor őtőle se kérj. – Leverte a hamut az ablakban. – Ő a harmadik osztályban maradt ki.

45. oldal, Első rész: A sírásó kézikönyve- A vasalóöklű asszony (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Hans Hubermann · Rosa Hubermann
Whatsername>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Úgy néz ki – jegyezte meg Papa –, hogy többet nem kell cigarettát elcserélnem, igaz? Ha egyszer olyan gyorsan lopod ezeket, ahogy én venni tudom őket.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hans Hubermann · Liesel Meminger
Miamona>!

'Papa!' She whispered. 'I have no eyes!'
He patted the girl's hair. She'd fallen into his trap. 'With a smile like that', Hans Hubermann said, 'you don't need eyes.' He hugged her, and then looked again at the picture, with a face of warm silver.

pg.70 (Part One - The Other Side of Sandpaper)

Kapcsolódó szócikkek: Hans Hubermann
Lobo P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

    Ahogy ritkult a köd, egyre több név támolygott feltépett utcákon, és néha egy poros ölelésben végződött, vagy egy térdeplő fájdalomüvöltésben. Gyűltek, óráról órára, mint édes és keserű álmok, melyek várják, hogy valósággá váljanak.
    A veszélyek egy tömbbé olvadtak össze. Porrá, füstté, csapkodó lángokká. És sebesült emberekké. Akárcsak az egység többi tagjának, Hansnak is tökéletesítenie kellett a felejtés művészetét.

474. oldal, Nyolcadik rész: A szórázó - A gyűjtő (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Hans Hubermann