Guenhwyvar személy

R. A. Salvatore: Örökség
R. A. Salvatore: A félszerzet ékköve
R. A. Salvatore: Ezüst erek
R. A. Salvatore: Otthon
R. A. Salvatore: Száműzött
R. A. Salvatore: Menedék
R. A. Salvatore: Kristályszilánk
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj
R. A. Salvatore: A sötétség ostroma
R. A. Salvatore: A hajnal ösvénye
R. A. Salvatore: A csend pengéi
R. A. Salvatore – Geno Salvatore: Az Őrzők

Idézetek

Rendbonto>!

Wulfgar elrohant a nehéz fa dúc mellett a járat elején,és bevetette magát a homályba. Körülbelül harminc lépést mehetett, Guenhwyvar kellemetlen közelségben az oldalán,mikor észrevette, hogy Drizzt nem megy utánuk. Épp idejében fordult hátra, hogy lássa, ahogy a drow nyugodtan kisétál a teremből a fagerendák alatt. A szablyáit is eltette. Ehelyett egy hosszú tőr volt a kezében,melynek gonosz hegyére egy szép darab ürühús volt felszúrva.
– Az óriások? – kérdezte Wulfgar a sötétből. Drizzt oldalra lépett, az egyik masszív fagerenda mögé. – Itt jönnek mögöttem – mondta Drizzt higgadtan, és jót harapott a húsból.

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar · Wulfgar
Szelén>!

– Bruenor Kilátójának hívják ezt a helyet – mondta egy mogorva hang a drow mögött. Drizzt megpördült, és már menekült volna, de a vörös szakállú törpe túl közel volt ahhoz, hogy elcsusszanhasson mellette. Guenhwyvar a fogát vicsorgatva sietett gazdája mellé. – Küldd el ezt a macskát, elf – mondta Bruenor. – Ha ez is olyan rossz ízű, mint a kutya, akkor nekem nem kell!

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar · Harcpöröly Bruenor
Szelén>!

Drizzt megsimogatta a macska izmos nyakát. – Ügyet se vess arra, amit mond, barátom – mondta a macskának. – Törpe; nem tudja értékelni a mágia finomságait.

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar
Szelén>!

Gyönyörű látvány volt: Guenhwyvar háromszáz kilót nyomott, kétszer akkora lévén, mint egy normális párduc. Majdnem olyan széles a feje, mint Drizzt válla, a mancsa akkora, mint egy ember arca, s ragyogó zöld szemeiben egy állaténál jóval több értelem csillogott. Guenhwyvar a leghűségesebb társ volt, igaz barát, s valahányszor Drizzt, Catti-brie, Bruenor vagy Regis ránéztek, egy kicsit megmelegedett a szívük.

Kapcsolódó szócikkek: Guenhwyvar
Szelén>!

– Te tudod, hogy szeretem – mondta a drow Guenhwyvarnak. A párduc pislantott egyet, de nem mozdult. – Pedig nem lenne szabad – folytatta a merengést Drizzt.

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar
Szelén>!

– Szedd le rólam ezt a nyomorult macskát! –dörögte Bruenor, mire Guenhwyvar szórakozottan képen nyalta.

Kapcsolódó szócikkek: Guenhwyvar · Harcpöröly Bruenor
chhaya>!

– Guenwyvar! – hallotta Cattie-brie hangját a nyílás mögül.
Épp akkor csörtetett be a kamrába, amikor a hatalmas párduc kinyitotta a száját, és egy értékes szobrocskát pottyantott a földre – egy szerencsétlen sötét elf ébenszín kezével együtt, aki éppen a figuráért nyúlt, amikor Guenwyvar elmarta tőle.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Guenhwyvar
Szelén>!

– Látom, hogy Guenhwyvar megnyerte a barátságodat – mondta Drizzt.

Kapcsolódó szócikkek: Guenhwyvar
Szelén>!

– Elég, Guenhwyvar! – hallatszott egy kiáltás Alton mögül. A fekvő mester és a nagymacska mögött Drizzt Masojt látta a szobába lépni. A párduc engedelmesen leugrott Altonról, és gazdájához ment.

Kapcsolódó szócikkek: Alton DeVir · Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar · Masoj Hun'ett
Szelén>!

Az alagút felé irányította a párducot, a megzabolázatlan Mélysötét barlangjai felé. A lény könnyű mozdulatait nézve Drizzt megint érezte, milyen szerencsés, hogy ilyen társra, igaz barátra talált.

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar