Gregory Lancaster személy

Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Idézetek

Cicu>!

Lancaster szótlanul nézte; még mindig megijesztette kissé, mennyire megviselte a gondolat, hogy örökre elveszítette.
– Tudod – váltott témát a lány –, nem értem, miért igyekszel annyira, hogy megutáltasd magad velem, amikor alapvetően kedvellek.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
Cicu>!

A tudós megdermedt. Még soha nem fordult elő vele, hogy egy nő mellett ébredt fel.
Ó, alkalmi partnereinek a száma jócskán meghaladta az egészséges határt, semmi kétség, de általában isten hírével útjukra bocsátotta őket még hajnal előtt, vagy pedig ő maga távozott. Az alvást és a szeretkezést összeférhetetlennek tartotta. Most mégis egy ágyban feküdt valakivel, és hirtelen támadt zavarában még azon is gondolkodnia kellett, ki lehet az. Végül, hogy ne a látatlan döntsön, óvatosan megfordult és szembenézett hálótársával.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster
Cicu>!

Milyen ironikus, gondolta: el kellett adnom a lelkem ahhoz, hogy megismerhessem, milyen érzés szeretni valakit. Kimutatni neki pedig csak akkor lettem képes, miután visszarántott a halál torkából.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster
Cicu>!

– Várj, várj! – A festett szőke ifjú kocogva beérte a párost. – Még be sem mutattad a barátnődet.
A férfi olyan sötét pillantást vetett rá, hogy attól a gyengébb idegzetűek zokogva menekültek volna valamilyen meleg, barátságos búvóhelyre.
– Nem a barátnőm – sziszegte.
– Akkor viszont semmi nem akadályoz meg benne, hogy felcsípjem. – Elliot szélesen elvigyorodott, és gyaloglás közben elkapva Mia szabad csuklóját, pihekönnyű csókot lehelt a kézfejére. – Elliot Milford vagyok. Greg unokaöccse.

94. oldal

Cicu>!

Ne keverj össze a többi gerinctelen nőcskével, akikkel eddig találkoztál!
A férfi halványan elmosolyodott.
– Eszemben sincs, Miss Robinson – biztosította.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
Cicu>!

– Szóval, mivel ennyire… ragaszkodom hozzád, ezért rosszulesik, ha azokról a nőkről beszélsz, akikkel intim viszonyod volt. Szerintem te sem szeretnél hallani a volt fiúimról.
– Valóban nem, de mindössze azért, mert feleslegesnek tartom megismerni őket, miután már nem képzik az élete részét, Miss Robinson – felelte a tudós, nyilvánvalóan továbbra sem kapiskálva, mivel hozta ki a sodrából Miát. – Ha beszélni akarna róluk, akkor beszélne.
– Nem látnál bennük vetélytársat? – érdeklődött a lány. Egyre inkább úgy érezte, egy ösvény nélküli erdőből keresi a kiutat.
– Ugyan miért? Hiszen velem van, nem velük.
– És ha Elliotról áradoznék? – próbálkozott kétségbeesetten.
– Nem értem, miért kellene annak felidegesítenie engem. Megvolt a lehetősége, hogy őt válassza, és nem élt vele. Ezek után nincs miért aggódnom.
Mia bámult rá egy darabig, majd ismét megcsóválta a fejét, és a férfi ölébe hajtotta. Kemény dió lesz emberibb gondolkodásra bírni a tudóst, ezt már most látta. Azonban amint Lance az épen maradt bal kezével simogatni kezdte az arcát, már nem tudott rá haragudni. Végül is azután szeretett bele, hogy megismerte, nem igaz? Magámak kereste a bajt.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
Cicu>!

– Megígérem, hogy ezentúl csak szép dolgok történnek veled. Aki ártani próbál neked, annak velem gyűlik meg a baja.
Lancaster hálásan elmosolyodott, és szorosan magához ölelte. Mérhetetlenül különösnek találta, hogy pár hónappal ezelőtt bármit megtett volna, csak hogy elüldözze maga mellől ezt a lányt. Most úgy érezte, abba is belepusztulna, ha csak egy pillanatra elengedné.

403. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
Cicu>!

– Kockára tetted az életemet!
Lancaster komoly képpel megigazította a szemüvegét.
– A tudomány néha áldozatokat kíván.
A következő pillanatban Mia táskája veszélyes sebességgel szelte át a köztük lévő távolságot, majd az arcába csapódott. A szemüveg leesett; Lancaster nyekkenve ült le a földre, és először fel sem fogta, mi történt.
– Legjobb tudomásom szerint a fehér egerek nem málhás szamarak – állt meg fölötte a lány. – A cuccomat te hozod.
A felháborodás és hitetlenkedés egyvelege a férfiba fojtotta a szót: csak úgy kapkodta a levegőt ültében. Mia a hang hallatán elégedett mosolyra húzta a száját, és elindult Nioba felé.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
Cicu>!

(…) én… Solomon Daymare-től kérnék segítséget.
Gregory Lancaster elnézően simított végig szabad kezével asszisztensnője oldalán – azután robbant.
– Magának elment az esze?! – üvöltötte, híven régi jó szokásához. – Előbb szegődnék ágyasnak a tanszékvezető háremébe, mint hogy szívességet kérjek attól a szörnyetegtől!
Mia ismét karba fonta a kezét, és elkedvtelenedve méregette a férfit.
– Akkor legjobb lesz, ha szexi fehérneműt is csomagolsz, mert holnap reggel bizony első utunk Daymare-hez vezet. Akár tetszik, akár nem.

352. oldal

Cicu>!

– Csak arra kérlek, legyél velem egy kicsit türelmes – sóhajtotta végül.
– Még tegyek is szívességeket.
Lancaster olyan sértődött arcot vágott, hogy a lány nem bírt elfojtani egy kuncogást. Kicsit megkönnyebbült a lelke, és már nyúlt is a férfi keze után, ám az elrántotta.
– Megkérem, hogy ne érjen hozzám. Idegesít – magyarázta. – Cserébe megígérem, hogy türelmes leszek, amennyire tőlem telik.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson