George Wickham személy

Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Jane Austen: Pride and Prejudice
P. D. James: A halál jár Pemberley-ben
Helen Halstead: Mr. és Mrs. Darcy
Mark Haddon: A Delfin

Idézetek

silentscream>!

– Látom, Lizzy – mondta neki egyszer, hogy a nővéred reménytelenül szerelmes. Gratulálok neki. Ha már egy leány nem megy férjhez, időnként jól jön neki egy kis boldogtalan szerelem. Lehet rajta merengeni, s a barátnői is tisztelettel néznek rá. Kíváncsi vagyok, mikor kerül rád sor?Nem fogod hagyni, hogy Jane sokáig lepipáljon. Rajta, itt az idő! Elég tiszt van Merytonban, hogy összetörje valamennyi lány szívét a környéken. Mit szólnál például Wickhamhez? Jóképű fickó, és úgy faképnél hagyna, mint a pinty.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Bennet · George Wickham · Jane Bennet · Mr. Bennet
DoreenShitQ>!

Mr. Bennet másképp kezelte a helyzetet.
– Szóval Lizzy – szólt egy nap –, mint megtudtam, a nővéredet szerelmi bánat emészti. Gratulálok neki. A férjhez menés előtt álló hajadonok legfőbb kedvtelése, hogy szívesen emésztődnek kicsit a szerelemtől. Van min töprengniük, és afféle különleges helyzetet biztosít számukra a társaik között. Te mikor kerülsz sorra? Aligha bírod sokáig, hogy Jane lekörözzön. Eljött az időd. Épp elég tiszt van Merytonban ahhoz, hogy a megye összes ifjú hölgyeknek csalódást okozzanak. Legyen Wickham a te embered. Kellemes fickó, és szépen faképnél is hagyna.
– Köszönöm, apám, de egy kevésbé kellemes férfiú is megteszi. Nem számíthatunk mind akkora szerencsére, mint Jane.
– Való igaz – bólintott Mr. Bennet. – de megnyugtató a gondolat, ha bármi hasonló is esne meg veled, van egy szerető szívű édesanyád, aki nem hagyná veszni a lehetőséget.

132-133. oldal (Alinea, 2013)

FreeAngel >!

…ritkán sül el jól, ha két nő tartózkodik egy konyhában.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham
viv_bruto>!

Csalódott ember vagyok, nem bírom a magányt, szükségem van foglalkozásra és társaságra.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham
Dilaida P>!

„There certainly was some great mismanagement in the education of those two young men. One has got all the goodness, and the other all the appearance of it.”

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham · Mr. Fitzwilliam Darcy
Barbus87>!

– Mrs. Bennet – jelentette ki Wickham –, önnél kedvesebb és bájosabb anyós még nem volt a világon! Kimondhatatlan örömmel tölt el elbűvölő külseje s láthatóan pompás egészsége!
– Öröme nem lehet annyira kimondhatatlan, ha mégiscsak kimondja – morogta Darcy Elizabethnek. Felesége megszorította a karját, és halkan felnevetett.

Filippino P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Drága édesapám körülbelül öt éve halt meg, s mindvégig olyan szeretettel csüggött Mr. Wickhamen, hogy végrendeletében külön lelkemre kötötte, teljes erőmből gondoskodjam előmeneteléről, bármilyen pályát is választ, s amennyiben lelkésszé szentelnék, birtokaink egyikén jövedelmező egyházközségbe juttassam, mihelyt lesz üresedés. Ezenkívül ezer fontot hagyott rá.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham
DoreenShitQ>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sokkal jobban szégyellte, hogy lányának nem lesz új ruhája az esküvőn, mint azt a tényt, hogy megszökött Wickhammel, és az esküvő előtt két hétig együtt élt vele.

288. oldal, Alinea Kiadó

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham · Lydia Bennet · Mrs. Bennet
Belle_Maundrell >!

Angela olvasott Lydia Bennet szökéséről George Wickhammel, Marie Melmotról, aki beleszédült a feslett, hülye Sir Felix Carburybe, de keveset tud a világról, és gyakran nehéz felismerni a meséket, ha mi magunk vagyunk bennük […]

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Wickham · Lydia Bennet