!

Ford Madox Ford személy

Ernest Hemingway: Vándorünnep
Paula Mclain: A párizsi feleség
Adam Haslett: Imagine Me Gone

Idézetek

>!
Véda MP

A javítgatás nyűgét azonban és azt a kötelezettséget, hogy írását érthetővé tegye, ki nem állhatta, pedig szüksége volt rá, hogy műveit kiadják és hivatalosan is elismerjék, különösen hihetetlenül hosszú könyve, The Making of Americans érdekében.
Ez a könyv ragyogóan indul, jó darabig még kitűnő, egyes szakaszai egyenesen pompásak, de később olyan véget nem érő ismétlésekbe bonyolódik, amelyeket egy lelkiismeretesebb és kevésbé rest író papírkosárba vágna. Ugyancsak jól ismerem, hiszen én vettem rá – mondhatni erőszakkal – Ford Madox Fordot, hogy folytatásokban közölje a Transatlantic Review-ban, tudván tudva, hogy a folyóirat már rég nem lesz, de a regény még nem ért a végére.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ford Madox Ford
>!
orvosi_székfű

I disappear for twenty minutes into Ford Madox Ford's The Good Soldier while John does the dishes, fighting past my initial irritation at all the class nonsense and how no one will say anything of significance to anyone else because it's simply not done to be explicit. Like in James or Wharton. Those novels where you're screaming at characters to go ahead already and blurt it out, save us a hundred pages of prevarication.

I./Margaret

Kapcsolódó szócikkek: Edith Wharton · Ford Madox Ford · Henry James
Hirdetés
>!
Véda MP

Először nem értettem, hogyan volt képes a jócskán középkorú Ford egy ilyen szép nőt meghódítani, mint Stella, de hamarosan kiderült, hogy tökéletes a modora, és megnyerően, meggyőződéssel beszél mindenről, ami fontos számára, többek között Stelláról, a jó borról, a krémlevesekről és az irodalomról. Egész ebéd alatt azt hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja, hogy az olyan fiatal írók útját egyengesse, mint Ernest. Tudtam, hogy Ernest szerette volna ha nem szorul Ford vagy bárki más segítségére, de igazság szerint rászorult.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ernest Hemingway · Ford Madox Ford · Stella Bowen