!

Filius Flitwick személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
J. K. Rowling: Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Idézetek

>!
Telena

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Elnézést, Flitwick professzor. Kölcsönadná nekem Woodot néhány percre?
    Woodot? Talán egy furkósbotot hívnak így? McGalagony azzal fogja elnáspángolni őt?

143. oldal, Kilencedik fejezet - Az éjféli párbaj

2 hozzászólás
>!
Evione

– Megmondom, mit kell tennünk – suttogta izgatottan. – Egyikünk szemmel tartja Pitont – megvárja a tanári előtt, és követi, ha kijön. Hermione, ez neked való feladat.
– Miért?
– Pofonegyszerű – felelte Ron. – Mert te majd úgy teszel, mintha Flitwick professzort keresnéd. – Nyafogó hangon folytatta: – „Oh, tanár úr, annyira félek, hogy félreértettem a tizennégy per bé kérdést…”

249. oldal, Tizenhatodik fejezet - A csapóajtón túl

>!
Morn

– Ezek az én kedves kis postás Cupidóim! – jelentette be sugárzó mosollyal a tanár. – Ma egész nap az iskolát fogják járni, és kézbesítik a Bálint-napi üdvözleteiteket. És még ez se minden! Biztos vagyok benne, hogy kollégáim is szívesen kiveszik a részüket a mókából. Kérjétek meg Piton professzort, hogy mutassa meg, hogyan kell szeretetszirupot keverni! És ha már itt tartunk, a ravasz öreg Flitwick professzor többet tud a bájolgásbűbájokról, mint bármelyik varázsló széles e világon!
    Flitwick professzor kezébe temette arcát, Piton képén pedig az az ígéret tükröződött, hogy mérget fog itatni a szeretetszirup legelső igénylőjével.

223. oldal, Tizenharmadik fejezet - A nagyon titkos napló (Animus, 2002)

1 hozzászólás
>!
MisssBee

Flitwick professzor kezébe temette arcát, Piton képén pedig az az ígéret tükröződött, hogy mérget fog itatni a szeretetszirup legelső igénylőjével.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Perselus Piton
>!
Mina

Neville ugyanis olyan rosszul célzott a bűbájjal, hogy a kispárnák helyett rendszeresen súlyosabb dolgokat távtaszított el – többek között magát Flitwick professzort.

449. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick
>!
Miamona

– (…) Az is nagyon fontos, hogy tisztán ejtsétek ki a varázsigét – gondoljatok Baruffio mágus esetére, aki „sz”-t mondott „f” helyett, és a következő pillanatban egy halom bölény alatt találta magát!

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick
Hirdetés
>!
Miamona

Az írásbelik mellett gyakorlati vizsgáik is voltak. Flitwick professzor egyenként behívta őket a bűbájtanterembe, hogy lássa, végig tudnak-e táncoltatni egy ananászt az asztalon. McGalagonynál egeret kellett tubákosszelencévé változtatniuk – pluszpontokat ért, ha a szelence míves kivitelűre sikerült, de pontlevonás járt érte, ha bajsza volt. Piton vizsgáján reszkettek, mint a kocsonya, mert a professzor végig ott állt a hátuk mögött, miközben ők igyekeztek előkaparni emlékezetükből a felejtés italának hozzávalóit.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Minerva McGalagony · Perselus Piton
>!
Droci P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– (…) Azt hiszed, hogy meg tudod szerezni nélkülünk a követ? Megyek, és átnézem a könyveimet, hátha találok bennük valami hasznosat…
– De ha elkapnak minket, titeket is kicsapnak!
– Engem aztán nem – vágta rá Hermione mogorván. – Flitwick megsúgta, hogy százhúsz százalékot értem el a vizsgáján. Engem most már senki nem csaphat ki innen!

251. oldal (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Harry Potter · Hermione Granger
>!
Vizsla

„Swish and flick, remember, swish and flick. And saying the magic words properly is very important, too – never forget Wizard Baruffio, who said 's' instead of 'f' and found himself on the floor with a buffalo on his chest.”

Halloween

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick
>!
VioletHill

– (…) direkt megkérdeztem Flitwick professzort, hogy diákok látogathatják-e a Szárnyas Vadkant. Azt mondta, nyugodtan, csak vigyünk saját poharat.

295. oldal, Tizenhatodik fejezet - A Szárnyas Vadkanban (Animus, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Szárnyas Vadkan