Filius Flitwick személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
J. K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets
J. K. Rowling: Harry Potter and the Sorcerer's Stone
G. Norman Lippert: James Potter and the Hall of Elders' Crossing

Idézetek

Bernadetti>!

A tanárok a 26-os számú oktatásügyi rendelet értelmében nem beszélhettek a cikkről, de azért megtalálták a módját, hogy kifejezésre juttassák véleményüket. Bimba professzor húsz ponttal jutalmazta a Griffendélt, miután Harry odavitt neki egy locsolókannát; Flitwick professzor bűbájtanóra után titkon Harry kezébe nyomott egy doboz cincogó cukoregeret; Trelawney pedig a jóslástanóra közepén hisztérikus zokogásban tört ki, és Umbridge nagy bosszúságára közölte az elképedt diákokkal, hogy Harry mégsem fog fiatalon kínhalált halni, hanem megéri az aggastyánkort, kinevezik mágiaügyi miniszternek, és tizenkét gyereke lesz.

503. oldal, Látó és látomás

Telena>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Elnézést, Flitwick professzor. Kölcsönadná nekem Woodot néhány percre?
    Woodot? Talán egy furkósbotot hívnak így? McGalagony azzal fogja elnáspángolni őt?

143. oldal, Kilencedik fejezet - Az éjféli párbaj

2 hozzászólás
Morn>!

– Ezek az én kedves kis postás Cupidóim! – jelentette be sugárzó mosollyal a tanár. – Ma egész nap az iskolát fogják járni, és kézbesítik a Bálint-napi üdvözleteiteket. És még ez se minden! Biztos vagyok benne, hogy kollégáim is szívesen kiveszik a részüket a mókából. Kérjétek meg Piton professzort, hogy mutassa meg, hogyan kell szeretetszirupot keverni! És ha már itt tartunk, a ravasz öreg Flitwick professzor többet tud a bájolgásbűbájokról, mint bármelyik varázsló széles e világon!
    Flitwick professzor kezébe temette arcát, Piton képén pedig az az ígéret tükröződött, hogy mérget fog itatni a szeretetszirup legelső igénylőjével.

223. oldal, Tizenharmadik fejezet - A nagyon titkos napló (Animus, 2002)

1 hozzászólás
Evione>!

– Megmondom, mit kell tennünk – suttogta izgatottan. – Egyikünk szemmel tartja Pitont – megvárja a tanári előtt, és követi, ha kijön. Hermione, ez neked való feladat.
– Miért?
– Pofonegyszerű – felelte Ron. – Mert te majd úgy teszel, mintha Flitwick professzort keresnéd. – Nyafogó hangon folytatta: – „Oh, tanár úr, annyira félek, hogy félreértettem a tizennégy per bé kérdést…”

249. oldal, Tizenhatodik fejezet - A csapóajtón túl

MisssBee>!

Flitwick professzor kezébe temette arcát, Piton képén pedig az az ígéret tükröződött, hogy mérget fog itatni a szeretetszirup legelső igénylőjével.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Perselus Piton
Droci P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– (…) Azt hiszed, hogy meg tudod szerezni nélkülünk a követ? Megyek, és átnézem a könyveimet, hátha találok bennük valami hasznosat…
– De ha elkapnak minket, titeket is kicsapnak!
– Engem aztán nem – vágta rá Hermione mogorván. – Flitwick megsúgta, hogy százhúsz százalékot értem el a vizsgáján. Engem most már senki nem csaphat ki innen!

251. oldal (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Harry Potter · Hermione Granger
Hirdetés
lilyke90>!

– Azt mondta, emlékszik még rá diákkorából – szólt McGalagony. – Arra is emlékszik, hogy ki volt a legjobb barátja?
– Hogyne emlékeznék! – nevetett Rosmerta. – Hisz mintha össze lettek volna nőve. Hányszor ültek itt nálam… Istenem, mennyit nevettünk. Az volt csak a páratlan páros! Sirius Black és James Potter!
(…)
– Pontosan – folytatta McGalagony. – Black és Potter. A kis csapat két főkolomposa. Meg kell hagyni, mindkettő nagyon értelmes gyerek volt – kivételesen értelmesek. De hogy a Roxfortba azóta se járt két akkora csibész, mint ők, az is biztos.
(…)
– Black és Potter olyanok voltak, mint egy testvérpár! – cincogta Flitwick professzor. – Elválaszthatatlanok!

190. oldal

lilyke90>!

– (…) Kérjétek meg Piton professzort, hogy mutassa meg, hogyan kell szeretetszirupot keverni! És ha már itt tartunk, a ravasz öreg Flitwick professzor többet tud a bájolgásbűbájokról, mint bármelyik varázsló széles e világon!
Flitwick professzor kezébe temette arcát, Piton képén pedig az az ígéret tükröződött, hogy mérget fog itatni a szeretetszirup legelső igénylőjével.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Gilderoy Lockhart · Perselus Piton
Miamona>!

Az írásbelik mellett gyakorlati vizsgáik is voltak. Flitwick professzor egyenként behívta őket a bűbájtanterembe, hogy lássa, végig tudnak-e táncoltatni egy ananászt az asztalon. McGalagonynál egeret kellett tubákosszelencévé változtatniuk – pluszpontokat ért, ha a szelence míves kivitelűre sikerült, de pontlevonás járt érte, ha bajsza volt. Piton vizsgáján reszkettek, mint a kocsonya, mert a professzor végig ott állt a hátuk mögött, miközben ők igyekeztek előkaparni emlékezetükből a felejtés italának hozzávalóit.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick · Minerva McGalagony · Perselus Piton
Mina>!

Neville ugyanis olyan rosszul célzott a bűbájjal, hogy a kispárnák helyett rendszeresen súlyosabb dolgokat távtaszított el – többek között magát Flitwick professzort.

449. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Filius Flitwick