fésűkagyló állat

Gordon Ramsay: Nem piskóta
Nora Roberts: Hódító herceg
Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája
Jodi Picoult: Törékeny
Gabrielle Keng-Peralta: Varázslatok evőpálcikákkal
Lian Hearn: Az ég hálója tágas
E. L. James: Grey
Whitney Scharer: A fény kora
!

fésűkagyló


Idézetek

ReeLee>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A víz lassan beszivárgott az orromba és a számba, a nap a jég fölött egyre kisebb lett. Behunyt szemmel gondoltam mindarra, amit biztosan tudok.
A fésűkagylónak harmincnégy szeme van, és mind kék.
A tonhal megfullad, ha egy percre is abbahagyja az úszást.
Szeretnek.
Most az egyszer nem én törtem el.

507. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló · tonhal
Ninácska P>!

Mi sem egyszerűbb, mint fésűkagylót főzni a héjában… annál nehezebb Magyarországon ilyet találni.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló
Szelén>!

Magáról megfeledkezve belelépett a parton megtörő hullám tajtékjába, és előbányászott az iszapból, egy tökéletesen ép fésűkagylót. Olyan formája volt, min egy legyezőnek, a külseje csontfehér, az apró belső kehely pedig opálos rózsaszín.

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló
lillae>!

És amikor az egész nem nehéz, akkor a lehető legflancosabb: éhen halhat az ember a hamis zen stílusú tányérokon szépen elrendezett három retektől és algaszószban úszó két darab fésűkagylótól, a pincérek között, akik körülbelül olyan vidámak, mint a gyászhuszárok. Szombaton elmentünk egy ilyen nagyon flancos étterembe, a Napoleon's barba. Családi kivonulás volt, Colombe születésnapját ünnepeltük. Ő a rá jellemző kifinomultsággal választotta ki a fogásokat: valami pöffeszkedő izéket gesztenyével, bárányt kiejthetetlen nevű zöldfűszerekkel, borsodót Grand Marnier-val (a borzalmak csúcsa). A borsodó a francia konyha jelképe: egy vacak ami könnyűnek akar látszani, de megfojtaná az első arra járó keresztényt. … Megvallom ezért a pénzért jobban örültem volna egy éves bérletnek a Mekibe. Ott legalább nem annyira nagyravágyóan nyilvánul meg a rossz ízlés. És akkor még nem is írtam le elég ízesen a terem és az asztal dekorációját. Amikor a franciák el akarnak határolódni a bordószín kárpit és bőséges aranyozás jellemezte „empire” stílustól, mindig kórházi stílusban teszik.

98-99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló
Anitaaa>!

Mi az, amit nagyon nem bírok a konyhában? Amitől robbanok? A hazugság.
A szakács elronthatja a fésűkagylót, elronthatja a marhaszeletet, elronthatja a rombuszhalat. De nem hazudhat róla. Attól nagyon kiakadok. Nem azért, mert hazudik nekem – a vendégnek is hazudik, és azt nem tűröm.

176. oldal

Gordon Ramsay: Nem piskóta A legvagányabb séf élete

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló · rombuszhal
Belle_Maundrell >!

Az esti menüt kicsit másképpen egyszer már elkészítette korábban. Tíz fogásból áll. Spárgás kruton hollandi mártással, fésűkagyló nyárson bearni szósszal, vichyssoise krémleves kis edényekben, Penrose-ok, minivirslis-lángos, gorgonzola dióval, sörben párolt fácán, gyömbéres jégkása, flambírozott alaszkai jégbomba és a saját specialitása: Muddle Green-i zöld szószos csirke. Ha nem dolgozhat tovább Audrey-nak, majd kivégzi akrémes fagylalttal és a rumban áztatott habcsókkal.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csirke · fácán · fésűkagyló
konyvolvaso >!

Anya tényleg kitett magáért: mexikói kolbász, fésűkagyló, paprika.

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló · paprika
Piintyő>!

Az ételt úgy választották meg és készítették el, hogy fokozza a száj és a nyelv ajzottságát: volt ott omlós, narancsszín húsú tengeri sün, síkos osztriga és fésűkagyló, gazdag erőleves gyömbérrel és perillával ízesítve. Azután gyümölcs: hűvös, leves naspolya és őszibarack. Mindketten módjával ittak, épp csak annyit, hogy feltüzeljék érzékeiket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fésűkagyló · gyömbér · osztriga · tengeri sün
1 hozzászólás