!

Fermina Daza személy

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
!

Giovanna Mezzogiorno mint Fermina Daza a Szerelem a kolera idején 2007-es filmváltozatában


Idézetek

>!
csillagka P

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Urbino doktor végül azt javasolta, hogy vessék alá magukat egy közös gyónásnak, és valljanak ki mindent, akár az érsek úr előtt, ha kell, hogy az ügy az Úristen színe elé kerüljön, és ítélje meg ő, mint legfőbb döntőbíró, hogy volt-e szappan a fürdőszobában, vagy nem volt.
Mire Fermina Dazából, aki egyébként úgy meg tudta fékezni a nyelvét, kirobbant az a mondat, amely aztán bekerült a történelembe:
– Szarok én az érsek úrra!
A káromkodásba beleremegtek a város falai, mendemondák támadtak, melyeket aztán nem volt könnyű megcáfolni, és ez a néhány szó úgy szállt szájról szájra, mint egy operettária refrénje: „Szarok én az érsek úrra!”

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza
>!
krlany I+SMP

(…) egy közjegyző akkurátusságával mindet följegyezte egy rejtjeles füzetbe, mely sokatmondó címével kirítt a többi közül: Nők. Az első bejegyzés özvegy Nazaretnéról szólt. Ötven évvel később, amikor Fermina Daza kiszabadult megszentelt rabságából, körülbelül huszonöt füzet volt, hatszázhuszonhét tartósabb kapcsolat adataival, de kimaradt belőlük az a számtalan futó kaland, ami egy irgalmas bejegyzésre sem volt méltó.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza
3 hozzászólás
>!
Sárhelyi_Erika I

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

(…) biztos benne, hogy Fermina Daza nagyszerű asszony, aki a saját értékei révén emelkedett föl a semmiből oda, ahol most van.
– Vagy inkább annak révén, hogy hozzáment egy olyan emberhez, akit nem szeret – vágott közbe Sara Noriega. – Ez a kurválkodás leghitványabb módja.

302. oldal (Magvető)

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza
>!
About_a_girl

Florentino Ariza elsőnek ugrott ki a postacsónakból, és már nem a kikötő bűzét érezte, hanem Fermina Daza összetéveszthetetlen illatát, mely belepte a várost. Mindennek Fermina Daza-szaga volt.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza
Hirdetés
>!
lejla

Csak akkor sírt, ha valami nagyon nagy harag forrt benne, még inkább akkor, ha ez a harag abból a rettegésből fakadt, hogy valami hibát követett el, de minél inkább sírt, annál inkább nőtt benne a harag, mert nem tudott magának megbocsátani, amiért olyan gyenge volt, hogy elsírta magát.

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza · sírás
>!
DTimi

Nem is volt olyan rendes, mint amilyennek hitték, csak volt egy kétségbeesett módszere, amellyel elérte, hogy rendesnek látszott: eldugta a rendetlenséget.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza · rend · rendetlenség
>!
Lunemorte MP

Fermina Daza Valleduparban gyújtott rá először, aztán Fonsecában, Riohachában, ahol olykor tíz unokanővér is összeverődött és bezárkózott valahová, hogy fújják a füstöt, és férfiakról beszélgessenek. Megtanulta, hogy kell fordítva szívni a cigarettát, a parázsló végével a szájában, ahogy a katonák szokták a harctéren, hogy az ellenség meg ne lássa az égő parazsat.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fermina Daza
2 hozzászólás