!

fénykép tárgy

Márai Sándor: Föld, föld!…
Németh László: Gyász
Kim Edwards: Az emlékek őrzője
Kovács Fanny: Kosztának / Á Koszta
Susan Sontag: A fényképezésről
Arturo Pérez-Reverte: A Dél Királynője
Déry Tibor: Ítélet nincs
Hamvas Béla: Karnevál
Balázs József: Koportos
Karády Katalin – Gách Marianne – Mezei András – Zilahy Lajos: Hogyan lettem színésznő?
Kurt Vonnegut: Halálnál is rosszabb
Roland Barthes: Világoskamra
Jókai Mór: Az élet komédiásai
Szabad György: Miért halt meg Teleki László?
Déry Tibor: Kedves bópeer…!
Modern nyugati haiku
Guillaume Depardieu: Ezerrel
Palotai Boris: A másik
Franz Kafka: Naplók, levelek
Thomas Bernhard: Kioltás
Kate Morton: Felszáll a köd
Gárdonyi Géza: Fűzfalevél nyárfalevél…
Hoppál Bori: Kebelbarátnők
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Eduard Fiker: A C-L sorozat
Nora Roberts: Látomás fehérben
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Gayle Forman: Hová tűntél?
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Slavenka Drakulić: Frida, avagy a fájdalomról
Doug Harman – David Jones: A digitális fotózás alapjai
Kocsis L. Mihály: Végszavazás a halállal
Susan Spencer-Wendel – Bret Witter: Mielőtt végleg elmegyek
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A királynő palástja
Benedict Wells: Különc
Urbán Tamás: Fotóriportok / Photo Essays
Zoe Sugg: Girl Online (angol)
Bartis Attila: A vége
Chaja Polak: Salka
Catherine Bybee: Feleség szerdára
Jim Starlin: Batman: Halál a családban
Tar Sándor: Tájékoztató

Idézetek

>!
Zakkant_Tudós

A fénykép a végtelen térből kiemelt parányi részlet.

Kompozíció

Doug Harman – David Jones: A digitális fotózás alapjai Képes útmutató kezdőknek és haladóknak, a felszerelés kiválasztásától a profi digitális technikákig

Kapcsolódó szócikkek: fénykép · végtelen
>!
Sunshine

A fényképek pontosan arra valók, hogy megőrizzék az illékony pillanatokat, mielőtt a holnap elrabolja őket.

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
mirez

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egyetlen sincs azokból a bolondos képekből, amiket egymásról készítettünk vagy éppen mindkettőnkről, amikor csókolózunk vagy lökdösődünk, és egyikünk karnyújtásnyi távolságból elkattintotta a gépet. Imádtam azokat a fényképeket. Igaz, hogy mindig sikerült levágni valamelyikünk fél fejét, és hogy egy belógó ujj rendszerint eltakart valamit, de mégis volt bennük valami mélységesen őszinte.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
encsy_eszter

Hogy örökre
fiatal maradj,
fényképeztesd magad.

Elis Juliana

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
EBrody I

Legyetek komolyak, dirigált, most megörökítelek benneteket. Ez a szó, megörökíteni, Fridának nem tetszett, és egy pillanatig azt gondolta, megmondja apjának, de meggondolta magát. Valójában mit mondhatna, gondolta. Hogy örökkévalóság nem létezik. Csak ez a pillanat létezik, a tülekedés a testvéreivel, apja szavai, a világos kölcsönyöltönybe ivódott naftalinszag, húga elsuhanó szoknyája, a várakozás. Jártam ott. Hidd el nekem, nincs ott semmi, gondolta, miközben rezzenetlen pillantással nézett apja kamerájának a lencséjébe. De nem mondott semmit. Már akkor jól tudta, milyen erőtlenek a szavak.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
Véda MP

Az ember nem azért fényképezkedik, hogy emlékezzen, hanem hogy később, az élete folytatását is hozzátegye a képekhez. Ezért vannak eltalált és nem eltalált képek. Képek, amelyeket az idő a helyükre tesz, megadja nekik a valódi jelentésüket, és kizárja a többi jelentést, amelyek maguktól kitörlődnek, akár az idővel elfakuló színek.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
Sli SP

A hercegnő aztán tovább lapozgat az albumban s azzal mulatja magát, hogy a férfiarcokon lavateri tanulmányokat tesz: ami igen üdvtelen foglalkozás, mivelhogy az a háromlábú szörnyeteg, aki bennünket még e földön halhatatlanokká tesz, rendesen minden férfiarcba szokott belecsempészni vagy valami bolondost, vagy valami rossz lelkiismeretűt. Az ember az arcképével nem mer egy szobában hálni.

35-36. oldal, Amit a harmadik leány beszél a kettőnek (Szépirodalmi, 1954)

Kapcsolódó szócikkek: fénykép · fényképezőgép
>!
Nocharity

Én is lefényképeztem ám mindent, ami velünk történt. A szívemmel.

182. oldal, 15. fejezet - Ámon és hitvese, Mu

Kapcsolódó szócikkek: fénykép · Rogyák Mária · szív
>!
dr_Eminens

Egyszer lefényképeztem a feleségemet, Jill Krementzet. A képet valamelyik könyve címlapjára szánta. A fényképezőgépet ó állította be, megmondta, hová álljak, és mit kell megnyomni. Megjelent a könyv, a nevemet meg odaírták a fotó alá. Egy galériatulajdonos menten felajánlotta, hogy rendez nekem egy önálló tárlatot a fényképeimből. Csak és kizárólag az én felvételeimből. Az az egy kép lenne kifüggesztve. Ennyit ér a világhír. Elsorvasztja a lelket.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fénykép
>!
MeliSzabo

A valóságnak senki az égvilágon hitelt nem ad, de nem is tud adni. Itt van mindjárt a fénykép. Hitele és elhihetősége csak annyiban van, amennyiben nem igaz, vagyis amennyiben száraz és dermesztő és színtelen és fehérfekete, szinte nevetségesen lapos, unalmas, szimpla és buta. Ha önnek most valaki a valóságot elmondaná, annak kénytelen lenne azt válaszolni, hogy ez a tökhülye fantaszta önt be akarja ugratni. Nevetni kezdene és kiutasítaná. Ellenben, ha valaki valamilyen bolondságról kezdene beszélni, ön azonnal szimatolni kezdene, és azt mondaná, ebben mégiscsak van valami. És minél bolondabb lenne, annál nagyobb hitelt adna neki. Végül, ha valami abszurdumot mondana, akkor ön megesküdne, hogy ez az igazság. Minél nagyobb valamely állításban a valószínűtlenségi mozzanat, a dolog számukra annál hihetőbb, és minél kisebb, annál hihetetlenebb. Ezt én praxisomban, de azon kívül is a gyakorlati életben számtalan esetben tapasztaltam. Én a valóságot nem vagyok képes felismerni és elhinni. Nemcsak én. Senkit sem ismerek, aki a valóságot fel tudja ismerni és el tudja hinni. Ha ön valakinek igazat mond, oda se figyel, füle mellett csak úgy elereszti, én is, éppen úgy, mint más. mintha nem is mondta volna. Ellenben, ha az illető füllent, azonnal fülét kezdi hegyezni, hogy is, micsoda, miért, elkezd érdeklődni, a részleteket akarja ismerni, és máris beugrott. Szóval minél valószínűtlenebb valami, számunkra annál hihetőbb, minél valószínűbb, annál hihetetlenebb. Ez, kérem, a mi életünk és gondolkodásunk alaptörvénye. Egymásnak azt hisszük el, amiben a valószínűtlenségnek legalább árnyalatát fel tudjuk fedezni. Ha, tegyük fel, a valóságot mondanánk egymásnak, nem lennénk képesek elhinni, de talán meg se értenénk. Ez az emberi gondolkozás alaptörvénye. A logikai axiomatika legelső pontja. Számunkra csak az hihető el, amilyenben a valószínűtlenségnek bármely kevés, de észrevehető mozzanata megnyilatkozik. Minél valószínűtlenebb valami, annál hihetőbb. A teljes valószínűtlenség az, amit mi valóságnak nevezünk. Ezzel szemben a valóság számunkra elhihetetlen.

I. kötet, 222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fénykép