!

Faith No More személy

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Holly Seddon: Lélegzet-visszafojtva
Bruce Dickinson: Mire való ez a gomb?
!

A Faith No More egy 1982–1998 között, majd 2009-től ismét aktív amerikai alternatív metál-együttes. San Franciscóban alakult, egy Faith No Man nevű banda romjain, ugyanis kirúgták a csapatfőnöküket Mike „The Man” Morrist alkoholizmusa miatt.

Első albumuk 1985-ben jelent meg We Care a Lot címmel. Nagyon hamar népes rajongótábort szereztek. A banda ügyesen ötvözte a hard rock és a heavy metal keménységét a rappel és a funkkal. Következő albumuk az Introduce Yourself 1987-ben jelent meg. A lemez nagy sikert aratott, de ezután a banda válságba jutott, ezért 1988-ban kirúgták Mosley-t, helyét Mike Patton vette át, vele vették fel a következő lemezt a The Real Thing-et. A kritikusok szerint itt kezdődött a banda aranykora. A The Real Thingen található pár nagyon ismert szám, pl. From Out of Nowhere, Epic. Következő – a rajongók szerint legsikeresebb – albumuk az 1992-es Angel Dust, ezen található a híres Easy című feldolgozásszám. A lemezt népszerűsítő turnén kiéleződtek a tagok között az ellentétek, Martint kirúgták. A King for a Day… Fool for Lifetime című lemezükön már Trey Spruance gitározott, de ő se sokáig maradt a csapatban, Dean Menta váltotta fel, majd őt Jon Hudson. Ezután jött a kereskedelmileg legsikeresebb albumuk, az Album of the Year. 1998-ra a banda tagjai között végleg kiéleződtek az ellentétek, ezért a banda 1998-ban feloszlott.

Forrás: spoiler

!

Faith No More


Idézetek

>!
sztimi53 P

    Felültem az asztalom tetejére, és idegességemben a combomon doboltam a tenyeremmel.
     – Nem vagy egy Bordin. – jegyezte meg Zsolti, összeráncolt szemöldökkel figyelve az ütemre.
     – Ki? – néztem rá kérdőn.
     – A Faith No More dobosa – magyarázta, és végre sikerült kiszednie a zsömléjét az alufóliából.

167. oldal, Szeptember 29., kedd (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Faith No More · Nagy Zsolt · Rentai Renáta
>!
sztimi53 P

     – (…) Otthon maradt a zenelejátszóm, adnátok egyet? Most nem bírom a karácsonyi zenét – utaltam a sulirádióból üvöltő All I Want for Chtistmas is You punk változatára.
     – Melyikünkét kéred? – mosolyodott el Virág. Hm. Ricsi kütyüje tele Kornnal, Faith No More-ral és Rage Against the Machine-nal. Vagy Virág fura alter zenéi, plusz Adam Lambert. Na jó, mégis inkább az övét választottam.

377. oldal, December 9., csütörtök (Ciceró, 2011)

>!
sztimi53 P

(…) Ricsi (Faith No More) – állapota elfoglalt (…)

244. oldal, Március 23., kedd (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Faith No More · Pósa Richárd (Ricsi)
Hirdetés
>!
Gothic01

– Csak azért mondom ezt, Amy, mert szeretlek Mindketten szeretünk és biztonságban akarunk tudni téged.
A lány fészkelődve hallgatta végig, miközben többször is visszafojtotta az ásítást. Amikor a nevelőapja végre befejezte, Amy felcsörtetett a szobájába, lehuppant az ágyára, és tokostól szétdobálta a CD-it, hogy összeállítson egy dühös válogatást a Rage Against the Machine-nel, a Hole-lal és a Faith No More-ral.

8. oldal

>!
Carmilla 

Az olyan zenekarok, mint például a Soundgarden vagy a Faith No More, innovatívak voltak, míg a tradicionális metálzenekarok leginkább úgy néztek ki, mint az olyan transzszexuális emberek, akikre ráfért volna már egy borotválkozás.

218. oldal, Szárnyas helyvadász (Trubadúr, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Faith No More · Soundgarden
1 hozzászólás