Fairy Oak helyszín

Elisabetta Gnone: Az ikrek titka
Elisabetta Gnone: Flox őszi bolondságai

Idézetek

Light_House>!

Tizenkétszélfuvófuvallat, vagyis Fuvalla
Virulóvirágravigyázok, azaz Vivivi
Szépszívalakbannégyszirommindegyiketnekedhozom, de nekünk csak Szépszi
Ujjambegyemindbizsereg, Bizsike
Nemfelejtlekelnefelejts, számunkra csak Nefelejcs

Apró, fényes kis tündérek voltak, akárcsak én, és hozzám hasonlóan ők is távoli birodalmakból származtak. És mind olyan bátrak voltak, hogy örökre sikerült beírniuk magukat Fairy Oak történelmébe.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bizsike · Fairy Oak · Feli · Fuvalla · Nefelejcs · Szépszi · Vivivi
cz_lili99>!

A lányok éppen akkor születtek, amikor Fairy Oakba érkeztem.

(első mondat)

SophieOswald>!

Vasárnap reggelenként Fairy Oakban a falu halászai a házak bejáratánál hagytak egy kosár frissen fogott halat; a pékek egy vekni illatozó kenyeret; a tejesember egy pint frissen fejt tejet; a nagymamák egy szelet házi süteményt; a virágárus egy csokor illatos virágot; a parasztok egy zacskó gyümölcsöt és egy doboz friss tojást. Az asztalosok pedig egy-egy ruhacsipeszt, amibe hetente más völgylakó képét faragták bele.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Oak
Ingryd>!

Örömrivalgásban tört ki az utca, a kalapok felrepültek a levegőbe, az asszonyok összeölelkeztek, a gyerekek majdnem feldöntötték szegény Acantit, annyira veregették a vállát.
– Jól van, te kis stréber, így most már van egy kishúgod és egy tündérkéd is!
Nos, ilyen volt a barátság Fairy Oakban. Bárhová is fordultál, ott találtad magad előtt, és néha annyira heves volt, hogy lila véraláfutás nyomait hagyta rajtad. És nem csak a bőrödön…

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Acanti Bugle · Fairy Oak
ginny13>!

Értitek, hogyan kezdődött minden? Így: egy békés szeptemberi napon valaki elkerülhetetlenül a szokásosnál furcsább furcsaságot követett el. És attól a pillanattól kezdve egy hónapon át, néha kettőn is, száműzték Fairy Oakból a normális életet.

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Oak