esemény fogalom

O. Carl Simonton – Stephanie Matthews-Simonton – James L. Creighton: A gyógyító képzelet
Paul Feyerabend: A módszer ellen
II. János Pál: Familiaris consortio – A családi közösség
Andreas von Bülow: A CIA és szeptember 11-e
Marcus Aurelius – Cassius Dio Cocceianus: Marcus Aurelius elmélkedései
Edmund Hillary: Pillantás a csúcsról

Idézetek

Sli P>!

(…) mennyivel súlyosabb tehertétel életünkben az események miatt érzett harag és fájdalom, mint maguk az események, amelyek miatt haragot és fájdalmat érzünk.

205. oldal, Marcus Aurelius: Elmélkedések - Tizenegyedik könyv (Atlantisz, 2016) · Marcus Aurelius

Kapcsolódó szócikkek: esemény · fájdalom · harag · teher
Sli P>!

A leglényegesebb, hogy ne felejtsük el: mi magunk teremtjük meg életünk eseményeinek értelmét. (…) Mindannyian választunk, ha nem is mindig tudatos szinten, a lehetséges reakciók közül. A stressz mértékét az az értelem határozza meg, melyet mi tulajdonítunk neki, és azok a szabályok, amelyeket magunknak felállítottunk, hogy megbirkózzunk velük.

53. oldal, 5. fejezet - Személyiség, stressz és a rák (Egészségforrás, 1990)

Kapcsolódó szócikkek: értelem · esemény · reakció · stressz · választás
Morpheus>!

A megértés mindig az események mögött kullog, és aligha lehet egyik oka bekövetkeztüknek.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: esemény · megértés
Sli P>!

Mindenki maga teremti meg egy esemény jelentőségét.
Ha kiismeri lehetséges reakcióit korlátozó hiedelmeit, ha próbál másféle értelmezést adni az eseményeknek és újfajta módokon reagálni rájuk, egy idő után képes lesz pozitívan értékelni olyan dolgokat, amelyeket korábban kizárólag negatív színben látott.

87. oldal, 9. fejezet - A gyógyulásban való aktív részvétel (Egészségforrás, 1990)

Hirdetés
Judit_Sike P>!

A szeptember 11-én végrehajtott tett azonban voltaképpen még most sincs tisztázva. Nincs róla hivatalos kormányzati vizsgálati eredmény, még csak egy ideiglenes sem. Végtelenül sok részlet nincs még kiderítve vagy nincsen megfelelően kikutatva, vagy csak nagyon nehezen lehet az események menetébe beilleszteni.

Kapcsolódó szócikkek: eredmény · esemény
loci93 I>!

Az ilyen családi imádság különleges témája maga a családi élet, amely minden vonatkozásában úgy bontakozik ki, mint Isten gyermekeinek az Ő hívó szavára adott válasza: az örömök és bánatok, a remények és szomorúságok, a születések és születésnapok, a szülők házasságkötési évfordulói, a búcsúzások, távollétek és megérkezések, súlyos és döntő elhatározások, halálesetek és egyéb hasonló események mind Isten szeretetéről tanúskodva hatnak a család életére. Ezeknek az eseményeknek alkalmat kell adniuk a hálaadásra, a könyörgésre, a bizalommal teljes ráhagyatkozásra, amellyel a család közös mennyei Atyjára bízza magát. A keresztény család mint családi egyház csak úgy tudja megvalósítani méltóságát és feladatát, ha szüntelenül élvezi Isten segítségét, melyet kétségtelenül el is nyer, ha alázatos és hívő imádságban kéri.

96. oldal (Szent István Társulat, 1982)

II. János Pál: Familiaris consortio – A családi közösség II. János Pál pápa apostoli buzdítása a keresztény család feladatairól a mai világban

Kapcsolódó szócikkek: család · egyház · élet · esemény · feladat · gyermek · hála · házasság · ima · Isten · keresztény · születés
Judit_Sike P>!

A BBC a hírműsora élén adott hírt az expedíciónk sikeréről. Csak ekkor tudatosult bennem, a híradót hallgatva, milyen szenzáció az Everest meghódítása a világ szemében. Addig úgy véltem, hogy ezt a teljesítményt csak a hegymászók fogják igazán értékelni, de mint kiderült, nagyot tévedtem.

Kapcsolódó szócikkek: Csomolungma / Mount Everest · esemény · hír · televízió