!

Erik a Fantom személy

Gaston Leroux: Az operaház fantomja
Susan Kay: A fantom
Susan Kay: Fantom
!

„ Ez az arc minden emberi jogtól megfosztott, de egyben fel is mentett minden emberiség iránti kötelezettség alól. Anyám gyűlölt, szülőfalum elüldözött, ketrecben mutogattak, mint az állatot, míg egy kés fel nem fedte előttem a szabadulás útját. A szerelem boldogságában soha nem lehet részem… pedig fiatal vagyok, Nadír, és a vágyaim ugyan azok mint a normális emberé.”

Erik , Gaston Leroux Az Operaház Fantomja c. világhírű regényével kezdte pályafutását … a torz arcú zseni tragikus története innen nőtte ki magát a világ szerte ismert és több éve folyamatosan játszott musical címszereplőjévé …
De mit tudunk róla úgy igazán ? A musical története nem sokat árul el róla , Erikről …
Susan Kay átvette a jólismert karaktert , átformálta , sok szempontból emberibbé tette és ami a legfontosabb sokkal érthetőbbé és bővebbé írta át . Azt mondhatnánk megírta a Fantom életrajzát …


Idézetek

>!
Avellana

Meg akarok halni. Itt és most. Örülnék, ha ez a fáradt, renyhe izom a mellkasomban végsőt görcsölne, de hihetetlen irónia, most olyan egyenletesen ver, mintha egyetlen pillanatig se rendetlen¬kedett volna korábban.
Hát akkor most mit forgaszt a fejedben, Isten? Még milyen perverz kis tréfákat tartogatsz? Csak nem tervezel valami csodás felgyógyulást, hogy aztán ne legyen jogom odaveszni!
Megtagadtad tőlem az életet – megtagadod a halált is? így büntetsz az emberiség ellen elkövetett mondhatatlan bűneimért -még húsz évet kell magányosan eltöltenem e földön?

Susan Kay : A Fantom

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Avellana

Nem, nem a csók miatt buktam el, hanem a kegyetlen, ostoba becsapás miatt, amellyel a szabadságát próbálja visszaszerezni Christine. Megígérte, hogy visszajön! Megígérte! És hazudott… Ez a végső kín… a biztos tudat, nem becsül annyira, hogy megszánjon nyomorúságomban, és a szemembe mondja legalább.

Susan Kay : A Fantom

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Avellana

Christine Daaé rögeszmémmé vált, végzetesen, undorítóan elhatalmasodott rajtam a kívánás, hogy birtokba vegyem, ami úgysem lehet soha az enyém. Mintha majd fél évszázadot tetszhalottként töltöttem volna el, s arra riadtam volna, hogy mardos az állati, elemi éhség.

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Avellana

Bűntudatot éreztem, felpislákolt bennem a megbánás a szívtelenségem miatt… a bűntudat minden bizonnyal a legszomorúbb emberi érzelem. De nem egyenlő a szeretettel: emésztő tűz, amely nem melegít senkit.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Avellana

A pokol nem helyszín, a pokol a lélek, illetve a test állapota; pokol, ha rögeszménkké válik egy hang, egy arc, egy név…

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Avellana

Mit mondhatnék erről az arcról? Mindent megmásít, de… semmin nem változtat. Nem tudom megmagyarázni ezt az ellentmondást, képtelen vagyok szenvtelenül, fegyelmezetten, ésszerűen ítélni. Egészen más ez a világ, mint amelyikben normális körülmények között forgok, itt nincs ítélkezés. Csak… érzés!

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
Hirdetés
>!
Avellana

Ez az arc minden emberi jogtól megfosztott, de egyben fel is mentett minden emberiség iránti kötelezettség alól. Anyám gyűlölt, szülőfalum elüldözött, ketrecben mutogattak, mint az állatot, míg egy kés fel nem fedte előttem a szabadulás útját. A szerelem boldogságában soha nem lehet részem… pedig fiatal vagyok, Nadír, és a vágyaim ugyanazok, mint a normális emberé.

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Nyctea P

Sokszor elgondolkodtam azon, milyen boldog lehettem volna, ha póknak születek.
Hiszen a póknak is joga van társra.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Nyctea P

Levette a maszkot, és lassan odafordította felém az arcát.
– Ez az arc minden emberi jogtól megfosztott, de egyben fel is ment minden emberiség iránti kötelezettség alól – mondta halkan.

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom
>!
Nyctea P

… csak emlékeztetni akarlak, hogy a halálnak sokféle árnyalata létezik. Durva és végtelenül fájdalmas színezet éppúgy van, mint békés, és gyönyörű, akár a napszállta. Művész vagyok, számtalan árnyalatot tudok kikeverni a palettámon. Hadd fessek neki szivárványt, hadd adjak módot eldönteni, meddig íveljen.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik a Fantom