Erich von Däniken személy

Leslie L. Lawrence: A megfojtott viking mocsara
Beck Mihály: Tudomány – áltudomány
!

Erich Anton Paul von Däniken (Zofingen, 1935. április 14. –) svájci szerző, dokumentumfilmes, előadó, az ún. paleoasztronautika alternatív történelmi elméletének egyik legismertebb hirdetője, melynek tézise, hogy a prehisztorikus időkben egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció látogatást tett a Földön, és segédkezett őseink civilizációinak felemelkedésében. Könyveit 32 nyelvre fordították le, és több mint 63 millió eladott példánnyal is büszkélkedhet, amivel a legsikeresebb írók között tartják számon.

Bár nem Erich von Däniken volt az első, aki felvetette a paleokontaktus elméletét, az elképzelés az ő nevével forrt össze.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

!

Erich von Däniken


Idézetek

KingucK P>!

– Lehet tudni, kik voltak?
– Minden bizonnyal ős skandinávok. A ma itt élő népek ősei. Titokzatosak, mint a kelták. Az írást nem ismerték, sziklarajzaik azonban gyönyörűek. Egyszerűen csodálatosak! Mintha Dänikennek lenne igaza, és nem is e világi emberek csinálták volna őket. Ha ilyet látok, gondolatban meghajlok a művészet óriási ereje előtt.
Egészen elérzékenyült, s feltörő könnyeit egy hatalmas adag whiskyvel szorította vissza.

27. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Erich von Däniken · skandináv · sziklarajz · whisky
Ninácska P>!

Jól jellemzi Dänikent Sagannak, a neves és képzelőtehetség hiányában nem igazán szenvedő csillagásznak és exobiológusnak a megállapítása:
„Amikor Däniken valami olyasmit lát, amit nem ért, azt földön kívüli intelligenciáknak tulajdonítja, s mivel ő gyakorlatilag semmit sem ért, az egész földön bizonyítékokat vél felfedezni a földön kívüli intelligenciákra vonatkozóan.”

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carl Sagan · Erich von Däniken · földönkívüli
1 hozzászólás
Hirdetés