!

Emma Woodhouse személy

Joan Aiken: Jane Fairfax
Jane Austen: Emma
John Fowles: A lepkegyűjtő
Jane Austen: Emma (angol)
Stephen Fry: Hazudozó
!

Emma


Idézetek

>!
Esmeralda P

Azon helyzetben, amikor bárki más mentegetőzött volna műveletlensége vagy a hiányosságai miatt, Emma mérhetetlen önbizalommal még a fogyatékosságaiból is erényt kovácsolt. Jane […] nem győzött csodálkozni eme tántoríthatatlan önelégültségén.

97. oldal

Joan Aiken: Jane Fairfax Jane Austen Emma című regényének másik hősnője

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse · Jane Fairfax
2 hozzászólás
>!
SophieOswald

Emma ugyan oda kívánta Mrs. Eltont, ahol a bors terem;

416. oldal, Ötvenkettedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse
>!
GSzabina

Emma Woodhouse szemrevaló, okos gazdag teremtés volt, amellett szerencsés természetű; kis híján huszonegy esztendeje élt a világban, kényelmes otthonában élvezte a lét örömeit, s aggodalomra vagy bosszankodásra ezalatt vajmi kevésszer talált okot.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse
>!
imma A+P

Vacsora után rögtön elküldtem, és befejeztem az Emmá-t. Most én vagyok Emma Woodhouse. Vele érzek, benne élek, és rá gondolok. Másfajta sznobizmus van bennem, de tökéletesen megértem az övét. A pózolását, és tetszik nekem. Tudom, rossz, amit csinál, amikor mások életét meg akarja szervezni, és nem fogja fel, hogy Mr. Knightley millió férfi között ha egy akad. Emma csak időlegesen ostoba, de az ember érzi, hogy alapjában véve rendkívül értelmes és eleven. Mindent legmagasabb fokon akar megvalósítani, és alkotó egyéniség. Igazi emberi lény. Az ő hibái megvannak bennem is: az erényeit még el kell érnem.

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse · George Knightley
>!
Izolda +SP

Emma Woodhouse, handsome, clever, and rich, with a comfortable home and happy disposition, seemed to unite some of the best blessings of existence; and had lived nearly twenty-one years in the world with very little to distress or vex her.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse
>!
BridgeOlvas I

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– El sem tudom hinni, hogy erről beszélgetünk. Azt hiszed, olyan vagyok, mint Emma, mi? „Adrian Healey igazán mindent megkapott az élettől, ami szép és jó: csinos volt, eszes, gazdag, derűs természetű, már huszonharmadik évében járt, de komolyabb bonyodalom vagy bánat még sosem érte.”
Baj vagy bánat, ha jól emlékszem. Ez is van olyan jó summárom mint bármelyik.
– Igen? Lehet, hogy nem vettem észre Jane Austen pár finom utalását, de nem hiszem, hogy Emma Woodhouse a tizenhetedik életének egy részét ringyóként töltötte a Piccadillyn. Persze jó pár éve olvastam, néhány obskúrus célzást biztos nem vettem észre. Miss Austen illedelmesen elhallgatja azokat a napokat, amiket Emma kóterban töltött kokainbirtoklásért. De abszolút kész vagyok elismerni, hogy nem is hallgatja el, csak én nem vettem észre a célzásokat.

155-156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse · Jane Austen
Hirdetés
>!
Sziszandria

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Van róla elképzelése, hogy Mr. Knightley viszonozza-e a vonzalmát?
– Igen – felelte Harriet szerényen, de nem félénken. – Mondhatom, hogy van.
Emma azonnal másfelé pillantott, és néhány percig némán töprengve, mozdulatlanul ült. Ez a néhány perc elég volt ahhoz, hogy tisztába jöjjön az érzéseivel. Egy magafajta teremtésnek, ha egyszer gyanú ébred benne, gyorsan szokott forogni az esze. Megérezte – bevallotta – és elfogadta a teljes igazságot. Miért sokkal rosszabb, ha Harriet Mr. Knightleyba szerelmes, mint ha Frank Churchillt szereti? Miért teszi sokkal rettenetesebbé a dolgot, hogy Harrietnek van valamelyes reménye a szerelme viszonzására? Nyílvesszőként hasított belé a gondolat: mert Mr. Knightley senkit nem vehet feleségül, csakis őt magát!

558-559. oldal Ulpius-ház Könyvkiadó

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse · Harriet Smith
>!
VNoémi P

(…) létezhet harmadik út a tétlenség és a minden lében kanál törekvés között.

18. oldal - 1. fejezet (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse
>!
VNoémi P

Gyaníthat az ember húszfélét is anélkül, hogy éppen az igazságot gyanítaná…

294. oldal - 8. fejezet (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse
>!
VNoémi P

A törékeny egészségnek többnyire a lobogó tűz és a hintóban utazás válik javára…

294. oldal - 8. fejezet (Ulpius, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Emma Woodhouse