!

Eminem személy

Niccolò Ammaniti: Ahogy Isten parancsolja
Michael Moore: Hülye fehér ember
Hammer Ferenc: Fekete & fehér gyűjtemény
Guy Gavriel Kay: Ysabel
Tony Parsons: A kedvenc feleségem
Aravind Adiga: A Fehér Tigris
Didier Daeninckx: A lemezlovasokat lelövik, ugye?
Cally Taylor: A mennyország várhat

Idézetek

>!
Fay 

Úgy néztem ki, mint Eminem agyvérzés után.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · Lucy Brown
>!
csartak MP

Ha a Coldplay, vagy Eminem, vagy a Boston Red Sox, vagy a neten zajló Céhháborúk a nagy dolgok az életedben, és egyetlen gondolatot sem szánsz az ősi keltákra vagy a Sírjában Forgolódó Bernátra, az annyira rossz? Mindenki a maga idejében él, nem? Hát nem muszáj nekik?

150. oldal

Guy Gavriel Kay: Ysabel Provence varázslatos arca

Kapcsolódó szócikkek: Eminem
1 hozzászólás
>!
Brigi007

Az egész hiphopkultúrától megcsömörlött, amikor előző évben, a Santé egyik cellájában egy egész hetet töltött édes kettesben egy fickóval, aki azt gondolta magáról, hogy ő a francia Eminem. A rapper reggeltől estig fel-alá járkált a cellában, és a Stan, my Bandet vagy a Lose Yourselfet énekelte egyfajta fonetikus angolsággal.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eminem
5 hozzászólás
>!
schummyka

– Balrám, tedd be megint Stinget. Az a legjobb zene a dugóban.
– Ez a sofőr tudja, hogy ki a Sting?
– Persze, ismeri a kedvenc CD-met. Mutasd meg nekünk a Sting-CD-t, Balrám. Nézd, nézd… ismeri Stinget!
Betettem a CD-t a lejátszóba.
Tíz perc telt el, és a kocsi egy centit se mozdult. Sting helyére Enyát tettem be; Enya helyére Eminemet.

217. oldal (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · Sting · zene
>!
ÁrnyékVirág P

Cristiano akaratlanul is érezte a zsigereiben szétáradó irigységet. De aztán azzal vigasztalta magát, hogy a mama kedvencei a készbe születnek, és amikor jönnek a gondok, nyafognak, mint a lányok.
Ha például jön egy földrengés, és mindene odavész, Tekken semmit sem fog tudni tenni, kétségbeesik, hogy szegénnyé vált, és felköti magát az első fára. Én viszont semmit sem vesztek. Jó lenne, ha földrengés lenne.
Aztán azzal vigasztalta magát, hogy a nagyoknak mindig át kellett gázolniuk a szaron. Lásd Eminem, vagy Hitler, vagy Christian Vieri.

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · Christian Vieri · Eminem
Hirdetés
>!
krlany I+SMP

Nagyok vagyunk abban is, hogy miképpen tanulhatunk – és lophatunk – a fekete kultúrából. Valósággal lemásoltuk azt, átengedtük egy fehér szűrőn, és a magunkévá tettük. Ezt csinálta a zenében Benny Goodman, Elvis és Lenny Bruce is. Motown egészen új hangzást teremtett, majd elcsábult Los Angelesbe, ahol felhagyott ezzel, hogy helyet csináljon a Nagy Fehér Popsztároknak. Eminem elismeri, hogy sokkal tartozik Dr. Dren-nek, Tupacnak és a Public Enemynek. A Backstreet Boys és az 'N Sync viszont Smokey Robinsonnál és a Miraclesnél, a Temptationnél és a Jackson Five-nál van nagyon eladósodva.

73. oldal

Michael Moore: Hülye fehér ember és egyéb sajnálatos adalékok az amerikai nemzet állapotához

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · zene
8 hozzászólás
>!
jmolnar

Bill úgy látta, hogy a lányok a Suzy Too-ban nem egyszerűen a testüket árulják, hanem álmokat adnak el, és le merte volna fogadni, hogy bár a kőkemény szexkereskedelem éppúgy hozzátartozott a Suzy Too-hoz, mint a füst, sörszag és Eminem legújabb slágerei, jó néhány férfi mégis bedőlt az itt kínált álmoknak.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eminem
>!
schummyka

[Wigger]

Ezt az angol szót a white (fehér) és a nigger szavak összeolvasztásával nyerték és jelenleg két, egymással némileg összekapcsolódó, de egyformán szitokszónak számító jelentéssel bír; így rendes ember nem is használja. Egyrészt zsörtölődve utal a feketék problémáival rokonszenvező fehér emberre, másrészt pedig szitokszóként a fekete popkultúrát kedvelő, esetleg azt művelő fehéreket jelöli (például Eminem). Quentin Tarantinót a szó mindkét értelmében szokták wiggerként gyalázni.

33. oldal (Kalligram, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · fehér · néger · Quentin Tarantino