Elina személy

Róbert Katalin: Keresd az igazit!

Idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Bele fogsz halni, ha megteszed – szólalt meg mellette Deniel. Elina összerezzent.
– Nem tudom, mire…
– Ha még egyszer vízre szállsz ilyen felkészületlenül, belehalsz – nyomatékosította a fiú. Elina beharapta az ajkát. Márpedig itt nem maradhat. A fiú folytatta: – Van egy hajóm.
– Tessék?
– És én értek a hajókhoz.

Kapcsolódó szócikkek: Deniel · Elina
Könyvmolyképző KU>!

Elina lepillantott a kezeikre. Egymás mellé fektették őket. Ehhez szembe kellett fordulniuk egymással, mert nem két egymás melletti kezükön volt a jegy. Nem a megfelelő kezeken. Elina szemét elhomályosították a könnyek, ahogy figyelte a két jegyet. Nincsenek egymás mellett. Sohasem lehetnek egymás mellett.

Kapcsolódó szócikkek: Elina
Könyvmolyképző KU>!

– Kedves voltál nekem, éppen ezért azt kívánom, hogy boldog légy. A lehető legboldogabb a legjobb választás mellett. Olyan valaki mellett, aki többet nyújt neked, mint én. Te… te nem akarsz boldognak látni?
Elina boldoggá tenni akarta Kellánt, de ezt nem felelhette. Kellán felnőtt akar lenni. Helyesen akar dönteni. És igaza van. Csak mégis helytelennek tűnik elszakadni tőle.
– Dehogynem – mondta Elina halkan. – Azt akarom, hogy boldog légy.
– Akkor vegyünk búcsút. Akkor… ismerjük meg azt, akit nekünk találtak az olvasók. Áldott utat, Elina. Áldott életet. Áldjon a Napéshold, segítsen a Vízúr.
– Áldjon a Napéshold – visszhangozta Elina.

Kapcsolódó szócikkek: Elina · Kellán
Könyvmolyképző KU>!

– Mit…? – Elina elakadt. Tudta ő, mi a csók és nem is vágyott rá mástól, csakis Kellántól, de eddig sohasem tették meg. Nekik talán most sem szabadna. De most semmi sem számít. Ez egyszer ne létezzenek szabályok, amik kötik őket, ez egyszer ne legyen más, csak a csók lágysága a sötétben!
– Megpecsételem az ígéretet.
Kellán újra odahajolt hozzá. Először az arcára lehelte a csókot, meleg volt, puha és gyors. Aztán elért a szájáig, és Elina lehunyta a szemét, halk sóhaj szakadt ki belőle, amikor Kellán lélegzete megcsiklandozta az ajkát. Néhány lehelet, néhány szívdobbanás, Kellán ujjainak melege az arcán és az alkarján, éppen csak egy kicsivel a csuklópánt mellett.

Kapcsolódó szócikkek: Elina · Kellán