!

Elektromos Szerzetes tárgy

Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája

Idézetek

>!
Albert_W_Yaniglos P

Az Elektromos Szerzetes pontosan ugyanolyan háztartási gépezet, mint a mosogatógép vagy a videó. A mosogatógép elvégzi az ember helyett a fárasztó mosogatást, a videómagnó megnézni helyette a fárasztó tévéműsorokat, az Elektromos Szerzetes pedig arra való, hogy mindenfélét elhiggyen az ember helyett, és így megkímélje attól az egyre terhesebb feladattól, hogy neki kelljen elhinnie azt a számtalan dolgot, ami a világ el akar hitetni vele.
Sajnálatos módon azonban a szóban forgó példány meghibásodott, és többé-kevésbé találomra a legfurcsább dolgokat kezdte hinni. Olyasmit is elhitt, amit még a mormonok sem hinnének el Salt Lake Cityben.
Persze a Szerzetes még sohasem hallott Salt Lake Cityről.

9. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elektromos Szerzetes · mormon · Salt Lake City
>!
Frank_Spielmann I

Így aztán egy mozgalmas hét után, amikor is azt hitte hogy a háború béke, hogy a jó rossz, hogy a hold sajtból van, valamint hogy a Jóistennek egy kis pénzre van szüksége, amit a megadott postafiókszámra kell elküldeni, a Szerzetes azt kezdte hinni, hogy az asztalok 35%-a hermafrodita, de akkor nem bírta tovább, és lerobbant.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elektromos Szerzetes
>!
Frank_Spielmann I

Ezért tehát a Szerzeteseket úgy tervezték, hogy eredeti formájuk legyen, valamint hogy képesek legyenek lóhátra ülni. Ez nagyon fontos volt. Az emberek – sőt a tárgyak is – valahogy őszintébbnek tűnnek lóháton. Ezenkívül a lovagláshoz mindössze két láb kell, ami jóval olcsóbb volt, mint- ha a szokásos prímszámú lábat alkalmazták volna – tizenhetet, tizenkilencet vagy huszonhármat. A Szerzetesek bőrét rózsaszínesre tervezték a természetes lila helyett, pikkelyes helyett simára és puhára. Ezenfelül mindössze egy orruk és egy szájuk volt, viszont ellátták őket egy plusz szemmel, így összesen két szemük lett. Fura egy külső, az biztos. De kiválóak voltak arra a célra, hogy elhiggyék akár a legesztelenebb dolgokat is.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elektromos Szerzetes · lovaglás
>!
gyurmapok

Az Elektromos Szerzetes pontosan ugyanolyan háztartási gépezet, mint a mosogatógép vagy a videó. A mosogatógép elvégzi az ember helyett a fárasztó mosogatást, a videómagnó megnézi helyette a fárasztó tévéműsorokat, az Elektromos Szerzetes pedig arra való, hogy mindenfélét elhiggyen az ember helyett, és így megkímélje attól az egyre terhesebb feladattól, hogy neki kelljen elhinni azt a számtalan dolgot, amit a világ el akar hitetni vele.

10. oldal, 2.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elektromos Szerzetes