!

egyensúly fogalom

Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Kim Stanley Robinson: A rizs és a só évei
Ursula K. Le Guin: A legtávolibb part
Kathy Tyers: Különbéke
Csák Gyula: Szeplőtelen Kelemen
Hans Hellmut Kirst: Farkasok
Wilkie Collins: A fehér ruhás nő
Benedek Szabolcs: A vértanú
Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor
Jerry Mintz: Szabadság és demokrácia az oktatásban
Emma Hooper: Etta és Otto és Russell és James
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Kate Morton: A tóparti ház
Corinne Sweet: Nyugalomnapló
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll
Cornelie C. G.: Bármi megtörténhet

Idézetek

>!
Morpheus

Úgy vélem, hogy definiálhatjuk a szabadság állapotát homeosztázisként, mely egyfajta egyensúly egyén és közösség között. A szabadosság pedig megbontja ezt az egyensúlyt.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · homeosztázis · közösség · szabadosság · szabadság
>!
krlany I+SMP

Két dolog létezik, Arren, kettő, ami egyet alkot: a valóság és az árnyéka, a fény és a sötétség. Az egyensúly két oldala. Az élet a halálból keletkezik, és a halál az élet következménye. Mivel kiengesztelhetetlenül ellenségesek, folytonosan viaskodnak egymással: ők szülik egymást folyvást és folyvást. És velük együtt születik újjá minden: az almafák virága és a csillagok fénye. Az életben rejtőzködik a halál. A halál magában rejti az újjászületést. Mit ér akkor az élet halál nélkül? A változatlan, örökké tartó, végtelen élet? Mi az, ha nem maga a halál? Az elmúlás, az újjászületés nélkül!

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · élet · halál · valóság
>!
SteelCurtain

Amit egy asszony félkezével el tud takarni, az már jó néhány fickót kibillentett az egyensúlyából.

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly
>!
korkata

A világ nem fekete-fehér – folytatta a gróf. – Mindenkiben egyszerre és egyenlő mértékben jelen van a jó és a rossz. Az ember akaraterejétől és a körülményeitől függ, hogy a mérleg melyik serpenyője kerül felülre. A világ a két ellentétes pólus szüntelen küzdelméből épül föl, és mindkét oldalnak megvannak a maguk hatalmasságai, akik látszólag győzedelmeskedni akarnak a másik felett, miközben nagyon jó tudják, hogy bármelyikük győzelme a világ egyensúlyának megbomlásával, egyúttal az általunk ismert világ pusztulásával járna.

388. oldal

Kapcsolódó szócikkek: akarat · egyensúly · győzelem · · rossz · világ
>!
encus625 P

Sohasem az a célom, hogy legyőzzem azt, akivel küzdök. Mindig arra törekszem, hogy aláássam az önbizalmát. Aki kételkedik önmagában, nem tud teljes erővel a győzelemre koncentrálni. Két férfi között csak akkor áll fenn erőegyensúly… igazi egyensúly, ha egyforma az önbizalmuk.

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · önbizalom
>!
Chöpp

A fényképedet a zsebemben tartom, azon az oldalon, ahol nincs fegyver. Az egyensúly kedvéért.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly
Hirdetés
>!
Saille P

Jedi? Gaeri védekezően a nyakláncán függő, félig fekete, félig fehér berakásos gyűrű, a Kozmikus Egyensúly szimbóluma után kapott. A vallása szerint a Jedik már a puszta létezésükkel felkavarják a mindenséget. Minden magassághoz tartozik egy mélység. Gaeri hitt benne, hogy minél nagyobb hatalmat ragad magához az ember, annál szerencsétlenebbé válik a galaxisban létező ellenpárja. A hatalomra éhes Jedik megnövelték saját képességeiket, és eközben nem törődtek azokkal az ismeretlenekkel, akiket ezzel tönkretettek. A Jedik eltűntével azonban ez az egész morális tanmesévé vált. A szülei halála után Gaeri mélységesen vallásos lett – az Egyensúlyban megtalálta a vigaszt.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · Gaeriel Captison · jedi · Jedi Rend
>!
GytAnett P

– Találd meg a külső egyensúlyt, és megtalálod a belsőt is.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · Táncos
>!
Chöpp

    Kheimet cserbenhagyták a gondolatai, s ekkor rájött, hogy amikor az emberrel ez történik, a dolgok önmagukat csinálják tovább. A tetthez nem volt szükség gondolkodásra.
    Egyik nap arra gondolt: túl nagy vitorla nem felvonható. Egy másik nap erre gondolt: az elégnél több túl sok. A túl sok kevesebb. Ennélfogva a legkevesebb a legtöbb. Végre átlátta, mit értenek ezen a taoisták.
    Menj az úttal. Lélegezz, be-ki. Haladj a hullámokkal. A tenger nem tud a hajóról, a hajó nem tud a tengerről. A lebegés önmagát csinálja. Egyensúly egyensúlyban. Ülj gondolatok nélkül.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · taoizmus
>!
FreeAngel

A világnak megvannak az eszközei, hogy egyensúlyban tartsa a mérleget. A bűnös megmenekülhet a bíróságtól, de az igazságszolgáltatástól soha.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bíróság · bűn · egyensúly · igazságszolgáltatás