Effie Trinket személy

Suzanne Collins: The Hunger Games
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Suzanne Collins: Catching Fire
Suzanne Collins: Futótűz
Suzanne Collins: A kiválasztott
!

Effie Trinket (Elizabeth Banks)

!

Effie (Elizabeth Banks)

!

Effie (Elizabeth Banks)


Idézetek

olaheniko>!

– Boldog Viadalt, és sose hagyjon el benneteket a remény!

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket
Catnip>!

– Nyugi, még ma pótoljuk a készletet – mondom, aztán mindketten belapátoljuk az ételt. Még hidegen is ez az egyik legjobb kaja, amit valaha ettem. Félreteszem a villát, és az ujjammal kaparom ki a tányér aljáról a szaftot. – Effie Trinket kitér a hitéből, ha meglátja, hogyan eszem.
– Hé, Effie, ezt figyeld! – kiáltja Peeta. A háta mögé hajítja a villáját, és szó szerint tisztára nyalja a tányérját, miközben hangosan és elégedetten sóhajtozik. Aztán csókot dob Effie-nek, és így szól: – Hiányzol nekünk, Effie!

252. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket · Peeta Mellark
Kloy>!

Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favour!

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket
DarknessAngel >!

– Úgy hallottuk, Plutarch és Haymitch minden követ megmozgatott, hogy megmentse Effie életét

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket · Haymitch Abernathy
Smurfettereads P>!

Összekulcsolom a kezem a hátam mögött, és a távolba meredek. Látom a hegyeket, amiket délelőtt másztunk meg Gale-lel. Egy pillanatig arra vágyom… hogy együtt elmeneküljünk a körzetből… elszökjünk az erdőbe… de tudom, hogy helyesen döntöttem, amikor itt maradtam. Különben senki sem jelentkezett volna önkéntesnek Prim helyett, nem igaz?
Haymitchet hordágyra fektetik, és gyorsan eltakarítják a helyszínről, Effie Trinket megpróbálja felpezsdíteni a hangulatot.
– Micsoda izgalmas nap! – kiáltja csicsergő hangon, miközben a parókáját igazgatja, ami mostanra teljesen lecsúszott jobb oldalra. – De az izgalmaknak még nincs vége! Itt az idő, hogy kisorsoljuk a fiút is! – Effie Trinket szemmel láthatóan nagyon bízik benne, hogy sikerül úrrá lenni ezen az igen kellemetlen helyzeten. Fél kézzel a fejét fogva átlejt a fiúk nevét tartalmazó üveggömbhöz, és gyorsan kihúzza az első keze ügyébe kerülő cetlit. Aztán visszarobog a pódiumhoz, és mielőtt még elkezdenék aggódni Gale-ért, már be is olvassa a kisorsolt fiú nevét: – Peeta Mellark.
Peeta Mellark!
Jaj, ne, gondolom. Ez nem lehet. Ismerős a név, bár még sosem beszéltem a sráccal. Peeta Mellark. Ma aztán tényleg nincsen szerencsém.
Peeta Mellark elindul a színpad felé. Átlagos magasságú, zömök fiú, piszkosszőke haja a homlokába lóg. Az arcára kiül a pillanat döbbenete, erőt kell vennie magán, hogy legalább látszólag közönyös tudjon maradni, de kék szemében az a fajta rettegés csillog, amit vadászat közben látni a préda tekintetében. Ennek ellenére biztos léptekkel megy fel a színpadra, és elfoglalja a helyét.

Smurfettereads P>!

[…] Tele a világ eszelősökkel!

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket
Szelén>!

– Boldog Viadalt mindenkinek! Sok szerencsét, és sose hagyjon el benneteket a remény!

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket
Mákostészta>!

A Tizenkettedik Körzet emeletén, reggeli és vacsora közben Effie meg Haymitch kifaggat minket a nap minden percéről. Mit csináltunk, ki figyelt bennünket, milyen formában van a többi kiválasztott. Cinna és Portia nincsenek jelen, így aztán a józan ész érezhetően hiányzik az asztal mellől.

107. oldal, Első rész: "A kiválasztottak" - 7 (Agave, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Cinna · Effie Trinket · Haymitch Abernathy · Portia
Smurfettereads P>!

Prim kiborul, és hisztizni kezd. Szorosan átkarol vékony karjával.
– Ne, Katniss! Ne! Nem mehetsz el!
– Prim, engedj el! – Ráförmedek, mert kiborít ez az egész, és nem akarok sírni. Amikor ma este a tévé megismétli az aratásokat, mindenki látni fogja a könnyeimet, és könnyű prédának bélyegeznek. Puhánynak. Senkinek nem adom meg ezt az örömet. – Engedj!
Valaki leszedi a hátamról Primet. Megfordulok, és látom, hogy Gale felkapta a földről a húgomat, aki most a karjai közt vergődik.
– Indulj, Catnip – mondja Gale, és nagyon küzd, hogy ne remegjen a hangja, aztán elvonszolja Primet arrafelé, ahol anya áll. Megacélozom a szívem, és fellépek a színpadra.
– Éljen, éljen! – áradozik Effie Trinket. – Így kell ezt csinálni a Viadalon! – Nagyon boldog, hogy végre történik valami különleges a körzetében. – Mi a neved?
Nagyot nyelek.
– Katniss Everdeen.
– Bármibe lefogadom, hogy a nővére vagy. Nem akarod, hogy az övé legyen a dicsőség, ugye? Rajta, emberek! Köszöntsék hatalmas tapssal ezt a bátor kiválasztottat – csicsereg Effie Trinket.

Ms_Mississippi>!

– Bármibe lefogadom, hogy a nővére vagy. Nem akarod, hogy az övé legyen a dicsőség, ugye? Rajta emberek! Köszöntsék hatalmas tapssal ezt a bátor kiválasztottat – csicsereg Effie Trinket.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket · Katniss Everdeen