!

Diego Rivera személy

Jeffrey Eugenides: Egy test, két lélek
Patti Smith: Kölykök
!

Diego Rivera (teljes neve: Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez; Guanajuato, Mexikó, 1886. december 8. – Mexikóváros, 1957. november 24.) mexikói festő.


Idézetek

>!
rosa_canina

A Woodward Avenue-n állt az autógyárosok által építtetett Detroid Institite of Arts, amelynek falán épp, akkor is, mikor Desdemona munkakeresőben eltrolizott előtte, egy Diego Rivera nevű mexikói festő dolgozott, az autóipar keletkezèstörténetét feldolgozó mitológiai freskóján.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diego Rivera
>!
Tomori_Sándor

Éjszaka művészeti albumokat lapozgattunk. Az én gyűjteményemben volt de Kooning, Dubuffet, Diego Rivera, egy Pollock-monográfia és az Art International magazin néhány száma. Brentano’s boltjában Robertnek sikerült szert tennie nagyméretű albumokra a tantrikus művészetről, Michelangelóról, a szürrealizmusról és az erotikus festészetről. Ezenkívül voltak még prospektusaink John Grahamről, Arshile Gorkyról, Cornellről és Kitajról, amiket kevesebb mint egy dollárért vásároltunk.

Kölykök

Hirdetés
>!
tasiorsi

Azon a nyáron egy szakszervezeten kívüli gyárban kaptam állást, triciklik kormányát kellett ellenőriznem. Nyomorúságos munkahely volt. Az álmodozás volt az egyetlen menedékem, miközben órákon át ismételtem a monoton mozdulatokat. A művészek társaságához akartam tartozni: az éhezésükhöz, a stílusukhoz, a fejlődésükhöz és az imáikhoz. Azzal hencegtem, hogy egy napon egy híres festőművész szeretője leszek. Kamasz lelkem elképzelni sem tudott ennél romantikusabbat. Lelki szemeimmel Diego Fridájának láttam magamat, aki egyszerre volt múzsa és alkotó. Arról álmodtam, hogy megismerkedem egy művésszel, akit szeretni, támogatni fogok, és akivel egymás mellett fogunk majd dolgozni.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diego Rivera · Frida Kahlo · múzsa