Dávid (Biblia) személy

Kovács Vilmos: Ma kiáltsatok
Carmine Gallo: Storytelling
Pintér Béla: Mesés valóság

Idézetek

padamak>!

Így beszélt Góliát… Mit beszélt… Kiabált! Sőt! Üvöltött és szikrákat szórt szeme, olyannyira, hogy belevörösödött az a nagy szőrös feje. Dávid így szólt: „Te karddal és dárdával támadsz ellenem, s mint egy kutyával, itt üvöltözöl velem. Hát tudd meg, én a Seregek Urának nevében jövök ellened, nem fitogtatom az erőmet, nem is trükközök veled, egyszerűen megöllek és levágom a fejed.”
Ezt hallva Góliát nekiiramodott, s futott Dávid felé, mintha csak maga az ördög bújt volna belé. Kezébe vette óriási pajzsát, nagy erővel felemelte hatalmas dárdáját, s vágtatott, mint hajdan a Tisza a rónán át. Dávid nem tétlenkedett, a parittyába egy kis kövecskét helyezett. Bátran megforgatta a kicsiny parittyát, s Góliát felé repítette a benne lévő kavicskát.
Repült a nehéz kő, s tudjátok hol állt meg? Góliát homlokán, pont középre talált be. Góliát hirtelen megtántorodott, aztán hatalmas robajjal a földre lerogyott. Meg se nyikkant többé, csak lassan kiengedte ökölbe szorított markát, és nemes egyszerűséggel feldobta a talpát.

21. oldal - Dávid és Góliát (1Sám 17) (Magánkiadás, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Dávid (Biblia) · Góliát (Biblia) · parittya
nodael>!

s a legszebb mese az volt, taníthattak bármit,
hogy le tudta győzni Góliátot Dávid.

95. oldal, Falusi emlék

Kapcsolódó szócikkek: Dávid (Biblia) · Góliát (Biblia)
korneliar>!

Hardyt idézve, mindenkinek szüksége van egy méltó ellenfélre: „Dávidnak ott volt Góliát, Luke-nak Darth. Az Apple-nek az IBM, aztán a Microsoft […] A jó ellenfél harci lázba hoz, és arra kényszerít, hogy előhozzuk a mélyből tehetségünket, képességeinket és tudásunk legjavát. A küzdelem próbára teszi a jellemet és az eltökéltséget. Segít, hogy jobban nekifeszüljünk, messzebb érjünk, és tovább kitartsunk, mint valaha gondoltuk volna.”

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje