Darth Sidious személy

Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James Luceno: A gonosz útvesztője
James Kahn: A Jedi visszatér
Timothy Zahn: Kirajzás
Michael Reaves: Darth Maul: A vadászó árnyék
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag
James Luceno: Darth Plagueis
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul
Paul S. Kemp: Sith Nagyurak
James Luceno: Tarkin
Daniel Wallace: Sithek könyve
Daniel Wallace: A Jedi útja
Bartos Erika: Budapest titkai
Henry Gilroy: Star Wars: The Clone Wars – Shipyards of Doom
Mike W. Barr: Star Wars: The Clone Wars – The Starcrusher Trap

Idézetek

encus625 P>!

A szobor élénken foglalkoztatja a a nagyvilágot. Az amerikai Viral Nova portál 2014-ben Anonymust választotta a világ legborzongatóbb szobrának, bár a titokzatos jelző sokkal inkább illik az alkotás. A fiatalok közül sokan Darth Sidiushoz hasonlítják: a Csillagok háborúja sorozat sötét nagyura ugyanilyen kámzsában látható a világhírű filmben.

240. oldal

Bartos Erika: Budapest titkai Érdekességek nevezetes épületekről

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Darth Sidious
2 hozzászólás
Életveszélyes_és_Tilos>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Kezdetét vette a hosszú éjszaka.
Hatalmas ünnepi tömeg sorakozott fel Naboo fővárosa, Theed palotájának terén, ahogy hat gyönyörű gualaar vontatott keresztül egy virágok borította, nyitott koporsót egy szeretett szenátor földi maradványaival a Győzelmi Ív alatt. A halott nő ujjai örökre rázárultak egy japordarabkára, amit egy kilencéves fiú keze faragott ki réges-régen, egy távoli sivatagbolygón a Külső Peremvilágok egyikén…
A Dagoba dzsungelbolygón egy Jedi-mester épp szemügyre veszi száműzetésének ismeretlen mocsarát…
Egy csillagromboló parancsnoki hídján két Sith Lord áll egy Tarkin nevű szektorkormányzóval, és együtt figyelik egy holdméretű, gömb alakú harci bázis egyre növekvő fémvázát…
Azonban még a legsötétebb, legmélyebb éjben is vannak, akik a hajnalról álmodnak.
Az Alderaanon a Herceg átnyújt Királynője szerető karjaiba egy csöpp kislányt.
A Tatuinon pedig egy másik Jedi-mester kicsiny fiúcskát visz Owen és Beru Lars lakóházába…
Majd felpattan siklójára, és elszáguld a jundlandi pusztaságban a lenyugvó ikernapok felé…

Az utolsó mondatok.

PAVideoStudio>!

Vadernek az a határozott érzése támadt, hogy Darth Sidious neheztel rá, de hogy miért, azt nem tudta.
– Mester… – mondta halkan és bizonytalanul.
– Azt hiszed, hogy az árulás a tettel kezdődik? – kérdezte váratlanul a Császár.
– Nem, hanem a gondolattal – válaszolta Vader.
Sidious kivillantotta a fogait – talán mosolygott, talán vicsorgott.
– Viszont nem ismerhetjük mások gondolatait – fejtegette aztán –, különösen nem egy árulóét, aki vigyáz, nehogy leleplezze magát valamivel. Így aztán csak a tettekben megnyilvánuló gondolatokra támaszkodhatunk ahhoz, hogy feltárjuk az igazságot.

231. oldal, 13. fejezet - Sith Nagyurak (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Darth Vader
Saileach P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Vader továbbra sem tudta túltenni magát Obi-van eltűnésén. A diadalérzet, ami azért szállta meg, mert végzett egykori mesterével, rövid életűnek bizonyult. Azt pedig kegyetlenül ironikusnak találta, hogy ő, aki állandóan azt mondogatta a hitetleneknek, például Tarkinnak, hogy ne becsüljék le az Erőt, látott egy eseményt, amely rádöbbentette arra, hogy ő maga is elkövette ezt a hibát.
A mestere sosem beszélt arról, hogy a Jedik egyszerűen eltűnnek a semmiben. Ez a jelenség olyan hatalomról mesélt, amit ő még sosem tapasztalt, még a sötét oldalon sem. De biztosan létezett. Léteznie kellett. Talán azokhoz a titokzatos dolgokhoz volt köze, amlyekre néha a mostani mestere célogatott egy-egy megjegyzésével. Nevezetesen, hogy az ő mestere Darth Plagueis meg volt győződve arról, hogy az anyagtalan lélek valahogyan megőrződik a test halála után. Vader elhatározta, hogy amennyire lehet, kifaggatja erről Darth Sidioust, amint lezárul ez a jelentéktelen, időrabló háború.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Darth Plagueis · Darth Sidious · Darth Vader · Obi-Wan Kenobi
Saileach P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– És mik a szándékaid, tanítványom? Kivégezteted Leia Organát, mután kiszedtél belőle mindent, amit lehet?
– Igen, mester.
– Helyes, helyes. Furcsa zavarokat érzek az Erőben, Vader Nagyúr. Zavaros áramlatokat, amelyek eltakarják előlem a jövőt. csupán egy sűrű, homályos függönyön át látom. Rendkívül óvatosnak kell lennünk, amig a dolgok letisztulnak.
– Értem, mester.

315-316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Darth Vader · Leia Organa · Palpatine
Saileach P>!

Az egyik legkorábbi emléke az volt, hogy elviszik a Jedi Templomhoz. Ő és Darth Sidious turistáknak álcázták magukat. A mestere olyan erővel bírt a sötét oldal felett, hogy az ellenségeik nem érezték meg a jelenlétüket, feltéve, hogy nem léptek be az épület kapuján. Ez amúgy sem lett volna lehetséges – a Templom nem fogadott látogatókat. Szinte az egész napot ott töltötték, és Darth Sidious megmutatta neki az érkező vagy távozó Jediket. Mault lenyűgözte az a tény, hogy ott állhat az ellenségeik közelében, hallgathatja, amint a mestere a végső bukásuk ígéretét suttogja a fülébe, ők pedig nem is sejtik, hogy miféle szörnyű sors vár rájuk.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Maul · Darth Sidious · jedi · Jedi Templom
Hirdetés
Saileach P>!

A Jedik nem akartak háborút, de nem volt más választásuk. Részt kellett venniük a harcokban, különben közmegvetés tárgyává váltak volna. (…) A Jedik egy pillanatig sem voltak a konfliktus valódi hősei, erről gondoskodtam a HoloNet befolyásolásával. Félelmet ébresztettem a galaxis lakóiban arroganciájuk és furcsa erőik iránt. (…)
Mire eljött az ideje, hogy kiirtsam a Jediket, már senki sem gyászolta őket. A szenátus egy percig sem habozott, miután értesült róla, hogy puccsot terveztek, ezért végezni kell velük. A nép pedig megkönnyebbült, amikor látta, hogy füst száll fel a Jedi Templomból.

149. oldal

Daniel Wallace: Sithek könyve A sötét oldal titkai

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Jedi Rend · Jedi Templom
Saileach P>!

Az is megtörhető három lépésben, akiben lángol a szenvedély, és esküszik, hogy az utolsó leheletéig ellenáll.
Elöször is, az illetőt kísértésbe kell ejteni. Az erős akaratúak mindig vágynak valamire, vagy félnek valaminek az elvesztésétől, azt a késztetést pedig, hogy azt valamit meg kell védeniük, nemesnek érzik. E tévhitet megerősítve bábot kapunk a kezünkbe.
Másodszor, a bábot próbára kell tenni. Ha veszélybe sodorjuk, döntést kell hoznia. A félelemtől és dédelgetett kincse elvesztésének puszta gondolatától megtébolyulva bármit megtesz, ha megtarthatja, ami szívének oly kedves.
Harmadszor, az alanyt engedelmességre kell kényszeríteni. Eljön a pillanat, amikor a kelleténél messzebbre megy: a félelem hatására árt valakinek, vagy olyan bűnt követ el, amit a külvilág nem bocsátana meg. Innentől már nincs visszaút a sötét oldalról. Néhány tőrbe csalt alany ilyenkor végez magával, de a többség elfogadja új szerepét, és a sötét oldal harcosává válik.

156. oldal

Daniel Wallace: Sithek könyve A sötét oldal titkai

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Palpatine
PAVideoStudio>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Darth Vader a Független Rendszerek Szövetségének utolsó élő vezetője felé fordult.
Nute Gunray, a Kereskedő Föderáció alkirálya reszketve állt egy alkóvban, vérszínű könnyek csurogtak végig zöld foltokkal tarkított arcán.
– A háború… – nyüszítette. – A háborúnak vége… Lord Sidious megígérte… ígéretet tett, hogy békében távozhatunk…
– Az üzenete hibásan érkezett – lendült magasba a penge. – Nem békét, hanem bakót ígért.

299. oldal, 19. fejezet – A Sith-ek bosszúja (Aquila, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Darth Vader · Nute Gunray
PAVideoStudio>!

– Mindannyian állandóan próbák elé vagyunk állítva, barátom – válaszolta atyáskodó modorban Sidious. – A próbák erőssé tesznek minket. Az erő hatalmat ad, és a hatalom az, ami fontos. Meg kell felelnünk minden próbán, amivel szembekerülünk. – Elhallgatott néhány másodpercre, majd hozzátette: – Máskülönben elbukunk és meghalunk.

179. oldal, 10. fejezet - Sith Nagyurak (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious