!

Darth Sidious személy

Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James Luceno: A gonosz útvesztője
James Kahn: A Jedi visszatér
Timothy Zahn: Kirajzás
Michael Reaves: Darth Maul – A vadászó árnyék
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag
James Luceno: Darth Plagueis
Ron Marz: Star Wars: Darth Maul
Paul S. Kemp: Sith Nagyurak
James Luceno: Tarkin
Daniel Wallace: Sithek könyve
Daniel Wallace: A Jedi útja
Bartos Erika: Budapest titkai
Henry Gilroy: Star Wars: The Clone Wars – Shipyards of Doom
Mike W. Barr: Star Wars: The Clone Wars – The Starcrusher Trap

Idézetek

>!
Saille P

Doriana rosszat sejtve csóválgatta a fejét. Teljesen biztosra vette, hogy ez a fordulat nem szerepelt Darth Sidious tervében.
Ráadásul, ez a két Jedi mintha arra tette volna fel az életét, hogy folyton keresztülhúzzák a Sith Nagyúr számításait. Doriana mindmáig nem tudta elfelejteni, hogy Sidious hogyan őrjöngött tehetetlen haragjában, amikor a Kereskedelmi Szövetség vereséget szenvedett a Naboónál. Sidious azt akarta, hogy a droid seregek hónapokig vagy évekig tartsák megszállás alatt azt a sárgolyót, hogy ő a saját céljaira használhassa fel a támadás nyomán keletkező zűrzavart és félelmet.
Ám a lehetőség mindenestől elveszett, amikor Skywalker a vakszerencséjének köszönhetően megsemmisítette a Kereskedelmi Szövetség droid vezérlő cirkálóját. Ha mindez nem lett volna elég, Kenobi és Qui-gon Jinn végzett Darth Maullal, akinek az lett volna a feladata, hogy a Jediket állandó bizonytalanságban tartva megbontsa az őket szorosan összetartó társaság szövetét.

>!
Saille P

– Áruld el nekem,ki az a két Jedi, akik oly elszántan próbálnak a nyomomra jutni?
Dooku mélyet lélegzet, és kivágta:
– Skywalker és Kenobi.
Sidious ismét eltöprengett, mielőtt válaszolt volna.
– Tehát az úgynevezett Kiválasztott, és egy másik jedi, aki már annyiszor keveredett ki épp bőrrel a bajból,hogy az esetek hallatán hinni kezdek a szerencsében.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Darth Sidious · Dooku gróf · Obi-Wan Kenobi
>!
Démonika

– Ez Grievous. De nem tervezi Coruscant elfoglalását. Ahhoz a galaxis összes harci droidja is kevés volna.
– Megrémült és kétségbe esett – dünnyögte Yoda, inkább csak úgy magának.
– Kötve hiszem – vitatkozott Mace –, ezek az érzések aligha szerepelnek a vezérlő programjában.
– Nem Grievousról beszélek, hanem Sidiousról – pontosított Yoda.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Grievous tábornok · Mace Windu · Yoda
>!
Saille P

Darth Plagueis egy alkalommal azt mondta: „Az Erő képes visszavágni”. Egy csillag halála még nem feltétlenül jelentette a teljes elsötétedését is, és valóban, Sidious néha látott arra utaló jelet, hogy Vaderben még fel-felvillan a fény. Ezért is haragudott a Tarkin bázisa elleni támadás elkövetőire, illetve azokra az összeesküvőkre, akik a Murkhanán hagyták azokat az eszközöket. Az efféle akciók akadályozták abban, hogy elérje a végső célját. Sidious gondoskodni akart arról, hogy az Erő ne vághasson vissza, és a remény fénye soha többé ne gyúlhasson fel.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Plagueis · Darth Sidious · Darth Vader
>!
Saille P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Vader továbbra sem tudta túltenni magát Obi-van eltűnésén. A diadalérzet, ami azért szállta meg, mert végzett egykori mesterével, rövid életűnek bizonyult. Azt pedig kegyetlenül ironikusnak találta, hogy ő, aki állandóan azt mondogatta a hitetleneknek, például Tarkinnak, hogy ne becsüljék le az Erőt, látott egy eseményt, amely rádöbbentette arra, hogy ő maga is elkövette ezt a hibát.
A mestere sosem beszélt arról, hogy a Jedik egyszerűen eltűnnek a semmiben. Ez a jelenség olyan hatalomról mesélt, amit ő még sosem tapasztalt, még a sötét oldalon sem. De biztosan létezett. Léteznie kellett. Talán azokhoz a titokzatos dolgokhoz volt köze, amlyekre néha a mostani mestere célogatott egy-egy megjegyzésével. Nevezetesen, hogy az ő mestere Darth Plagueis meg volt győződve arról, hogy az anyagtalan lélek valahogyan megőrződik a test halála után. Vader elhatározta, hogy amennyire lehet, kifaggatja erről Darth Sidioust, amint lezárul ez a jelentéktelen, időrabló háború.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Darth Plagueis · Darth Sidious · Darth Vader · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– És mik a szándékaid, tanítványom? Kivégezteted Leia Organát, mután kiszedtél belőle mindent, amit lehet?
– Igen, mester.
– Helyes, helyes. Furcsa zavarokat érzek az Erőben, Vader Nagyúr. Zavaros áramlatokat, amelyek eltakarják előlem a jövőt. csupán egy sűrű, homályos függönyön át látom. Rendkívül óvatosnak kell lennünk, amig a dolgok letisztulnak.
– Értem, mester.

315-316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Sidious · Darth Vader · Leia Organa · Palpatine
Hirdetés
>!
Saille P

Mielőtt Vader átállt a sötét oldalra, végignézte, hogy Mace Windu szörnyű sérüléseket okoz Palpatine-nak. Talán csak próba volt? Lehet, hogy a mester így akart meggyőződni arról, hogy az ifjú Anakin Skywalker hajlandó-e a Sithek ügye mellé állni? Lehet, hogy mindvégig Darth Sidious uralta a helyzetet, és csak azért színlelte, hogy vesztésre áll, és csak azért viselte el azokat a rettenetes csapásokat, hogy döntésre kényszerítse azt a fiatal, ingatag Jedit? Ha igen, akkor súlyos árat fizetett azért, hogy megtudja azt, amit meg kellett tudnia.
De akárhogyan történt is, többé nem létezett Yoda, nem létezett Mace Windu, akik a felkelés élére állhattak volna…nem létezett senki, aki fényesen ragyogott az Erőben, mert azt Dath Vader biztosan érzékelte volna. Akárhány Jedi maradt is a Galaxisban, nem volt közük ehhez a legutóbbi merénylethez.

146-147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Darth Sidious · Darth Vader · jedi · Mace Windu · Palpatine
>!
Saille P

Az egyik legkorábbi emléke az volt, hogy elviszik a Jedi Templomhoz. Ő és Darth Sidious turistáknak álcázták magukat. A mestere olyan erővel bírt a sötét oldal felett, hogy az ellenségeik nem érezték meg a jelenlétüket, feltéve, hogy nem léptek be az épület kapuján. Ez amúgy sem lett volna lehetséges – a Templom nem fogadott látogatókat. Szinte az egész napot ott töltötték, és Darth Sidious megmutatta neki az érkező vagy távozó Jediket. Mault lenyűgözte az a tény, hogy ott állhat az ellenségeik közelében, hallgathatja, amint a mestere a végső bukásuk ígéretét suttogja a fülébe, ők pedig nem is sejtik, hogy miféle szörnyű sors vár rájuk.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Maul · Darth Sidious · jedi · Jedi Templom
>!
Saille P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Palpatine Luke felé nyújtotta pókkarjait, ujjaiból valító fehér energiasugár lövellt ki, bűvös villámként cikázott át a termen, és áthaladt a fiú testén, a föld felé törekedve. Az ifjú Jedi hirtelen megdermedt és megrémült – nem is hallott ekkora erőről, az Erő ilyen gonoszságáról, nemhogy tapasztalta volna.
De ha az Erő gerjesztette, az Erővel védekezni is lehet ellene. Luke felemelte a karját, hogy elhárítsa a villámokat. Kezdetben sikerült is – a villámok visszapattantak az érintésétől, és ártalmatlanul csapódtak a falba. Hamarosan azonban a sugarak olyan sebességgel és erővel érkeztek, körülfogták, áthatoltak rajta, hogy csak lehajolni tudott előlük, vonaglott a fájdalomtól, térde megroggyant, ereje egyre apadt.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Darth Sidious · Luke Skywalker · Palpatine
1 hozzászólás
>!
Saille P

Mert ez volt Vader végső álma. Mindent, amit csak lehet, elsajátít ennek a sötét zseninek a gonosz erejeből ahhoz, hogy elragadhassa tőle a hatalmat, megkaparinthassa, és hideg fényét saját lelkébe zárja – és akkor megöli a császárt, magába szívja sötétségét, és uralkodik a világegyetemben. Uralkodik, fiával az oldalán.
Mert a másik álma ez volt – megtéríteni a fiát, megmutatni Luke-nak a sötét Erő fenségét; miért olyan hatalmas, miért választott helyesen ő is, amikor követte. És Luke vele jön, tudta. A mag el volt vetve. Együtt uralkodnak majd, apa és fia.
Álma közel állt a megvalósuláshoz, érezte, nagyon közel. Minden esemény megfelelően alakult, ahogy jediügyességgel irányította őket, ahogyan finoman kikényszerítette a sötét Erővel.

61. oldal