!

Darth Bane személy

Drew Karpyshyn: A pusztítás útja
Drew Karpyshyn: A Kettő Szabálya
Drew Karpyshyn: A gonosz dinasztia
James Luceno: Darth Plagueis
!

Darth Bane egy kitalált karakter a Csillagok háborúja univerzumban. Első alkalommal a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak regényváltozatában említik és azóta a Csillagok háborúja univerzum állandó szereplője. Darth Bane az egyik főgonosz a Jedi vs. Sith képregényekben, valamint a Darth Bane: A pusztítás útja, Darth Bane: A kettő szabálya és a Darth Bane: Gonosz dinasztia című regények főszereplője.

Darth Bane az egyik valaha élt leghatalmasabb Sith, akit a Sith rend nagymestere volt, a „kettő szabályának” megalkotója.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Darth_Bane


Idézetek

>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Akárhová menekülsz, én követni foglak! – harsogta vérfagyasztó hangon a twi'lek. – Akárhová rejtőzöl, előbb-utóbb megtalállak, és végzek veled! Ne akard félelemben leélni hátralevő napjaidat, Bane! Jobb lesz, ha kettőnk párbaja itt és most véget ér!
– Szerintem is! – kiáltotta Bane, azzal egyszerre kiadta magából mindazt az energiát, amelyet Kas'im rövif beszéde alatt összegyűjtött a bensőjében.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Mindennek ellenére, te továbbra sem érsz fel hozzám – folytatta Fohargh, és hozzátette –, Bane, a Sith.
Bane… Ahogy a markuth kimondta ezt a szót, valami arra késztette Bane-t, hogy felemelje a fejét. Az apja is így szokta kiejteni…
– Ez a név az enyém – suttogta halkan, de fenyegető hangsúllyal –, senki sem fordíthatja ellenem…

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Szóval, Des, szeretnél új nevet választani magadnak? Szeretnél újjászületni?
Des bólintott.
Kopecz ismét elmosolyodott, és tovább faggatózott:
– És mit szeretnél, mostantól fogva milyen néven szólítsunk téged?
A félelem nem állíthat meg – biztatta magát gondolatban Des. – Megragadom a félelmet, átalakítom, és hasznosítom. Megragadom azt, ami egykor a gyengeségem volt, és átváltoztatom azzá, ami az erősségem lesz.
– A nevem Csapás, vagyis Bane – mondta végül halkan, de elszántan. Bane a Sith.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Tudtam, hogy legyőzöd őket, mester – mondta határozottan. – Ezért nem siettem a segítségedre.
– És ha tévedtél volna? – kérdezte Bane halk, fenyegető hangon. – Mi lett volna, ha valamilyen úton-módon megölnek engem?
– Akkor bebizonyosodott volna, hogy gyenge vagy – válaszolta merészen Zannah. – Bebizonyosodott volna, hogy nem vagy méltó a Sith Sötét Nagyura címre. És megérdemelted volna a halált.
– Pontosan – felelte Bane jellegzetes, komor mosolya kíséretében, és Zannah tudta, hogy a mester helyesli azt amit ő tett.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Darth Zannah
>!
Dominik_Blasir 

– Az egyenlőség hazugság – fejtegette Bane. – Egy mítosz, amelyet arra szántak, hogy sokak tetszését elnyerjék. Csak nézz körül a világban, és magad is látni fogod, hogy milyen aljas és alaptalan hazugság. Vannak egyének, akik hatalommal bírnak, erővel bírnak, és hajlandóságuk is van arra, hogy másoknak parancsoljanak. És szép számmal akadnak olyanok, akik csak arra jók, hogy parancsoknak engedelmeskedjenek. Nem képesek másra, csupán a szolgálatra, és a hitvány, mit sem érő létezésre.
(…)
– Az egyenlőség a természet rendjének eltorzítása, vagy ha úgy tetszik, megcsúfolása. A gyengékhez láncolja az erőseket. A gyengék nehezékként működnek, és a középszerűségbe húzzák a kivételes képességűeket. Megakadályozzák, hogy a nagyságra született és azt meg is érdemlő egyének valóban naggyá váljanak. A tehetségesek szenvednek, ha nem tudnak kiemelkedni a tehetségtelenek tömegéből, ha kénytelenek velük egy szinten maradni.

Negyedik fejezet; 51-52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Darth Zannah
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Túl szárnyaltalak, Bane! – mondta emelt hangon Zannah. – Most már én vagyok a mester!
– Akkor bizonyísd be! – kiáltotta Bane, azzal a nő felé lódult, és a harc megkezdődött.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Darth Zannah
Hirdetés
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Darth Bane átformálta a Sith-rendet – mondta Zannah, mialatt új tanítványának háttal állva fürkészte az előtte elterülő hatalmas, kopár sivatagot. – Mi vagyunk a hagyatéka, és noha ő már nem létezik, a hagyatéka fennmarad. Most már én vagyok a mester, te pedig a kiválasztott utódom.
Egy napon meg fogsz küzdeni velem, ahogyan én is megküzdöttem Bane-nel, és azt az összecsapást csakis egyikünk fogja túlélni. Ez a Rendünk útja. Az egyén meghal, de a Sith-rend örökké élni fog.
– Értem, mester – válaszolta Darth Cognus, és töprengve méregette a mesterét, mert az imént észrevette, hogy mialatt Zannah beszélt, újra és újra ökölbe szorította a bal kezét.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Darth Zannah
>!
Hippoforaccus P

– Cortyg-pálinka – közölte, és miután egy pillanatra felmutatta az üveget, mindkét poharat félig töltötte annak tartalmával, közben elégadatten mosolyogva folytatta: –, egyenesen a Kashyykról. De nem az a folyékony veszedelem amit a vukik isznak. Annál hígabb. Lágyabb. Gyengébb.
Des belekortyolt a poharába, és kis híján megfulladt, amikor a tüzess folyadék végigperzselte a torkát és a nyelőcsövét.
– Ez a gyengébbik változat?! – zihálta elhaló hangon, miután kiköhögte magát, és lélegzethez jutott. – Ezek után bele sem merek gondolni, hogy mit isznak a vukik!
Groshik csak a vállát vonogatta, és megkérdezte:
– Miért mit vársz tőlük? Nem egy hétköznapi társaság. Vukik, és kész.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane
>!
Hippoforaccus P

Bane-t teljességgel hidegen hagyta a pompa. Őt inkább a fal mellett álló, hatalmas könyvespolcon sorakozó tekercsek és kötetek nyűgözték le, különösen azok az ősrégi, bőrbe kötött könyvek, amelyeknek gerincét majd tenyérnyi, aranyból megformált falevél díszítette. A kötetek tekintélyes része több ezer éves volt, és Bane tudta, hogy az ősi Sith-ek elfeledett titkait őrzik megsárgult lapjaikon.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane
1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

Az apró piramisok nem egyszerű adathordozók voltak, hanem annál sokkal, de sokkal többet tudtak. A tudást az őrző osztotta meg a felhasználóval, vagyis a készítőt helyettesítő, mesterséges személyiség. A megfelelően összeállított ábrák az ősi Sith-ek különleges varázslataival megtámogatva lehetővé tették, hogy Bane megörökítse megjelenését, a tudását és a gondolkodásmódját. Mindezek a holokron belsejében háromdimenziós hologrammá alakultak, amely tanította és irányította azokat, akik képesek voltak aktiválni ezt a lélegzetelállítóan különleges rendszert.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Holokron