Danny Torrance személy

Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Álom doktor

Idézetek

Szelén>!

Apa azt mondta, előfordulhat – mondta Danny tárgyilagos, majdnem unott hangon. – Azt mondta, szarrá ment az AC-pumpa.
– Ne mondd ezt, Danny.
– Hogy AC-pumpa? – kérdezte őszinte meglepetéssel.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
1 hozzászólás
KATARYNA>!

(Csak ötéves vagyok!)
kiáltotta oda valami félig-meddig érezhető jelenlétnek a teremben.
(Hát semmit nem számít, hogy csak ötéves vagyok?)

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
Törpillaa P>!

Ez volt az a hely, amelyet a hóviharban látott, a sötét és baljós hely, ahol az az iszonyatos, ismerős alak üldözte a hosszú, dzsungelmintás szőnyeggel borított folyosókon. (…) Itt van. Itt van. Akármi is az a KELLÖGEM, itt van.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
KATARYNA>!

(Nem fogok sírni, nem szabad sírni)

333. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
Törpillaa P>!

Megint a kongó, csattogó hangok; kitartóak, ritmikusak, szörnyűek. Üvegcsörömpölés. Közeledő pusztulás. Rekedt hang, egy őrült hang, amelyet még szörnyűbbé tett, hogy olyan ismerős volt: Gyere ki! Gyere ki, te kis szaros! Most megkapod a magadét!
Csattanás. Csattanás. Csattanás. Hasadó fa. Őrjöngő, elégedett üvöltés. KELLÖGEM. Jön.
(…) KELLÖGEM, KELLÖGEM, KELLÖGEM…

39-40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
Törpillaa P>!

– Csak tessék – suttogja álmában. Reszket a rémülettől, de valami hajtja. Vajon miért? Hát azért, mert most ő is KUTATÓMUNKÁT végez. – Rajta, marj csak meg! De ezt hiába szeretnéd, mi? Mert csak egy vacak SLAG vagy!

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
SDániel P>!

(…) és ott meglátott egy érthetetlen szót, ami sokkal ijesztőbb volt, mint a VÁLÁS: ÖNGYILKOSSÁG. Danny soha többé nem látta viszont ezt a szót az apja agyában, bár igaz, hogy nem is kereste. Nem bánta volna, ha akár soha nem tudja meg, mit jelent pontosan ez a szó.

36. oldal, Első rész - Előzmények, 4. Árnyékország

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance · Jack Torrance
Törpillaa P>!

Véletlenül zárta be az ajtót, és kész.
Ezt már akkor sem hitte el (neki is megvoltak a maga erős megérzései és előérzetei), de van, hogy a saját szemünkkel kell megbizonyosodnunk a dolgokról. Erre a Panorámában, jött rá, egy második emeleti szobában.
Kinyújtotta a karját, amely valahogy túl hosszúnak, túl messzire nyúlónak, szinte csonttalannak érződött, és elfordította a kilincsgombot. Benyitott.
(…)
(…) Ha valami rosszat látsz, hunyd le a szemed, és gondold, hogy nincs is ott, és mire kinyitod, már nincs is ott.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance · Dick Hallorann
KATARYNA>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Megfogott… maga felé fordított… láttam a szemét… láttam, hogy milyen a szeme… és fojtogatni kezdett… éreztem a szagát… Éreztem, hogy milyen halottszaga van…

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance
KATARYNA>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

De mégis megtörtént, zakatolta őrjöngve az agya, mégis megtörtént, itt van a sötétben, be van zárva, és olyan hideg van, mint egy jégszekrényben. És…
(valami van itt velem.)
Elakadt a lélegzete. Az iszonyat szétáramlott az ereiben, és elkábította. Igen. Igen. Valami van itt vele, valami szörnyű, amit a Panoráma éppen egy ilyen alkalomra tartogatott. Talán egy hatalmas pók, amelyik beásta magát a lehullott falevelek alá, vagy egy patkány… vagy talán egy kisgyerek hullája, aki itt halt meg a játszótéren. Történt itt ilyesmi? Igen, gondolta, talán igen. A nőre gondolt a fürdőkádban. A vérre és agyvelőre az elnöki lakosztály falán. Egy kisgyerek, akinek felhasadt a koponyája, amikor leesett a mászókáról, vagy a hintáról, és most kúszik utána a sötétben, vigyorogva egy utolsó játszótársat keres az örökkévalóság játszóterén. Mindörökre. Egy pillanat és meghallja, amint közeledik.
A betongyűrű másik végében megzizzentek a száraz falevelek, mintha valami négykézláb indult volna el Danny felé. Bármelyik pillanatban megérezheti, amint a hideg kezét a bokájára kulcsolja…

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Danny Torrance