!

Daniel Anthony "Danny" Torrance személy

Stephen King: Álom doktor

Idézetek

>!
SchizoVampire P

– A teherautó az enyém, én rendelkezem vele. Amellett tényleg egyedül akarsz eljutni hétfő délutánig a Colorado-fennsíkra? Na ne kacagtass. Úgy nézel ki, mint a pálcikára tűzött szar.
– Ezt újabban már többektől hallottam – mondta Dan –, de ilyen elegánsan egyikük sem fogalmazott.

488. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Anthony "Danny" Torrance
>!
KingucK

– Az álmodó azt hiszi, ébren van – mondta Kemmer. – Jung nagyon sokat foglalkozott ezzel, még jövőbe látó képességet is tulajdonított az ilyen álmoknak… de ennél mi már előbbre tartunk, nem igaz, Dan?
– Hát persze – bólintott Dan.
– Edgar Allan Poe, a költő már jóval Jung születése előtt leírta ezt a hamis ébredés jelenséget. Azt írta: „Mindaz, amit látunk vagy látni vélünk, csak álom egy álomban.” Megfeleltem a kérdésére?

I. ABRA - 13.

>!
Pandalin

– Nem mintha a titkod olyan kibaszottul nagy ügy lett volna, Danny.
– Ezt én is felmértem. Azt hittem, az emberek majd visongva hagynak faképnél. Ehelyett buzgón falták a pizzát, és az időjárást taglalták.
– Ha azt vallod be, hogy megöltél egy vak öregasszonyt, a pizza meg a torta kedvéért akkor is ott maradtak volna. Ami ingyen van, mindent megér.

552. oldal

>!
Pandalin

– (…)Ide hallgass, Billy, ez a nagybácsidolog kicsit el lett szúrva. Te, hogy is mondjam, öregecske vagy ahhoz, hogy Lucy vagy David testvére legyél. Ha holnap megállunk, hogy teljesítsük a megbízást, napszemüveget kell, hogy vegyél. Jó nagyot. És húzd a füledre a baseballsapkádat, hogy ne látszódjék a hajad.
– Talán valami farokmerevítőt is kéne vennem, ha már benne vagyok.
– Ne szájaskodj velem, vén fütyi.

499. oldal

>!
Pandalin

(…) Billy szobájában vacsoráztak, és amikor Dan az utolsó kanalat is legyűrte, kinyújtózott a szőnyegen. Ettől kicsit enyhült a hasfájása.
– Ez mi? – érdeklődött Billy. – Valami jógaszerű faszság?
– Pontosan. A Maci Laci jógázik-ból lestem el.

499. oldal

>!
KingucK

El kéne mennem innen. Vissza Floridába. A francba New Hampshirerel, ahol páratlan években nyilván még július 4-én is havazik.
Hallorann hangja válaszolt, ugyanolyan kedvesen, mint gyerekkorában, amikor Dan még Danny volt, de a bársonyos felszín alatt acélkemény volt a hang. Okosabb, ha megtelepszel valahol, mert különben már sehol sem fogsz megállapodni.

I. ABRA - ELSŐ FEJEZET - ISTEN HOZOTT PÖTTÖMVÁROSBAN - 15.

Hirdetés
>!
KingucK

Persze hogy álom. Frazierben van, New Hampshire államban, mialatt Mrs. Robertson panziója körül tavaszi hóvihar bömböl. Mégis okosabb, ha nem fordul meg. Okosabb – és biztonságosabb.

I. ABRA - 10.

>!
KingucK

A frissen vásárolt járgányban nem volt semmi különös: hároméves Caprice,
fekete abroncsokkal meg egy rozoga rádióval, de a motorja jó volt, és valahányszor Dan beindította, New Hampshire legboldogabb emberének érezte magát. Ha soha többé nem kell buszra szállnia, gondolta, boldogan fog meghalni. 2004 januárja volt. Néhány kósza gondolatot és képet – meg persze a szeretetotthonban időnként végzett önkéntes kisegítő munkát – leszámítva, a ragyogás csendben maradt.

III. KANALAK - 1.

>!
KingucK

Harminc kilométerrel délkeletre attól a háztól, ahol Abra Concetta Reynolds karjában szunnyadt, Dan Torrance a Névtelen Alkoholisták gyűlésén vett részt, ahol egy kis pipi éppen az exférjével gyakorolt szexről pityegett. Casey Kingsley utasítása volt, hogy kilencven nap leforgása alatt kilencven gyűlésen vegyen részt, és a mostani, amelyet délben rendeztek a frazieri metodista templom alagsorában, a nyolcadik volt. Dan az első sorban ült, mert Casey – akit ezekben a berkekben Nagy Caseyként ismertek – ezt is kötelezőn előírta.

II. BALJÓS SZÁMOK - 2.

>!
KingucK

2011 májusában, nem sokkal Abra Stone tizedik születésnapjának és Dan Torrance tizedik józan esztendejének megünneplése után Varjú Papus bekopogott Kalapos Rosie EarthCruiserének ajtaján. Az Igazak jelenleg az Összkomfort Táborhelyen tartózkodtak, a Kentucky állambeli Lexington mellett. Colorado felé tartottak, hogy a nyár nagy részét az egyik rájuk szabott városban töltsék, egy olyan helységben, amelyet Dan álmaiban néha felkeresett. Általában sehová sem siettek, de ezen a nyáron valami sürgette őket. Ezt mindnyájan tudták, bár szóba egyikük sem hozta.

V. AZ IGAZ KÖTÉS - 2.