Cukiko személy

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Idézetek

csillagka P>!

Cukiko észreveszi Marco pillantását, és bár a fiú nem kérdez semmit, ő azért csöndesen megszólal:
– Ez mind része annak, aki voltam, aki vagyok, és aki leszek.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko · Marco Alisdair
Szusziixx>!

Ahogy itt ül ebben az enyhén parfümillatú, selyemmel bélelt barlangban, az, amit korábban megkérdőjelezhetetlennek és szilárdnak érzett, most olyan illékonynak és anyagtalannak tűnik, mint a teája fölött lebegő pára.
Olyan törékenynek, mint egy illúzió.
– A szerelem állhatatlan és múlékony állapot – mondja Cukiko. – Ritkán bizonyul elég szilárdnak ahhoz, hogy ráalapozzunk egy döntést a játékban.

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Cukiko · szerelem
Ninácska P>!

– Én egy idő után belefáradtam, hogy noteszekbe irkáljak mindenfélét, úgyhogy elkezdtem helyette inkább a testemre írni – mondja Cukiko, és egy pillantást vet Marco tintás ujjára.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko
Luyze P>!

    – A mestereink nem értik, hogy is van ez – mondja. – Hogy milyen az, amikor ilyen erősen hozzá vagyunk láncolva valakihez. Túl öregek hozzá, túl régen elveszítették a kapcsolatot az érzéseikkel. Már elfelejtették, milyen érzés elevennek lenni, a világ részének lenni. Azt hiszik, elég, ha egyszerűen kiállítanak két embert egymás ellen –
bármelyik kettőt. De ez sose ilyen egyszerű. Mert idővel a másik személyen keresztül határozod meg az életedet és önmagadat. Létszükséglet lesz számodra, akár a levegő. Arra számítanak, hogy a nyertes aztán tovább él e nélkül a másik személy nélkül. Pedig ez olyan, mintha elválasztanánk egymástól a Murray ikreket, aztán azt várnánk tőlük,
hogy ugyanolyanok maradjanak, mint voltak. Továbbra is egész emberek lennének, az igaz, de nem teljes emberek. Nagyon szereti, ugye?    
    – Jobban, mint bármit a világon – mondja Marco.    

362. oldal (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko · Marco Alisdair
NenaK>!

– Díszhalak vagyunk egy akváriumba, drágám! […] Gondosan őrzött halak méghozzá. Minden lehetséges szemszögből figyelnek bennünket. Ha valamelyikünk felfordul, akkor az nem lehet véletlen. És ha mégis az, akkor attól félek, az őrzőink nem elég gondosak.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko
Szelén>!

Közelebbről megnézve viszont már látszik, hogy a tetoválás nem pusztán fekete jelek spiráljából áll, hanem alkímiai és asztrológiai jelképek valóságos vízesése, a planéták és az elemek ősi szimbólumai mind ott találhatóak a lány finom bőrén, fekete tintával írva.

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko
Ninácska P>!

A táncterembe be se teszi a lábát, csak egyszer, egyetlen keringő erejéig, amikor Cukiko erővel magával vonszolja a táncparkettre. A kígyónőn rózsaszín kimonóból átalakított estélyi ruha van, haját bonyolult fonatokba csavarva, a feje búbjára feltornyozva viseli, szemét feltűnő vörös festékkel rajzolta körül.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cukiko · keringő
Luyze P>!

    – Folyton megfeledkezel egy egyszerű tényről – mondja. – Te magadban hordozod az egész cirkuszt. Ő viszont csak eszköznek használta a tüzet. Te jelentenéd a nagyobb veszteséget, de túl önző vagy hozzá, hogy ezt belásd. Azt képzeled, nem tudnál együtt élni ekkora fájdalommal. De az ember a fájdalommal nem él együtt, hanem csak elviseli. Sajnálom.    

364. oldal (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Cukiko
Luyze P>!

    – Szükséged van segítségre?    
    – Miért, segíteni akar?    
    Cukiko vállat von.    
    – Nem mondhatnám, hogy túlságosan érdekel a végkifejlet – mondja, de ahogy végignéz a sátrakon és a sáros földön, van valami a pillantásában, amitől Bailey kételkedik benne, hogy komolyan gondolja.    
    – Nem hiszek magának – mondja. – Viszont engem nagyon is érdekel, és azt hiszem, inkább egyedül csinálom.    
    Cukiko rámosolyog, ez az első olyan mosolya, amelyet Bailey őszintének érez.    
    – Akkor magadra hagylak vele – mondja. Végigfuttatja a kezét a vasüst peremén, mire a benne fölgyűlt esővíz nagy része gőzzé alakul, puha fellegként fölemelkedik és eloszlik a ködben.    
    Más tanácsot vagy utasítást már nem ad, hanem elindul az egyik fekete-fehér csíkos ösvényen, vékony füstpászma úszik utána, és Bailey magára marad az udvaron.    

384. oldal (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Clarke · Cukiko