!

csirke állat

Susanna Clarke: A hollókirály
Wendy Northcutt: Darwin-díjasok II.
Chris Stewart: Egy optimista Andalúziában
St. Hilaire Jozéfa: Képes pesti szakácskönyv
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg

Idézetek

>!
MissWenut P

Hat ember fulladt meg Egyiptom déli részén, amikor megpróbáltak kimenteni egy csirkét, amelyik beleesett egy kútba.

198. oldal

Wendy Northcutt: Darwin-díjasok II. Természetellenes kiválasztódás

Kapcsolódó szócikkek: csirke
>!
TribeBubu

Az EPIC-PANACEA tanulmányban – melyből kiderül, hogy a húsfogyasztás még a kalóriáktól függetlenül is súlygyarapodással jár – kimutatták, hogy a húsok közül a baromfi hizlalhat a legjobban, mely eredményt azóta egy másik tanulmányban is igazolták. Azoknak a férfiaknak és nőknek, akik naponta csak 30 gramm csirkét ettek (körülbelül két csirkefalat), jelentősen nagyobb mértékben emelkedett a testtömegindexük a 14 éves nyomon követési időszakban, mint azoknak, akik egyáltalán nem fogyasztottak csirkét. Talán nem is kellene meglepődni ezen, hiszen tudjuk, hogy a génmanipuláció segítségével mára mennyire felhizlaltuk magukat a csirkéket is.
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint körülbelül 100 évvel ezelőtt egy adag csirkehús még csak 16 zsírból származó kalóriát tartalmazott. Ma egy adag csirkehúsban akár több mint 200 ilyen kalória is lehet. A baromfi zsírtartalmát a 100 évvel ezelőtti kevesebb mint 2 grammról mára 23 grammra pumpálták fel. Ez több mint tízszeres emelkedés. A csirkében ma már kétszer-háromszor annyi a zsírból származó kalória, mint a fehérjéből, ez vetette fel a táplálkozástani kutatók kérdését: „Ha kövéret eszel, kövér leszel?” Ahogy a marhahúsipar büszkén rá szokott mutatni, a csirkében még bőr nélkül is több lehet a zsír és az artériákat eltömő telített zsír, mint sok különböző helyről származó steak-ben.

158-159. oldal, 6. FEJEZET — Hogy ne halj bele a cukorbetegségbe — HA KÖVÉRET ESZEL, KÖVÉR LESZEL? (Édesvíz Kiadó, 2016)

Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

>!
TribeBubu 

Tudtad, hogy egyetlen hot dogban annyi a nitrózamin (és a nitrózamid, ami hasonló a cigarettában lévő karcinogénekhez), mint négy cigarettában, és hogy ezek a rákkeltő anyagok a friss húsban is megtalálhatók, ideértve a marha-, a csirke- és a sertéshúst is?

234. oldal, 10. FEJEZET — Hogy ne halj bele a vesebetegségbe — Nyújthat védelmet az étrend a veserák ellen? (Édesvíz Kiadó, 2016)

Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

Kapcsolódó szócikkek: cigaretta · csirke · disznó · hot dog · hús · rák · tehén
>!
BakosJuci

320. CSirkék vérmártásban.
Leöletvén a csirkék, egy bögrébe, melybe kevéls ecetet tettünk, fogjuk föl a vért s ezt az ecettel jól elvegyítjük, hogy meg ne aludjék. Ha már most a csirkék jól megtisztíttattak, kissé megsózatnak és s szépen elkészíttettnek. Ezután egy kasztrólba tegyünk néhány szelet szalonnát és egy vöröshagymát, középen elvágva, hozzáadva egy kevés magyarborsot és szerecsendió virágját a csirkékhez, mindezekkel pároljuk össze, barnára azonban nem kell engedni; ezután a kasztrólból a csirkék vétessenek ki s meghintvén két kanál liszttel, megbarnítjuk s ha a lével föleresztettük, tegyünk hozzá egy kevés citromlevet, mi után jól befőzendő; a lé most már szitán eresztessék át, melybe a csirkék tétetvén, addig főzetnek, míg kellően megpuhultak. Ezután kevertessék a vér a lével jól össze s néhány percig forrni hagyassék.

Baromfi-becsináltakról.

St. Hilaire Jozéfa: Képes pesti szakácskönyv A valódi szakácsság vagy legujabban átvizsgált és tökéletesitett képes pesti szakácskönyv

Kapcsolódó szócikkek: csirke
Hirdetés
>!
TiaManta

– Emlékezz csak, Lancelot: te még kevésbé vetetted meg a bort annak idején. Egyszer Mr. Sixsmith-nél vacsoráztunk, és utána jó éjt akartál kívánni az összes csirkének. Kimentél az udvarra, és egyenként kihúzogattad őket a ketrecekből. Rémülten menekültek előled, szétszéledtek az udvarban, és a fele állományt elkapták a rókák. Soha nem láttam Antoinette-t annyira mérgesnek, mint akkor.

Kapcsolódó szócikkek: csirke
>!
MissWenut P

A fürjek, a menazséria legapróbb tagjai féltek a csirkéktől; a csirkék nem szerették a gyöngytyúkokat, sem a galambokat, bár a fürjekkel megfértek; a gyöngytyúk közömbösen viseltetett a galambokkal szemben, de rettegett a fürjektől, és gyűlölte a csirkéket; a galambokra hatással volt a gyöngytyúk rettegése a fürjektől, idegesítette őket egy lehetséges csirke-fürj szövetség gondolata, bosszantotta a gyöngytyúkok közönye, és osztoztak a csirkék iránti általános utálatban.

164. oldal (Ulpius-ház, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: csirke · fürj · galamb · gyöngytyúk