!

Coruscant helyszín

James Luceno: Sötét nagyúr
R. A. Salvatore: A klónok támadása
Greg Bear: Az álmok bolygója
Michael A. Stackpole: Zsiványkommandó
Steve Perry: A Birodalom árnyai
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája
Troy Denning: Invincible
Ryder Windham: Search for the Lost Jedi
James Luceno: Darth Plagueis
Ryder Windham: Jedi Emergency
Kevin Hearne: A Jedik örököse
Daniel Wallace: A Jedi útja
E. K. Johnston: Ahsoka
James Luceno: Katalizátor
Alan Dean Foster: A közelgő vihar
Michael Reaves: Az árnyak utcája
!

Coruscant a Csillagok háborúja kitalált univerzumban a központi bolygó. Felülete teljes egészében lakott, be van építve.

!

A Szenátus épülete

!

Qui-Gon és Obi-Wan a Jedi templom teraszán


Idézetek

>!
Saille P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Még manapság is álmodott arról az utolsó éjszakáról, mikor is a Templom megsemmisült. A padavan néha időben elérte a siklóját. Néha a klónok lelőtték őt is, amikor lelőtték a fiút. Olykor nem tudta megmenteni Yodát, ilyenkor jeges verejtékben úszva ébredt, és még pillanatokig hallani vélte a sugárnyalábok süvítését, és látta maga előtt az apró, zöld, élettelen testet. Amikor az álombeli események a Coruscanton játszódtak le, semmit sem kezdhetett velük, csak elfogadta a vereséget, és azt, hogy megint ébren tölti az éjszaka hátralevő részét. Amikor az Alderaanon történtek a dolgok, kivette az ágyból Leiát, magához szorította, s remélte, hogy a kislány az anyja adottságait örökölte, és nem az apjáét. Ott állt, és addig ringatta Leiát, amig Breha rájuk nem talált, és visszaterelte őket az ágyukba.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alderaan · Bail Organa · Coruscant · Leia Organa · Yoda
>!
Saille P

Itt a Coruscanton az emberek leginkább a politikai életből lehetnek ismerősek, amelyet nagyrészt ők uralnak, a koréliaiak viszont egy különleges és emlékezetes rasszot alkotnak a fajon belül. Bátrak, pimaszak, karizmatikusak, és a saját véleményük szerint a duróiak nem is álmodhatnak arról, hogy olyan jó pilótákká váljanak, mint ők.

Igen, ez pontosan úgy hangzik, mintha Han mondta volna. Vagy Wedge.
– Luke

87. oldal A köztársaság fejlett kultúrái és poltikája

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Kapcsolódó szócikkek: Coruscant · Han Solo · Luke Skywalker · Wedge Antilles
>!
Saille P

„To prepare for the unexpected, you must stretch out with the Force. Perhaps you're spending too much time here in the Jedi Temple. It would do you well to get outside of this training center once in a while.”
„Yes, Master,” Obi-Wan replied. „I'll follow your advice. But if I may ask, what brings you back to the Temple? I thought you were going to visit the lower levels of Coruscant.”
„There was a change in plans,” Qui-Gon answered.
„Sorry to hear that. I know how much you enjoy your friends down there.” In truth, Obi-Wan did not understand why Qui-Gon liked the company of pathetic life-forms, such as those who populated Coruscant's lowest industrial regions.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Coruscant · Jedi Templom · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
PAVideoStudio

Mindig ketten voltak, mester és tanítvány. A Templomban gyakran mondogatták, hogy azokból lesznek a legjobb párok, akik ellentétei egymásnak.
Egy különösen idegőrlő pillanatban megfogadta, hogy amint megszabadul Anakintól, egy évet teljes magányban fog eltölteni valamelyik sivatagos bolygón, távol a Coruscanttól, távol az összes létező padavantól. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy addig is minden erejét a fiúval kapcsolatos feladatainak szentelje.

18. oldal, 1. fejezet – Az álmok bolygója (Aquila, 2003)

>!
Saille P

A széles sugárúton másutt – a nagyobb kereszteződésekben, a taxiállomásokon, a mágnesvasút kijáratainál – kisebb-nagyobb csoportokba verődött Jedik álltak, néhányan feltűnő helyen viselték a fénykardjuk markolatát. Hogy Palpatine ennyit látott belőlük egy helyen, az egyszerre hatott rá mámorítóan és kijózanítóan. Noha minden pillanatban gondosan elrejtette a különleges képességeit, az Erőn keresztül tisztán érzékelte a tudatukat, külön-külön és együtt is. Csak a bolygó lakóinak hitványsága és a természet szinte teljes hiánya akadályozta meg, hogy a Coruscantot ugyanúgy áthassák a világos oldal energiái, mint a Korribant a sötét erők. Mialatt Palpatine tudta, hogy ő és Plagueis felülmúlják még a legnagyobb Jediket is, világosan látta, hogy az egyesített erejükkel nem érhetnek fel. A Jediket csakis a sötét oldal szoros együttműködésével lehet megbuktatni, vagyis csak akkor, ha az Erő sötét oldala hajlandó összesküdni a megdöntésükre.

277. oldal

>!
Saille P

Néhány nappal a Szenátus rendkívüli ülése után Palpatine rövid időre lemondott oly nagyra tartott magányáról, és vendégeket hívott a Republica 500-ban levő lakosztályába. Tizenkét évvel korábban költözött a Coruscant legelőkelőbb lakóépületébe, amikor Ars Veruna lett Naboo uralkodója. Veruna akkori győzelme azon múlt, hogy sikerült újratárgyalnia a Kereskedelmi Szövetséggel kötött régi szerződést, jóllehet sokan azt hitték, hogy az uralkodó és cinkosai jobban jártak az új alkuval, mint a Naboo polgárai.
Palpatine első coruscanti lakásával ellentétben ez már tucatnyi helyiségből állt, és az ablakaiból pompás kilátás nyílt a kormányzati negyedre. Sistros neuranium-bronz mellszobra – amelyben most is ott rejtőzött kardmarkolat –, már jó néhány, a galaxis legkülönfélébb világairól származó műkinccsel osztozott a helyen.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ars Veruna · Coruscant · fénykard · Kereskedelmi Szövetség · Naboo · Palpatine
Hirdetés
>!
Saille P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A főkancellár elhallgatott néhány pillanatra, majd tovább beszélt:
– Mint az önök közül sokan már tudják, Naeshan Jedi lovag és padavanja, Ebor Taulk megcsonkított holttestét valakik elhozták a Coruscantra, és valahogyan bevitték egyenesen az én irodámhoz. – Felemelte ökölbe szorított kezét és indulatosan kifakadt: – És ezért most azt mondom: ebből elég!
(…)
– A Jedik azóta elküldtek egy nagyobb egységet, hogy bíróság elé állítsák a barbár bűntény elkövetőit, és visszaűzzék a yinchorrikat a saját világukra. Én azonban attól tartok, az erőfeszítéseik nem lesznek elegendőek. És mivel nem állomásoztathatjuk ott sem a Jediket, sem a Törvényszolgákat mint megszálló sereget, arra kérem ezt a testületet, hogy engedélyezze magán paramilitáris csapatok bevetését, hogy technológiai blokád alá vonhassuk a Yinchorrt, amellyel megakadályozhatjuk, hogy a yinchorrik ismét fegyverkezzenek, és megújítsák a hódításról szőtt álmaikat.

323-324. oldal

>!
Saille P

Mert a pletykák azt suttogták, Anakin a Kiválasztott, aki megteremtené az egyensúlyt az Erőben.
Obi-van nem igazán tudta, mit jelent ez, és enyhén megborzongatta. Felnézett Anakinra, aki türelmesen álldogált, megilletődve a letolás után, és elégedettséggel töltötte el a látvány, ez a hihetetlenül rokonszenves, kissé önfejű és nyilvánvalóan vakmerő fiatalember.
Csupán azért rejtette el mosolyát, mivel nem tett volna jót Anakinnak, ha megtudja, hogy ilyen könnyen megbocsátották elsietett cselekedeteit és fegyvere elvesztését.
Obi-van köhécselésnek álcázta kuncogását. Végül is ő talán nem ugrott ki gondolkodás nélkül egy ablakon száz emelet magasságban a Coruscant utcaszintjétől?

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · az Erő · Coruscant · Obi-Wan Kenobi · önfejűség
>!
Saille P

Ackbar harcsbajusza megrezdült.
– Ha szét akarjuk zúzni a Birodalom maradványait, akkor bizony nem sok választásunk marad, bár ezt a célt lehet, hogy csak generációk múlva tudjuk elérni. A legtöbb moff várakozó állásponmtra helyezkedett az Új Köztársaságot illetően. Mások, mint Zsinj, hadúrnak kiáltották ki magukat, és minden eszközzel igyekeznek megerősíteni az állásaikat gyenge szomszédaik között. Ezen hadurak bármelyike bármikor elindulhat a Coruscant elllen, és ha sikerül elfoglalnia, minden további nélkül beleülhet Palpatine éppen üres trónszékébe.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · Coruscant · Gial Ackbar · Palpatine · Új Köztársaság
>!
Saille P

– Isten hozta a Birodalmi Központban, Loor ügynök.
Kirtan Loor a félelmét leküzdve pillantott az eléje táruló komor panorámára. A Birodalmi Palota vulkánszerűen magasba törő építménye uralta a Coruscant kontinensét teljes egészében elfoglaló metropolist. Számtalan torony szegélyezte, mint koronát a csúcsai, és ezernyi színpompás fényforrás ragyogott sziklafelszínén. Alatta jelentéktelenné törpülve állt a Szenátus-domb. Apró épületei – melyeket a régi Köztársaság dicsőségére emeltek –, mintha a félelemtől dermedtek volna mozdulatlanságba, attól tartva, hogy a Palota eltapossa őket.

114. oldal

2 hozzászólás