!

Colin Firth személy

Helen Fielding: Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!
Nick Hornby (szerk.): Beszélgetés az angyallal
Katie MacAlister: A Girl's Guide to Vampires
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért
Robin Kaye: Rómeó, Rómeó
Benedict Wells: Beck utolsó nyara
Kerstin Gier: Für jede Lösung ein Problem
Sandro Monetti: Aki a király hangján szólt: Colin Firth
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval
Erin Butler: Mr. Darcy nyomában
Carl Magnus Palm: ABBA
Emma Sayle: A maszk mögött
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval
J. B. Grantham – Caroline Jane Knight – E. Tarnovski: Mr Darcy's Guide to Pemberley

Idézetek

>!
sztimi53 P

08.20. Hurrá! Itt az újság!
Most néztem az interjút. Az Independent tökéletesen figyelmen kívül, amit írtam! Belátom, hogy egy cseppet késésben voltam, de ez akkor is tűrhetetlen! Itt van, amit lehoztak:

Áthidalhatatlan technikai nehézségek miatt kénytelenek vagyunk szó szerinti magnós átiratban közölni Bridget Jones interjúját Colin Firthszel.

BJ: Na jó. Akkor kezdem is az interjút.
CF: (enyhén hisztérikus hang) Helyes, helyes.
(Nagyon hosszú szünet)
BJ: Mi a kedvenc színe?
CF: Pardon?
BJ: Mi a kedvenc színe?
CF: Kék.
(H hosszú szünet)
BJ: Mi a kedvenc pudingja?
CF: Créme brulée.
BJ: Ismeri Nick Hornby bemutatásra kerülő filmjét, a Fociláz-at?
CF: Igen, ismerem.
BJ: (szünet, papírzörgés) Hogy g….ó (további papírzörgés) Gondolja, hogy a Fociláz című könyv egy vallásos genrét proliferált?
CF: Parancsol?
BJ: Egy. Vallásos. Genrét. Proliferált.
CF: Egy vallásos genrét proliferált?
BJ: Igen.
CF: Nos, az bizonyos, hogy Nick Hornby stílusát igen sokan utánozzák, és az a véleményem, hogy nagyon vonzó, ehm, zsáner, akár ő, hüm… proliferálta, akár nem.

187-188. oldal (Európa, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth · Nick Hornby
3 hozzászólás
>!
Reelka

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Halló, Bridget, itt Colin Firth. – Lábnyit ugrottunk vissza. Mr. Darcy volt az! Ugyanaz az úri, mély, nemtörődöm hang, amellyel megkérte Elizabeth Bennett kezét a BBC-ben! Bridget! Én! Mr. Darcy Bridgetet mondott! Az üzenetrögzítőmbe!

178. oldal, 5.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth · Elizabeth Bennet · Mr. Fitzwilliam Darcy
>!
s_l_m

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A „lányos” hétvége nagyon klasszul sikerült, Virág végig nálunk volt, megnéztük a Mamma Mia!-t, az Igazából szerelmet és a Miről álmodik a lány?-t. (Anyu Colin Firth-rajongó, ő választotta a filmeket).

291. oldal, December 8., hétfő (Ciceró, 2010)

>!
inka0507

Colin Firth-nek
Maga remek fickó, de én férjnél vagyok,
úgyhogy szerintem legyünk inkább csak barátok!

(ajánlás)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
2 hozzászólás
>!
inka0507

Általánosan elismert igazság, hogy egy harmincvalahány éves nő, akinek kielégítő állása van, és mesés frizurája, nem sok mindenben szenvedhet hiányt. Így Jane Hayesről, aki eléggé csinos és eléggé eszes volt, úgy gondolták, nincs igazán miért panaszkodnia. Igaz, nem volt férje, de erre mostanában már nincs is szükség. Voltak udvarlói, akik ugyan jöttek-mentek a kölcsönös elégedetlenséggel záruló viszonyok hosszú sorában, de hát – mostanság ez így megy, nem igaz?
Ám Jane-nek volt egy titka. Napközben sürgölődött és ebédelt, e-mailezett és túlórázott, és épphogy tartotta a határidőket, de néha, mikor ideje engedte, kilépett a turkálóban vásárolt körömcipőből, leheveredett a megörökölt kanapéra, lecsavarta a lámpát, bekapcsolta a húszcentis képátmérőjű televíziót, és elmerült abban, amit hiányolt.
Azaz néha megnézte a Büszkeség és balítéletet.
Tudják, a BBC dupla változatát, amelyben Colin Firth játssza a snájdig Mr. Darcyt, az a bájos, kebles angol színésznő pedig Elizabeth Bennetet, úgy, ahogy mindig is elképzeltük.

7. oldal

>!
anikho 

– Sosem értettem azokat a nőket, akik ide jönnek, és maga is közéjük tartozik. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni ezt az egészet.
– Nem hiszem, hogy meg tudnám ezt magyarázni egy férfinak. Ha nő volna, elég lenne annyit mondanom: „Colin Firth vizes ingben”, és rögtön azt mondaná: „Ááá”. Úgy értem: „Áhááá!”

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
Hirdetés
>!
Kati8814

Nem hiszem, hogy megtudnám ezt magyarázni egy férfinak. Ha nő volna elég lenne annyit mondanom: „Colin Firth vizes ingben” és rögtön azt mondaná: „Ááá”. Úgy értem: „Áhááá!”

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
>!
madárka

Beck szigorúan végignézett magán, aztán eltökélt arcát szemlélte. Egy kicsit hasonlított most arra az angol hollywoody sztárra, Colin Firthre.

14. oldal (Geopen, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
>!
Deszy P

Firth Shakespeare-t játssza egy emlékezetes jelenetben, amelyben a címszereplő (Rowan Atkinson) egy jól irányzott jobbegyenessel padlóra küldi a Bárdot, a következő indoklás kíséretében: „Ezt az elkövetkező négyszáz év nebulóinak nevében adtam. Van fogalmad róla, mennyi szenvedés okozója leszel?” Aztán, amikor az író megpróbál feltápászkodni, Fekete Vipera egy pontos rúgással újra földre küldi, mondván: „Ezt pedig Kenneth Branagh végtelenített, vágatlan, négyórás Hamletjéért kaptad.”

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth · Fekete Vipera · William Shakespeare
3 hozzászólás
>!
Toffy_Sentellion

I rubbed my hands together and thought of the ideal man made up of the better parts of Colin Firth, Alan Rickman, and Oded Fehr, all rolled into one luscious, droolworthy package.

Kapcsolódó szócikkek: Alan Rickman · Colin Firth
5 hozzászólás