!

Claire Randall személy

Diana Gabaldon: Voyager
Diana Gabaldon: Drums of Autumn
Diana Gabaldon: The Fiery Cross
Diana Gabaldon: Az idegen
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Diana Gabaldon: Az utazó 1–2.
Diana Gabaldon: Őszi dobszó 1-2.
Diana Gabaldon: A lángoló kereszt 1-2.

Idézetek

>!
duracell

– Rád bízom, Sassenach – felelte szárazon –, hogy elképzeld, milyen érzés váratlanul megérkezni egy bordély közepére, egy hatalmas kolbásszal a kezedben.
Tökéletesen magam elé tudtam képzelni a helyzetet, és nevetésben törtem ki.
– Istenem, bárcsak láttalak volna! – mondtam.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
2 hozzászólás
>!
Csoszi

– Honfitársaink szíve, akár az oroszláné – szavalta Roger –, a hátsója, akár a rozsdamentes acél. Az ilyesmi megedzi az embert.
– A skótok esetében szerintem örökletes idegelhalásról van szó – tette hozzá Claire. – Azoknak a férfiaknak, akik képesek kiltben megülni a lovat, olyan lehet a feneke, mint a nyeregbőr.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Roger Wakefield
>!
Csoszi

– Látod odalent azt a kis ligetet?
– Igen. – Egy fenyőkből, tölgyekből és égerfákból álló kis, zöld folt volt az, kicsit távolabb az úttól.
– Van ott egy forrás egy tavacskával a fák alatt, és sima gyep. Nagyon kedves hely.
Kérdő pillantást vetettem Jamie-re.
– Kicsit korán van még az ebédhez, nem?
– Én nem pont ebédre gondoltam. – Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.
– Hát akkor mire? – érdeklődtem. Gyanakvó tekintetem egy ártatlan, gyermeki, kék szempárral találkozott.
– Csak kíváncsi lennék, hogy nézel ki… a füvön… a fák alatt… a víz mellett… a szoknyáddal a füled körül.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
28 hozzászólás
>!
veresjudit81

Az intenzív fizikai küzdelmek során mindig van egy fordulópont, ahol az ember minden testi erejét és energiáját összeszedve folytatja a küzdelmet, a következményekre való tekintet nélkül, amíg vége nem szakad a harcnak. A nők ezt a gyermekszülés során élik át; a férfiak harc közben.
Aki átlépte ezt a pontot, abból kiszáll minden fájdalomtól vagy sérüléstől való félelem. Az élet ekkor nagyon egyszerűvé válik; az ember megteszi, amit meg akar tenni, vagy a próbálkozás közben meghal, és nem igazán számít, melyikről van szó.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
>!
Csoszi

– Szép munka – feleltem, majd felmerült bennem egy kérdés. – De honnan tudtad, hol alszik a házvezetőnő?
– Nem tudtam – felelte Jamie higgadtan. – A mosónő árulta el nekem… Miután megmondtam, ki vagyok és megfenyegettem, hogy kibelezem és nyárson megsütöm, ha nem mondja meg, amit tudni akarok – vetett rám egy fanyar mosolyt. – Mint már említettem, Sassenach, néha jól jön, ha az embert barbárnak hiszik. Szerintem mostanra már mindenki hallott Vörös Jamie Fraserről.
– Hát ha eddig nem is, most fognak – feleltem. Végigmértem, amennyire tudtam a félhomályban. – Mi, a mosónő nem is bántott?
– Meghúzta a hajam – felelte Jamie elmerengve. – Gyökerestül kirántott egy csomót, az biztos, Sassenach; ha valaha is szakmát akarok váltani, szerintem nem a nők megtámadását fogom választani; az fene kemény egy munka.

892. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
>!
benhargreeves

Felnevettem és bementem. Összegömbölyödtem az ágyon és álomba merültem, miközben azon az elmén csodálkoztam, amelyik ilyen durva viccekre képes, ugyanakkor retteg a gondolattól, hogy kettesben aludjon velem a szobámban.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
Hirdetés
>!
benhargreeves

Jamie és Dougal a két oldalamon sétáltak, nehogy elszökjek. Idegesítőnek találtam a mellettem tornyosuló skót kockás alakjukat, és éreztem, hogy elönt a hisztéria. Olyan kétszáz év múlva, nagyjából, itt mentem férjhez, ebben a templomban, mert elbűvölt a régies festőisége. A kápolna most vadonatúj volt, a deszkái még nem simultak össze, és mindjárt hozzámegyek egy huszonhárom éves, katolikus skót szűzhöz, akinek vérdíj van kitűzve a fejére, és akinek…

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
>!
benhargreeves

– Ugye nem gondolod, hogy házasság nélkül a magamévá tennélek?!
– Sok férfi megtenné – feleltem az ártatlanságán csodálkozva. Ő egy kicsit zavartan dadogni kezdett. Majd visszanyerte az önuralmát, és méltóságteljesen azt válaszolta:
– Lehet, hogy ez a részemről nagyzolásnak tűnhet, de szeretem úgy gondolni, hogy én nem vagyok „sok férfi”, és hogy nem feltétlenül igazítom a viselkedésemet a legalacsonyabb elvárásokhoz.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
>!
bankicsniki

– Tudom, hogy egy alkalom elég jogi szempontból, de… – szégyenlősen elhallgatott.
– Megint csinálni akarod?
– Nagyon bánnád?
Ezúttal sem nevettem, de éreztem, hogy a bordáim megfeszülnek az erőfeszítéstől.
Nem – feleltem. – Nem bánnám.

305. oldal, 15. fejezet - A nászágy felfedezései

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
>!
Guinevere

…elképzeltem a szikladarabok között sétafikáló kőkorszaki háziasszonyokat, kosárkával a karjukon, amint kritikusan méregetik a legfrissebb szállítmány agyagpohár bevonatát, és kétkedve hallgatják a kőkorszaki pékeket, illetve a szarvascsont szerszámok és borostyánkövek eladóit.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall