!

citromfű növény

Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
D. L. Smith: Santo Fico csodái
Cserna-Szabó András: Puszibolt
Szécsi Noémi: Finnugor vámpír
Ed Masessa: Nagy Varázspálca kézikönyv
Boldizsár Ildikó: A Fekete Világkerülő Ember meséi
Anne McIntyre: Gyógynövények cserépben
Gabi Gleichmann: A halhatatlanság elixírje
Lovranits Júlia: Lea és a viharbanyák

Idézetek

>!
Röfipingvin MP

Levendula, menta, citromfű, zsálya, szurokfű: illatuk belengte az egész házat.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: citromfű · levendula · menta · szurokfű · zsálya
>!
sztimi53 P

Magába öntött 16 szem Wörishofener Nervenpflege tablettát. Galagonya, komló, macskagyökér, cickafarkfű, fagyöngy, citromfű, narancshéj, festőrekettye és orbáncfű porrá aprítva, olvasta a dobozka hátulján. Úgy hangzik, mintha egy karácsonyi sütemény receptjéből volna, gondolta.

205. oldal (Magvető, 2008)

>!
lotti531 P

Egyszerű rend uralkodott itt: ösvények, padok, a rozmaring, a bazsalikom, a zsálya, a levendula, a citromfű,a kakukkfű véletlenszerű csoportjai meg az olajfa – és a külső falak közelében, a legtávolabbi sarokban egy alacsony és látnivalóan ősi kőfallal elhatárolva egy kiszáradt és megfeketedett fatörzs látszott.

94. oldal

D. L. Smith: Santo Fico csodái Szerelmek és varázslatok története

Kapcsolódó szócikkek: bazsalikom · citromfű · kakukkfű · levendula · olajfa · rozmaring · zsálya
>!
Sozora

Ha vendégségbe jött hozzá a többi boszorkány, teát főzött nekik a szárított levélkéiből, és így kínálta őket:
– A citromfűtea megerősíti a szíveteket, a rozmaring szerelmet ébreszt bennetek, a kamilla jóságot. A kakukkfűteától bátrak lesztek, a körömvirágtól szépek, a mentától pedig okosak.

26. oldal / A csóka meséje

Kapcsolódó szócikkek: Amália · citromfű · kakukkfű · kamilla · körömvirág · menta · rozmaring
4 hozzászólás
>!
Viktória_László

Soha ne nézz vissza, figyelmeztette magát. Ne gondolj a hattyúkra vagy arra, hogy egyedül vagy a sötétben. Ne gondolj viharra, villámra vagy mennydörgésre, se az igaz szerelemre, amelyben úgysem lesz részed többé. Az élet nem több, mint fogmosás és reggelikészítés, és a dolgokon való nem gondolkozás, és mint kiderült, Sally remekel mindebben. Időre végez a feladataival. Álmában azonban gyakran kísérti a nénik kertje. A legtávolabbi sarok citromos verbénája, citromfüve, citromalmája. Volt, hogy elbódult az átható citrusillattól, ha törökülésben elüldögélt ebben a sarokban. Abban a kertben mindennek célja volt, még a buja bazsarózsának is, mely megvéd a rossz időjárástól és a mozgásszervi betegségektől, sőt állítólag a gonoszt is elűzi. Sally már nem biztos benne, hogy a kert összes gyógyfüvét fel tudná sorolni, de úgy gondolja, most is meg tudja különböztetni a martilaput és a nadálytövet, a levendulát meg a rozmaringot pedig az illatáról is felismerné.

Kapcsolódó szócikkek: bazsarózsa · citromfű · levendula · rozmaring
Hirdetés
>!
ppeva P

Benjamin Spinoza leírja a titkos növényt, amely elriasztja a halált. Idézem a filozófus tömör ismertetőjét, nem költök hozzá semmit.
A TITKOS NÖVÉNYT – Baruch de Espinoza halott barátja emlékére Raimundónak nevezte el – ÚGY ÁLLÍTJUK ELŐ, HOGY VESZÜNK CITROMFÜVET, KAMILLÁT, ORBÁNCFÜVET, HÓVIRÁGOT ÉS TISZAFÁT, ÉS EGYMÁSHOZ A LEHETŐ LEGKÖZELEBB BEOLTJUK ŐKET EGY PÁLMAFENYŐ GYÖKERÉRE.
A BEOLTOTT NÖVÉNYT GONDOSAN ÖNTÖZZÜK HÁROMNAPONTA EGY TENGERIMALAC MÁJÁBÓL, LEMURVIZELETBŐL, MITHRIDÁTUMBÓL (ÖSSZETÉTELE: KAKUKKFŰ, KORIANDER, ÁNIZS, ÉDESKÖMÉNY ÉS KERTI RUTA) ÉS THERIÁKUMBÓL (MÁK ÉS TENGERI HAGYMA ELEGYE) KÉSZÜLT FŐZETTEL.
AZ ÚJ NÖVÉNY SOHA NEM ÉL TOVÁBB NYOLC HÓNAPNÁL, ÉS SZAPORÍTANI SEM LEHET.
A NÖVÉNYT EGY HÓNAPIG SZÁRÍTJUK A NAPON. EZEK UTÁN A KISZÁRADT NÖVÉNYT HARMINC NAPRA EGY ALKOHOLOS OLDÓSZERBE TESSZÜK, ÉS TINKTÚRÁT KÉSZÍTÜNK. A TINKTÚRÁT NAPONTA KÉTSZER FEL KELL RÁZNI, PONTOSAN TIZENKÉT ÓRÁS IDŐKÖZÖNKÉNT. EGY HÓNAP ELTELTÉVEL A TINKTÚRÁT EGY VÉKONY SZÖVETEN ÁTSZŰRJÜK, ÉS TIZENNYOLC ÓRÁN ÁT ÁLLNI HAGYJUK.
HÉT CSEPP EBBŐL A SZERBŐL ELRIASZTJA A HALÁLT, ÉS ÖRÖK ÉLETET BIZTOSÍT.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: citromfű · hóvirág · kamilla · tiszafa
4 hozzászólás
>!
Ninácska P

Lefekvés előtt igyunk meleg tejet szerecsendióval és mézzel, vagy citromfű-, levendula-, kamilla- vagy hársfateát.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: citromfű · hársfa · kamilla · levendula · méz · szerecsendió · tea · tej
>!
sztimi53 P

A szakács kamilla, citromfű és szurokfű egyenlő arányú keverékének forrázatát javasolta.Azt mondta, ettől az idegek feloldódnak, és kiürülnek a vizelettel. Egyébként maga a lötty is egy négykeresztes vizeletmintára hasonlított leginkább.

197. oldal, Európa, 2011.

Kapcsolódó szócikkek: citromfű · kamilla · szurokfű
8 hozzászólás
>!
deaxx P

Súlyleadáshoz szükséges hozzávalók a pálcába:

A fogyó Skorpió hold idején szedett citromfű*
pihés toll egy galamb fészkéből
obszidián, a feszültség levezetésére
egy darabka mágnesvasérc

*Megjegyzés: ha teliholdhoz túl közel szedjük le, akkor ellenállhatatlan vágyat kelt bennünk, hogy a pálcánkat kezdjük rágcsálni.

Kapcsolódó szócikkek: citromfű