!

Christopher Lee személy

Noble Smith: A Megye bölcsessége
Bud Spencer – Lorenzo de Luca: 80 év alatt a Föld körül
Benyák Zoltán: A nagy illúzió
John Llewellyn Probert: Dead Shift
Brian Jay Jones: George Lucas
Cavan Scott: Dooku: Az elveszett Jedi
!

Leghíresebb szerepeivel

!

Christopher Lee fiatalkorában

!

Sir Christopher Lee, teljes nevén Sir Christopher Frank Carandini Lee (London, Belgravia, 1922. május 27. – London, Chelsea, Westminster, 2015. június 7.) angol színész. Az 1940-es évek végétől filmezett. A Hammer Film Productions égisze alatt forgatott horrorfilmjeivel vált ismertté. Ő volt Drakula gróf egyik leghíresebb megformálója, de eljátszotta Frankenstein teremtményét is. Filmjeinek műfaji skálája az 1970-es években szélesedett ki igazán. Gyakran bíztak rá negatív szerepeket, rosszfiúkat, a főhős gonosz ellenfelének megformálását. Az élete utolsó éveiben is aktív művész, évente több filmben is szerepelt, továbbá vállalt színpadi, zenei, narrátori és szinkronizálási feladatokat is. Túl a 80. életévén, a moziba járó fiatalabb nemzedék körében is népszerűvé vált olyan sikerfilmeknek köszönhetően, mint A Gyűrűk Ura-trilógia vagy a Star Wars-saga második és harmadik része. 2001-ben megkapta a Brit Birodalom Rendje tiszti fokozata (OBE) kitüntetést. 2009 júniusában lovaggá ütötték.
/Wikipédia/


Idézetek

>!
Saileach P

A Gyűrűk Urában és a Hobbitban Szarumánt alakító Christopher Lee az egyetlen a stáb tagjai közül, aki személyesen is találkozott J. R. R. Tolkiennel. Lee egyébként minden évben elolvasta a Gyűrűk Urát.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christopher Lee · J. R. R. Tolkien · Szarumán
1 hozzászólás
>!
Kogoro

Ő is megérkezett hozzánk.

158. oldal (Athenaeum, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Christopher Lee · halál
>!
SchizoVampire P

Richard flashed him a grin. “They had Lord of the Rings in your day, Steve.”
“That they did,” said Steve, “but you didn’t read that in the playground unless you wanted to get your glasses stamped on.”
Fair enough. “So you think our missing patient’s been practising witchcraft?”
Steve shrugged. “Absolutely no bloody idea, but if something were to pop up looking like Christopher Lee it wouldn’t surprise me one bit.”
“Mr Lipscomb actually looks more like a worn-out Gandalf.”

Kapcsolódó szócikkek: Christopher Lee · Gandalf
Hirdetés
>!
Kogoro

Mindkettejükhöz volt szerencsém, Lee-vel és Cushinggal is megismerkedtem, noha nem ugyanazon alkalommal.

Sir Bud, 57. oldal (Libri, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Bud Spencer · Christopher Lee · Peter Cushing
>!
verone 

Nemcsak Lucas vezető operatőre volt torkig a kék háttérrel: a színészek is elég zavarba ejtőnek találták, hogy valódi helyszínek és igazi partnerek nélkül kell boldogulniuk. „Kicsit olyan, mintha sakkoznom kéne… pedig tök hülye vagyok hozzá – mondta McGregor. – Reagálok valakire, és csak remélhetem, hogy a komputeranimációs fickó szinkronban lesz azzal, amit csinálok. Elég fura dolog.” A 19 éves Hayden Christensen, akit egyéves kutatás után választottak ki Anakin Skywalker szerepére – többek között Leonardo DiCaprio ellenében –, szintén elég macerásnak érezte időnként a bluescreen-jeleneteket. „Többnyire egy hatalmas kék tenger közepén álltunk, és gőzünk sem volt róla, mit kéne látnunk” – mesélte a fiatal sztár. Ugyanakkor a 78 éves angol színészóriást, Christopher Lee-t, aki a 60-as években a Hammer-horrorfilmek egyik vezéralakja volt, cseppet sem zavarta, hogy láthatatlan szörnyekkel kell játszania: izgatottan vetette magát a CGI-Yodával vívott lézerkarpárbaj jelenetébe, elszánt csapásokat mérve a pöttöm Jedi mesterre, aki fél évvel később került bele a küzdelembe.

452. oldal, 12. fejezet - Cinikus optimizmus (Bookline, 2017)

Brian Jay Jones: George Lucas Galaxisokon innen és túl