Charlie személy

Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower
Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései

Idézetek

Schetti759 P>!

Nem szabad gondolkodnom többé. Soha, de soha többé.
Nem tudom, te éreztél-e már ilyet. Hogy ezer évig tudnál aludni. Vagy meghalni. Vagy elfelejteni, hogy létezel. Vagy valami ilyesmi. Szerintem ez elég morbid dolog, de ezt szeretném, amikor rám jön. Pont ezért nem próbálok gondolkodni.

107. oldal, 2. rész - 1991. december 30. (Alexandra, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Charlie
1 hozzászólás
Anonim_Dreamer>!

– És a kedvenc könyved?
Az Édentől messze F. Scott Fitzegeraldtól.
– Miért?
– Mert ezt olvastam utoljára.

29. oldal, 1. rész - 1991. október 6. (Alexandra, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Charlie
agivagyok>!

És akkor megcsókolt. Olyan csók volt, amiről csak suttogva beszélhettem később, még a barátaimnak is. Olyan csók volt, amitől biztosan tudtam, hogy még soha életemben nem voltam ilyen boldog.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Sam
raczlilian P>!

You can't just sit there and put everybody's lives ahead of yours and think that counts as love. You just can't. You have to do things.

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Sam
_Nikki>!

Sam a kormányon ütötte a ritmus, Patrick kinyújtotta a karját az ablakon, és vitorlázott a kezével. Én meg csak ültem kettejük között. Miután a dal véget ért, megszólaltam.
– Úgy érzem nincsenek korlátaim.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Patrick · Sam
vgabi >!

Azt hiszem, ha lesznek gyerekeim, és mérgesek lesznek valami miatt, nem fogom azt mondani nekik, hogy az emberek éheznek Kínában, vagy valami ilyesmit, mert ettől nem nyugszanak meg. És még ha valaki másnak sokkal rosszabbul is megy a sora, ez semmit sem változtat azon, hogy neked az jutott, ami. Jó és rossz egyaránt. Mint amit a nővérem mondott nekem, amikor még bent voltam a kórházban. Bevallotta, hogy nagyon izgul a főiskola miatt, de ha azt nézi, hogy én min megyek keresztül, akkor nagyon hülyének érzi magát. Mondjuk, azt nem tudom, hogy miért érzi hülyének magát. Az ő helyében én is izgulnék. És tényleg, nem gondolom, hogy nekem jobban vagy rosszabbul menne a sorom, mint a nővéremnek. Nem igazán tudom. Neki egyszerűen más jutott. Néha talán jó távolról szemlélni a dolgokat, de szerintem az egyetlen megoldás az, ha nem vonod ki magad a dolgokból. Mint ahogy Sam mondta. Mert az nem baj, ha érzéseid vannak. És tisztán önmagad adod.

236-237. oldal (Alexandra, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Sam
Dorka_>!

– Te mindig ilyen sokat gondolkodsz, Charlie?
– Az baj?
Csak azt szerettem volna, ha valaki elmondja végre az igazságot.
– Nem feltétlenül. Csupán arról van szó, hogy néhány ember a gondolataiba menekül az élet elől.
– Az baj?
– Igen.
– Szerintem én nem menekülök az élet elől. Vagy nem úgy tűnik?

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bob · Charlie · Sam
Destinee>!

– Biztos szeretnék lenni abban, hogy az első ember, aki megcsókol téged, tiszta szívvel szeret.
– Jó.
Most már zokogott. És én is, mert ha sírni látok valakit, akkor nekem is kell, nem tehetek róla.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Sam
Sentox>!

Csak azt szeretném, ha Isten vagy a szüleim vagy Sam vagy a nővérem vagy valaki más végre elmondaná, hogy mi a baj velem. Ha megmutatnák, hogyan legyek értelmes módon másmilyen. Hogy vége legyen ennek az egésznek. Hogy örökre magam mögött tudhassam.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Isten · Sam
Destinee>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Körülbelül fél mérföldre lehettünk az alagúttól, amikor Sam megállt, én pedig felmásztam a platóra. Patrick olyan hangosra vette a rádiót, hogy én is halljam, és az alagút felé közeledve a zenét hallgattam, és arra gondoltam, amit az elmúlt egy év során mondtak nekem az emberek. Bill azt mondta, hogy különleges vagyok. A nővérem azt, hogy szeret engem. Anya is. Még apa és a bátyám is azt mondta, amikor kórházban feküdtem. Eszembe jutott, hogy Patrick a barátjának nevezett. És az is, hogy Sam azt mondta, cselekedjek. Hogy ne üldögéljek tétlenül. És arra gondoltam, milyen fantasztikus, ha családja és barátai vannak az embernek.

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · Patrick · Sam