!

Celia Bowen személy

Erin Morgenstern: The Night Circus
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Erin Morgenstern: Der Nachtzirkus
!

by Ismyang


Idézetek

>!
SMesi P

Egy hölgy nem árulhatja el az összes titkát!

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen
>!
Csillag

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(…) lopva vet csak rá egy-egy pillantást, figyeli, ahogy a fény megcsillan a bőrén. Többször is rajtakapja Celiát, hogy ő is hasonló pillantásokat vet rá, és amikor a szemük találkozik, az a pillanat mennyei.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
>!
geszti

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A fák egyre jobban ragyognak, olyan erős fénnyel, hogy Celia lehunyja a szemét.
Lába alatt hirtelen megmozdul a föld, és ő kis híján elveszíti az egyensúlyát, de Marco a derekára teszi a kezét, hogy el ne essen.
Amikor kinyitja a szemét, ott állnak egy hajó fedélzetén az óceán kellős közepén.
Csakhogy a hajó könyvekből van összerakva, a vitorláit egymásra boruló könyvoldalak ezrei alkotják, és a tenger, amelyen úsznak, fekete tintából van.
Az égen parányi fényforrások függenek, mint sűrűn összezsúfolt csillagok, és olyan fényesen ragyognak, mint a Nap.
– Annyit beszéltünk szűk helyekről, gondoltam, egy kis tágasság jól fog esni – mondja Marco.
Celia kisétál a fedélzet pereméig, és végigfuttatja a kezét a korlátot alkotó könyvek gerincén. Könnyű szellő játszik a hajával, régi, poros könyvek illatát és nedves, maró tintaszagot sodor feléje.
Marco odalép hozzá és megáll mellette. Celia elnéz az éjfekete tenger fölött, amely a végtelenbe vész, és föld sehol nem látszik rajta.
– Gyönyörű! – mondja.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
>!
Katerina_Kania

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

De a világ sokkal érdekesebb hely, mint valaha is hittem volna, mielőtt megérkeztem az első Éjféli Vacsorára. Hogy aztán azért érzem-e így, mert Miss Bowen képes életre kelteni egy körhinta fából faragott állatait, vagy mert maga képes befolyásolni az emlékezetemet, vagy azért, mert a cirkusz megmutatta, hogy a lehetséges dolgok határa jóval kijjebb húzódik, mint azelőtt gondoltam, amikor még meg sem fordult a fejemben, hogy csakugyan létezik varázslat? Nem tudnám megmondani. De ezt az érzést nem adnám oda a világon semmiért!

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen
>!
AniTiger MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

És milyen keveset ír őróla! Isobel még csak le sem írja a nevét, legfeljebb futólag említi, és ilyenkor mindig az „ illuzionista” – ként. Ezt az elővigyázatosságot maga Marco javasolta, de már megbánta.
Mert mindent szeretne tudni arról a lányról.
Hogy mivel tölti az idejét, amikor éppen nem lép föl.
Hogy milyen a kapcsolata a közönséggel.
Hogy hány cukorral issza a teáját.
De Marco nem tudja rászánni magát, hogy mindezt megtudakolja Isobeltől. …
… Fogja a lány kézírásával telerótt lapokat, amelyekben Isobel beszámol a csíkos sátrakról és a csillagpettyes egekről, madarakat hajtogat belőlük, és körberöpteti őket az üres lakásban.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Isobel Martin · Marco Alisdair
>!
RainBR

-Én is írtam volna neked, ha szavakba tudtam volna foglalni mindazt, amit mondani akarok. Egy tintatenger sem lenne hozzá elég.
-Te álmokat építettél nekem helyette – mondja Celia, és felnéz rá.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
Hirdetés
>!
mazsa

– Az életem nagy részét azzal töltöttem, hogy igyekeztem megtanulni uralkodni magamon – mondja Celia, és fejét a férfi vállára hajtja. – Hogy kívül-belül megismerjem magam, hogy mindent a lehető legtökéletesebben irányítsak. Ha veled vagyok, elveszítem az irányítást önmagam fölött, és ez megrémít…
– Nem akartalak megrémíteni – vág közbe Marco.
Megrémít, hogy ez mennyire jól esik – fejezi be a mondatot Celia, és az arcát Marco felé fordítja. – Hogy mekkora kísértést jelent, elveszíteni magamat benned. Elengedni magamat. Engedni, hogy te vigyázz rá, nehogy eltörjem a csillárt, hogy nem nekem kell folyton aggódnom minden miatt.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
1 hozzászólás
>!
Hope12

– Belepusztulok, hogy nem kérhetem fel táncolni! – súgja oda neki, amikor elhalad mellette a bálteremben. A férfi öltönyének sötétzöldje úgy futja be a lány ruhájának fényes felületét, akár a moha.
– Akkor magát nem nehéz elpusztítani!

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
>!
Yvette88

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Aztán a férfi megfordul, és észreveszi Celiát. Abban a pillanatban, amint Celia meglátja a szemét, minden kétsége eloszlik.
Egy pillanatra Marco olyan fiatalnak tűnik, hogy Celia azt hiszi, azt a fiút látja, aki évekkel a megismerkedésük előtt volt, amikor már összekapcsolódott a sorsuk, de még nagyon távol éltek egymástól.
Annyi mindent szeretne mondani neki, annyi mindent, amiről már azt hitte, soha nem lesz alkalma újra elmondani. De ezek közül csak egyetlenegy tűnik igazán fontosnak.
– Szeretlek – mondja.
A szó végigvisszhangzik a kerten, lágyan megrezzenti a fagyott leveleket.

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Marco Alisdair
>!
theseuscamander

Időnként kilopózik valamelyik könyvesboltba, de maga is meglepődik, amikor apja egyáltalán nem firtatja, honnét került a lakásba az a nagy halom, frissen bekötött könyv.

48. oldal, Szemfényvesztés c. fejezet (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen