!

Caleb személy

C. J. Roberts: Epilogue
C. J. Roberts: Captive in the Dark – Fogoly a sötétben
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
C. J. Roberts: Epilogue – Epilógus

Idézetek

>!
Cicu

Érezhette-e, hogy az élete bizonytalanul kibillen az egyensúlyból?
Érzékelhette-e magán a tekintetet? Hatodik érzéke volt a szörnyetegekre kiélezve?
Caleb elmosolyodott a gondolattól. Perverz módon valahol mélyen azt remélte, hogy a lánynak tényleg van hatodik érzéke, amivel fényes nappal kiszúrja a szörnyetegeket.
De már hetek óta figyelte, s ő észre sem vette a jelenlétét. Caleb hosszan kifújta a levegőt. Az a fajta szörnyeteg volt, amilyet senkinek sem jutna eszébe fényes nappal keresni. Ez egy elterjedt tévhit. Az emberek gyakran azt hiszik, hogy nappal biztonságban vannak, és azt feltételezik, hogy a gonosztevők csak éjjel bújnak elő.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
Csoszi P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sírtam egy darabig, vigasztalódtam az ölelése nyújtotta megnyugtató hazugságban. Az illúzió és a képzelet segített. Sosem akartam innen elmenni. Itt akartam maradni örökre, szorosan a mellkasához simulva, hajamon a simogatásával, fülemben a szívverésével: jól-van, nincs-baj, sze-ress. Szerelem. Azt akartam, hogy szeressen? Igen. És mi a szerelme, ha nem az, amikor valaki kockáztatja az életét, hogy megmentsen? Caleb megmentett engem. Ez azt jelenti, hogy szeret? Valahol mélyen szerettem volna így gondolni. Hinni egy romantikus álomképben, ami nem létezik. Hinni akartam a hazugságnak. Sőt, mi több: azt akartam, hogy ne legyen hazugság.

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb · Livvie (Olivia)
>!
Cicu

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Elsírtam magam. A tehetetlenség és a düh könnyek formájában buggyant ki belőlem.
A gyengeség jele.
– Gyűlöllek!
– Nem gyűlölsz.
Tényszerűen jelentette ki, mintha jól ismerne. A széttárt lábam közé térdepelt, és fölém hajolt, kezét a szőnyegre téve. Oldalra fordítottam a fejem. Megcsókolt; először a fülem mögött, aztán végig a nyakamon.
– De azt kívánod, bárcsak gyűlölnél.
– Hagyd abba! – suttogtam.
– Miért? – suttogta ugyanolyan lágyan.

101-102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb · Livvie (Olivia)
>!
Cicu

– Csókolj meg – kérte. – És mielőtt még nemet mondanál…
Puha, ruganyos szájához nyomtam sós ajkamat, hogy elhallgattassam. Kicsit hátrahúzódott a fellobbanó merészségemtől. De aztán hallottam a sóhajtását, és visszasimult hozzám. Mély lélegzetet vettem, nem engedvén utat a zsibbadtságomba betörni akaró mindenféle érzelmeknek.
Igyekeztem természetesen csókolni, így küzdöttem a késztetéssel, hogy elfordítsam az arcom. Hirtelen sokkal gyengédebb lett. Pedig azelőtt sosem volt gyengéd, amikor megcsókolt. Kínos helyzetnek tűnt, de éreztem, hogy valami megváltozik benne. Apró nyögés szakadt fel belőle – olyan, amilyet még nem nagyon hallottam tőle. A mellemért nyúlt, ám visszahúzta a kezét. Megint visszafogta magát. Egyszer csak valami irányításfélének az árnyékát éreztem. Minden találkozásunkkor tehetetlen voltam vele szemben, ebben a pillanatban viszont tudtam, mit akar. Engem akart. Nem csupán a testem, hanem engem. S bár akkor és ott uralkodott rajtam, kezében tartotta a sorsomat… ebben az egy csókban én birtokoltam őt. Váratlanul eltolt magától.
– Jó kislány – állapította meg, de bársonyos hangjának remegése némi zavartságról árulkodott.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb · Livvie (Olivia)
2 hozzászólás
>!
Cicu

Caleb békésen aludt mellettem, karjaival satu módjára átölelt. Biztos erőlködtem, hogy felkeljek. Az igazat megvallva, hátamnak feszülő izmos teste megadta azt a biztonságérzetet, amire hetek óta vágytam. Évek óta.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb · Livvie (Olivia)
>!
Cicu

Hallotta a sírást a fürdőszobaajtón keresztül, amitől majdnem kiszakadt a szíve a helyéről. Ő tette ezt vele. Miatta volt a sírás, miatta hullott minden egyes könnycsepp.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
perpetua P

A biztonság azonban – akár a fény – csupán látszat. Alatta az egész világot átitatja a s9tétség. Caleb tudta ezt. Azt is tudta, hogy a valóban nagyobb biztonsághoz vezető út a sötétség elfogadása. Nyitott szemmel járni benne, a részévé válni. Magához közel tartani az ellenséget.

Prológus

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
perpetua P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Érd el, hogy beléd szeressen! – suttogta a Szívtelen Én. – Érd el, hogy ne tudjon élni nélküled a gonosz, akit már ismersz.

14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Caleb · Livvie (Olivia)
>!
Cheril 

Shakespeare asked, “What is in a name?” I can tell you—a whole hell of a lot.

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
loveQhuay

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Aztán elment fürödni s olyat tett, amire már nagyon régóta nem volt szüksége. Miközben fényes ondócseppek fröccsentek a zuhanyzó csempéjére, megint csak feltette magának a kérdést, hogy mégis mi a faszt gondolt.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb