Caemlyn helyszín

Robert Jordan: A Világ Szeme I-II.
!

Andor fővárosa


Idézetek

korneliak >!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Loial felállt, meghajolt Moiraine felé.
– Loial vagyok, Halan fia Arent fia, aes sedai. A stedding mindig menedéket ad a Fény Szolgáinak.
– Köszönöm, Loial, Arent fia – felelte fanyarul Moiraine –, de én nem lennék ilyen elhamarkodott ezzel az üdvözléssel a helyedben. Olyan húsz aes sedai lehet ebben a pillanatban Caemlynben, és rajtam kívül mind a Piros ajahhoz tartozik. – Loial bölcsen bólintott, mintha értené. Rand csak zavartan rázta a fejét. Őt ugyan a Fény vakítsa meg, ha ő is értette, hogy ezzel meg mit akart mondani a nő. – Különös, hogy itt talállak – folytatta az aes sedai. – Nem sok ogier hagyta el a steddingeket az utóbbi években.

Huszadik fejezet - Emlékezés álmokra (Második kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Caemlyn · Loial · Moiraine Sedai · Rand al'Thor · stedding
korneliak >!

Úgy tűnik, új Trallok háborút hoztatok Caemlynbe, birkapásztor.

Tizenkilencedik fejezet - Régi barátok, új veszélyek

Kapcsolódó szócikkek: Caemlyn · Trallok háborúk
korneliak >!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nem sokkal Taringail Damodred halála után történt, hogy egyszer csak jött ez a… zűr az unokaöccsével. Voltak egyesek, akik azt állították, hogy Thom, mondjuk úgy, közelebb állt a királynőhöz, mint illendő lett volna. Csakhogy Morgase fiatal özvegy volt, Thom pedig akkor járt élete virágjában, és én már csak úgy vagyok vele, hogy a királynő azt tesz, amit akar. Igen ám, de mindig is hirtelen haragú volt, a mi jó Morgase-ünk, ő pedig egy szó nélkül elutazott, amikor megtudta, milyen jellegű bajban van az unokaöccse. A királynőnek ez cseppet sem tetszett. Mint ahogy az sem, hogy Thom az aes sedai-ok ügyeibe próbált avatkozni. Én sem tudnám azt mondani, hogy okosan cselekedett volna, unokaöccs vagy nem unokaöccs. Na mindegy. Amikor meg visszajött, mondott egy s mást. Olyasmiket, amiket egy királynőnek nem mond az ember. De nemcsak királynőnek, semmilyen nőnek se, aki olyan indulatos, mint Morgase. Elaida is rászállt, amiért megpróbált beleavatkozni az unokaöccsével kapcsolatos ügybe. A királynő haragja és Elaida rosszindulata között, épp csak egy lépésre lehetett már a börtöntől, ha nem a bakótól, amikor elhagyta Caemlynt. Amennyire én tudom, az elfogatási parancs még ma is érvényben van.

Tizenharmadik fejezet - Caemlyn (Második kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Caemlyn · Morgase · Thom Merrilin
korneliak >!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Már alig valamivel Caemlynbe érkezése után megtudta, hogy a piros vászonba tekert kard, a piros karszalag és a piros kokárda azt jelenti, a viselőjük Morgase királynőt támogatja.

Tizenhetedik fejezet - Szövődik a Háló (Második kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Caemlyn · Morgase