!

bűbájdió, varázsmogyoró növény

Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
Diana Gabaldon: Az idegen

Idézetek

>!
Algernon +SP

Néhány virág neve gyászjelentéseket idéz: harangláb, mécsvirág, árvácska, nefelejcs. Másokat mintha Shakespeare-mesék tündéreiről kereszteltek volna el: gyöngyvessző, gólyahír, csillagfüst, cickafark. Az az apró, édes illatú szarvaskerep. Vagy a bűbájdió…

157. oldal

5 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

Mrs FitzGibbons hamarosan visszaért, és a köténye tele volt fokhagymával, szárított füvekkel megtömött gézzacskókkal, meg öreg vászoncsíkokkal. Egy kis fekete vaskondér lógott az egyik húsos karján, és egy nagy kancsó vizet tartott úgy, mintha csak tollpihe lenne.
– És most kedvesem, mit csináljak? – kérdezte vidáman. Utasítottam, hogy forraljon vizet és hámozzon fokhagymát, amíg én megvizsgálom a füves zacskókat. Ott volt a varázsmogyoró, amit kértem, fekete nadálytő és lázgyökér a teához, illetve valami, amit vadmeggykéregként azonosítottam.
– Fájdalomcsillapító – dünnyögtem boldogan, ahogy eszembe jutott Mr. Crook magyarázata a talált kérgekről és füvekről. Istenemre, ez nagyon jól jött.
Több gerezd hámozott fokhagymát dobtam a forró vízbe a varázsmogyoró egy részével együtt, majd beleáztattam a vászoncsíkokat. A lázgyökér, a fekete nadálytő és a meggykéreg egy kisebb edényben főtt a tűz mellett. Az előkészületektől egy kicsit magamra találtam. Fogalmam sem volt, hogy pontosan hol vagyok és miért vagyok ott, de az legalább világos volt, mit fogok csinálni a következő negyedórában.

95. oldal 1. bekezdés

9 hozzászólás
Hirdetés