!

brit fogalom

Hugh Laurie: A balek
Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Elizabeth Wurtzel: Prozac Nation
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Hugh Cortazzi: Dr Willis in Japan
Henry James: The Siege of London

Idézetek

>!
Sárhelyi_Erika IP

– De mit gondolnak, mi történik a képen? – folytatja Miss Moore. – Mit akar a művész közölni erről a nőről? És mit éreznek, amikor ránéznek?
Mit érez? Még soha nem tették fel nekem ezt a kérdést. Egyikünknek sem. Nem illik éreznünk. Britek vagyunk.

96-97. oldal, Kilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: brit · érzelem · Gemma Doyle · Hester Moore
>!
Sheila_7

Goll Mac Morna és a Fianna nagy része azt mondta, nem harcol napkelte előtt, és a becsületről makogtak valamit. Mintha harc közben bármi hasznát lehetne venni. A becsületesség a leggyorsabb út a halálba. Ott vannak például a britek, akiket szépen megskalpoltak e kontinens őslakosai a tizennyolcadik században, mert ragaszkodtak idióta katonai alakzatukhoz.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: becsület · brit · indián · skalp, skalpolás
>!
Victoria_Crane

Valahol egy óra ketyegett. Elég gyorsan. Nekem úgy tűnt, hogy túl gyorsan ahhoz, hogy a másodperceket mérje. Na persze, ez itt egy amerikai épület volt, és talán az amerikaiak úgy döntöttek, hogy a másodpercek átkozottul lassan telnek, és milyen is lenne egy olyan óra, ami húsz másodperc alatt letud egy percet? Így több átkozott óránk lesz egy átkozott nap alatt, mint azoknak a nyápic briteknek.

Kapcsolódó szócikkek: brit
>!
NannyOgg SP

He told me about fun things to do in London – museums, theater, museums, theater – those words might as well be the British national mantra.

243. oldal, The Accidental Blowjob (Quartet Books, 1996)

Kapcsolódó szócikkek: brit
Hirdetés
>!
Fyndra

(…) one must maintain the reputation of the British name which lies in that if anybody says you can't do this, you immediately do it.

192. oldal

Hugh Cortazzi: Dr Willis in Japan British Medical Pioneer 1862–1877

Kapcsolódó szócikkek: brit
>!
deaxx P

The English are very romantic — the most romantic people in the world, if that’s what you mean. They do the strangest things from the force of passion — even those of whom you would least expect it. They marry their cooks, they marry their coachmen, and their romances always have the most miserable end.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: brit