!

Brian May személy

Rick Sky: Freddie Mercury élete
Peter Hince: Queen
Elsebeth Egholm: Rejtett hibák
Tillie Cole: Eternally North
Duff McKagan: It's so easy
Szeifert Natália: Az altató szerekről
Matt Richards – Mark Langthorne: Somebody to Love (angol)
Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia

Idézetek

>!
MrDarkside

A gitár története előrevetítette a jövőt: én ritka érdekes darabok után szimatoltam, megvettem őket magamnak, Brian meg érzelmi zsarolással megkaparintotta őket tőlem.

82. oldal

Peter Hince: Queen A színfalak mögött

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
>!
diamondfox P

Elképesztően erős személyisége volt – mesélte Brian May. – Először még nem a nagyszerű énekest vagy zenészt láttuk benne, nagyon vad volt, csiszolatlan. Viszont éreztük, hogy mennyire hisz abban, amit akar, mennyire karizmatikus egyéniség, és ez bejött nekünk.

78. oldal

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia Freddie Mercury élete, halála és öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
>!
diamondfox P

Mindannyian ki akartunk lépni a zenekarból, nem is egyszer. De aztán rájöttünk, hogy a Queen fontosabb, mint mi külön-külön. Hosszabban kitartottunk mellette, mint a házastársaink többsége mellett.

220. oldal

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia Freddie Mercury élete, halála és öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
2 hozzászólás
>!
LNB

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Az európai turné utolsó szakaszán előfordult, hogy csak akkor voltunk mind ugyanabban a városban, amikor koncerteztünk.
1993. július 5-én Barcelonában randevúztunk egymással, az olimpiai stadionban. Axl Velencéből érkezett, én Lindával Ibizáról, Slash már korábban is a városban volt.
Miután a Suicidal Tendencies és Brian May befejezte a koncertet, Doug Goldstein, a menedzserünk meglepően formális levelet küldött, amiben az állt, hogy szeretne engem és Slasht látni a koncert előtt. Ez elég szokatlan volt.
Amikor Slashel beléptünk a „hangulatszobába”, az egyik turnémenedzserünk várt minket ott, kezében egy halom papírral. Mindkettőnk elé letett egy-egy adagot. Átlapoztam. Az állt a dokumentumban, hogy ha Slash vagy én, vagy egyikünk sincs már a zenekarban, Axlnek joga van Guns N' Roses név alatt folytatni. Ha beleegyezünk, a részesedésünktől nem esünk el, de a névhasználati jog csak és kizárólag Axlt illeti meg.
– Ez meg mi a fasz? – kérdeztem.
– Nézd – mondta a turnémenedzser – , az igazság az, hogy nem vagytok túl jó állapotban – és ezt ti is tudjátok. Senkinek nincs kedve éveken át pereskedni a családotokkal, ha valamelyikőtök meghal.
De az iratban egy szó sem állt halálesetről.
A közönség már hangoskodott odakint. A turnémenedzserünk pedig finom utalást tett arra, hogy Axl csak akkor lép fel aznap este, ha aláírjuk a papírokat.
Lelki szemeim előtt láttam, hogy zavargások törnek ki, és megint emberek sérülnek meg – illetve erről tartottam. És olyan kurva kimerült voltam. Úgy éreztem, mintha az elmúlt két évben egy házat vonszoltam volna magam után. Emellett pedig úgy gondoltam, hogy a Guns N' Roses különben sem létezhetne nélkülünk. Még belegondolni is nevetséges volt. Így ezekre a papírokra nem is lesz szükség.
Leszarom.
Aláírtam. Slash is.
Aztán a Guns N' Roses – amely márkanév tulajdonosa mostantól Axl – felment a színpadra.
Másnap a reptéren megragadtam Doug Goldsteint a grabancánál. Reggel nagyon idegesen ébredtem a történtek miatt. Nem lett volna szabad Slashel aláírnunk azokat a papírokat. De a menedzsment csak nem egyezik bele, ugye? Üvöltöttem Douggal, és megmondtam neki, hogy hozza rendbe ezt a dolgot.
– Nézd, Duff. Te okos fiú vagy. Én a Guns N' Rosest menedzselem.
– Igen, tudom Doug, épp ezért kéne megtenned, hogy…
– Nem, még mindig nem érted. Én a Guns N' Rosest menedzselem.
– Ezzel azt akarod mondani, hogy a Guns n' Roses nevet menedzseled?
Én akkor még a zenekar tagja voltam. Nem vendég zenész. Slashel továbbra is ugyanolyan jogokkal és részesedéssel rendelkeztünk a zenekarban. Csak a név használati jogáról mondtunk le.
Doug kifejezéstelen arccal nézett rám.
– Te azt a csávót menedzseled, akié a Guns N' Roses név. Ezt akarod mondani?
Megvonta a vállát. Igen, ezt akarta mondani.

Duff McKagan: It's so easy …és más hazugságok

Kapcsolódó szócikkek: Axl Rose · Barcelona · Brian May · Slash · Velence
>!
danaida P

Azt mondta, hogy szerinte a világ legjobb gitárosa a Brian May, mire én nem tudtam, mit mondjak, megvontam a vállam. Magyarázni kezdett a játékáról, hogy a May az nem akárhogy csinálja, és mindig érmét használ a pengetéshez, úgy érzi, ezzel közelebb kerül a hangszerhez, bensőségesebb lesz az egész, és akinek van füle meg szíve, az szerinte hallja ezt, és hát ettől olyan csodálatos az egész, mármint nem az érmétől, hanem az egész hozzáállásától, magyarázta, én meg csak bambultam, nem értettem, hogy amikor összvissz egy zárt ajtó választ el minket a Kertes Mikitől, hogyan is beszélhet nekem idegen gitáros fickókról. Látta rajtam, hogy nem érdekel, vagy talán azt gondolta, hogy: egyszerűen nem hiszek neki, nem hiszem el, amit a Brian May-ről mond, úgyhogy nyomatékosította a mondandóját azzal, hogy Mert a Brian May oltári nagy művész.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
>!
infinitedreams IP

After the two shows at Wembley, Queen played one show in Manchester and then travelled to Germany and Austria before playing an historic concert in Budapest on 27th July, which remains the largest show ever by a Western rock band in what was then Communist Europe. During the acoustic part of the Budapest concert, Freddie and Brian May attempted a rendition of a traditional Hungarian song, with Freddie reading the lyrics from notes he had written on the palm of his hand. The rendition was greatly appreciated by the sell-out Hungarian crowd. However, it is clear from footage of the performance that Freddie looks fatigued. He is utterly professional and goes through the motions, but not much more. Coming off-stage at the end of the show, Freddie was briefly accosted by a Hungarian reporter who asked him if this concert was the beginning of a long friendship with Hungary. Freddie’s response was brief, but full of portent: ‘If I’m alive, I’ll come back,’ he says.

286-287. oldal, 38. fejezet

Matt Richards – Mark Langthorne: Somebody to Love (angol) The Life, Death and Legacy of Freddie Mercury

Kapcsolódó szócikkek: Brian May · Freddie Mercury
Hirdetés
>!
Belle_Maundrell 

Feltett egy CD-t, azt hallgatta. Queen. Befogta Brian May gitárjának dallamát, amely szétspriccelte a hangokat a térbe, pontosan úgy, ahogy az ég megnyitotta az eső csapját. Egyszerre hallatszott örvendezésnek és fájdalomnak. Mintha a zenész kiszakítana magából valamit.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
>!
Cicu

„I want something new, something exciting, I want to get away, I want… I want…”

„I want to break free, I want to break free…” Tink interrupted with his best Freddie Mercury impression and, ever the committed showman, made a grab for the emerald-green vacuum from the cupboard, parading around the kitchen singing at the top of his lungs, "… I want to break free from your lies, you’re so self-satisfied, I don’t need you…”

Laughing, I jumped up and snatched the feather Magic Duster and became the Brian May of our budget Queen tribute band.

After the song was done – a rendition that we were sure would place us as the winners of Britain's Got Talent – we sat down on the red love-seat, grabbed our daiquiris and contemplated the events of the day.

Kapcsolódó szócikkek: Brian May · Freddie Mercury · Natasha Munro · Tink
>!
Zakuro

– Egy szót sem szóltunk senkinek, még a családunkat sem avattuk be, ami nagyon nehéz volt. Nem egyszerű, amikor az ember szemébe néz egy barátja, és megkérdezi „Mi a baj?”, mire azt kell felelni, hogy „Semmi”.

426. oldal

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia Freddie Mercury élete, halála és öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Brian May
>!
Zakuro

A budapesti koncert akusztikus részében Freddie és Brian May megpróbálkozott egy magyar népdal előadásával*, Freddie a tenyerére írta és onnan olvasta a dalszöveget. A zsúfolásig telt csarnok magyar közönségének nagyon tetszett a gesztus. Azonban a videón jól látszik, hogy Freddie ekkora már kimerült. Bár tökéleteset alakít, és mindent megtesz, amit kell, többet már nem tud nyújtani. Amikor a koncert végeztével levonult a színpadról, egy rövid beszélgetés erejéig megszólította őt egy magyar újságíró, aki megkérdezte, vajon egy hosszú barátság kezdete volt-e ez a koncert Magyarországgal. Freddie kurtán, baljósan válaszolt: „Ha még életben leszek, visszajövök.”

* Ez a népdal a Tavaszi szél vizet áraszt volt.

363. oldal

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia Freddie Mercury élete, halála és öröksége

Kapcsolódó szócikkek: Brian May · Freddie Mercury