Brandon ezredes személy

Jane Austen: Értelem és érzelem
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben
Jane Austen: Sense and Sensibility
Jane Austen – Stacy King: Sense and Sensibility
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval
!

Brandon ezredes (Alan Rickman az 1995-ös filmben)

!

Brandon ezredes


Idézetek

FruzsinaRacz>!

Meg hogy nem is álmodott arról, hogy egyszer találkozik valakivel, aki így tud szeretni, olyan rajongással, mint az általa bálványként imádott hősök: Mr. Rochester, Heathcliff, Brandon ezredes, Mr. Darcy és Pókember…

197. oldal

1 hozzászólás
zsofigirl>!

– Három megfellebbezhetetlen okom van az ellenszenvre Brandon ezredes iránt: esőt ígért, amikor én szép időt akartam; nem tetszett neki, ahogy a bricskámat hajtom; és sehogyan sem bírhatom rá, hogy megvegye a barna kancámat.

60. oldal, 10. fejezet (Palatinus, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: Brandon ezredes
Babó_Buca P>!

Ez a baj Austennel – túl sok lenyűgöző férfialakot teremtett. Épp elég nehéz volt eldönteni, melyik könyvet olvassa az ember, vagyis hogy melyik hőssel essen újra szerelembe. Ráadásul ennek a való életre is kihatása volt, hiszen egy férfi sem ütheti meg az austeni mércét, igaz? Ugyan hol találna az ember lánya olyan türelmes férfit, mint Brandon ezredes, vagy olyan szellemeset, mint Henry Tilney? És van értelme akár remélni is, hogy egyszer megismerheti mind közül a legtitokzatosabbat, Mr. Darcyt?

30. oldal

AniTiger P>!

Brandon ezredes, Sir John barátja, modorát tekintve semmivel sem hasonlított jobban barátjára, mint Lady Middleton a férjére, vagy Mrs. Jennings a leányára. Hallgatag, komoly férfiú volt. Külseje mindamellett nem kellemetlen, ha Marianne és Margaret szemében maga volt is a megcsontosodott agglegény – maga mögött hagyta már ugyanis harmincötödik esztendejét; s noha vonásai nem voltalt szabályosak, arca mégis megnyerő; értelmes, magatartása pedig kiváltképp úriemberhez méltó.

29. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Brandon ezredes
Borbála_Hantó>!

-[…] Amióta csak meglátta, Elinorom, szereti őt.
Itt azonban Elinor már nem Brandon ezredes szavait, nem az ő vallomását vélte hallani, hanem anyja élénk képzeletének természetes cikornyáit, amivel minden neki tetsző dolgot kedvére ékesített.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brandon ezredes · Elinor Dashwood · Marianne Dashwood
Aurore>!

Colonel Brandon alone, of all the party, heard her [Marianne's playing the piano and singing] without being in raptures. He paid her only the compliment of attention; and she felt a respect for him on the occasion, which the others had reasonably forfeited by their shameless want of taste. His pleasure in music, though it amounted not to that ecstatic delight which alone could sympathize with her own, was estimable when contrasted against the horrible insensibility of the others; and she was reasonable enough to allow that a man of five and thirty might well have outlived all acuteness of feeling and every exquisite power of enjoyment. She was perfectly disposed to make every allowance for the colonel's advanced state of life which humanity required.

Chapter 7

Kapcsolódó szócikkek: Brandon ezredes
Borbála_Hantó>!

He talked of flannel waistcoats.
A man who is still capable of love does not think of such things!

Page 55

Kapcsolódó szócikkek: Brandon ezredes · Marianne Dashwood