!

Borisz Ignatyjevics / Geszer személy

Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség
Szergej Lukjanyenko – Vlagyimir Vasziljev: Nappali őrség
Szergej Lukjanyenko: Alkonyi őrség
Szögjal Rinpocse: Pillanatról pillanatra
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Idézetek

>!
chibizso

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Értsd meg, Anton, a kommunizmusnak három útja volt Oroszországban. Az első: hogy nagyszerű, csodás társadalommá fejlődik. De ez ellentétes az ember természetével. A második: hogy elkorcsosul és elpusztul. Így is történt. A harmadik: hogy skandináv típusú szociáldemokráciává alakul át, és maga alá gyűri Európa és Észak-Afrika nagy részét. Ez utóbbinak a következményei közé tartozik sajnos, hogy a világ három szemben álló tömbre szakad, és ez előbb vagy utóbb globális háborúhoz vezet. De az emberek már azt megelőzően tudomást szereznének a létezésünkről, és kiirtanák vagy leigáznák a Másféléket. Bocsáss meg, Anton, de én úgy döntöttem, hogy a holdbéli városok meg a százféle kolbász a nyolcvanas évekre nem éri ezt meg.
– De most Amerika…
– De odavagy azzal az Amerikáddal! – fintorgott Geszer. – Várd ki a kétezer-tizedik évet, majd akkor beszélünk.

262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Ignatyjevics / Geszer
1 hozzászólás
>!
Justabookworm7

… Geszer felsóhajtott. – Ej, ti fiúk-lányok, zöldfülűek, hetvenkedtek egymás előtt, dicsekedtek a mágiával, a harci sebeitekkel, a talizmánjaitokkal meg az igézeteitekkel… miért van bennetek ennyi emberi butaság?
– Mert emberek vagyunk. Másféle emberek, de emberek. És nem egyszerre lesz belőlünk igazi Másféle.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Ignatyjevics / Geszer
>!
Anton_Gorogyeckij P

Honnan vannak a mi hivatalunkban ezek az ócska, szakadozott kötőszalagú papírdossziék? Még a múlt században vettek belőle néhány tonnával? Humanitárius céllal szerezték be nemrégiben a rokkant bedolgozók egyesületétől? A muhoszranszki Éjszakai Őrség tulajdonában levő ócska muhoszranszki kombinátban gyártják?
A tény tény marad: a komputerek, másológépek, átlátszó műanyag CD-k és az erős, szép, kényelmesen kezelhető mappák évszázadában a mi Őrségünk vedlett, madzagos kartont használ… Szégyen-gyalázat, restelkedhetünk a külföldi vendégek előtt!
– A szerves eredetű anyagból készült dossziékra könnyű feltenni a védő igézeteket, amelyek megakadályozzák a távolról történő szondázást – mondta Geszer. – Ugyanezen oknál fogva használunk a mágia oktatásakor csak könyveket. A számítógépen írt szöveg nem őrzi meg a mágiát.
Geszer szemébe néztem.
– Eszemben sem volt a gondolataidban olvasni – mondta a főnök. – Amíg nem tanulod meg ellenőrizni az arcodat, erre nincs is semmi szükség.

19. oldal (Metropolis Media, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Ignatyjevics / Geszer
>!
meacska

– Anton, hogy kell a Pagesben kikapcsolni a markírozott listát?
– Menjen be a Nézetbe, hívja be az inspektor ablakot, ott talál… – Csodálkozva néztem Geszerre. – Miért látott neki a Mac megtanulásának?
– Érdekes dolog valami újat tanulni – felelte Gesze az egeret húzkodva az asztalon. – Vagy úgy gondolod, túlságosan öreg vagyok már ehhez?
– Ugyan már, főnök – feleltem a teát kortyolgatva –, jó erőben lévő öreg maga.
– A számolótábláról nehezen tértem át a számológépre – mondta Geszer. – De a számológépről a kalkulátorra már könnyedén. Az írógép viszont sosem tetszett nekem, korábban még gyorsírónőm is volt… – Egy pillanatra elakadt, és valamilyen emléken elmosolyodott. Anna Tyihonovna ajkán is alig észrevehető mosoly játszott. – A komputer viszont egyből megtetszett. Van benne valami helyes… varázslatos!

128. oldal

>!
csillagka P

– Tegyük föl – a főnök fölsóhajtott. – Mihez kezdesz, Anton?
– Zabhegyezek.
– Gyere a dolgozószobámba. Mondjuk… ööö, mondjuk tíz perc múlva.
– Rendben – azzal kinyomtam a telefont.

Hirdetés
>!
Anton_Gorogyeckij P

– Sok sikert kívánok neked. Nagyon őszintén sok sikert.
– Miféle sikert? – kérdezte Anton értetlenül.
Válasz helyett Olga fölé hajolt, és puhán, gyengéden megcsókolta az ajkát.
– Na de mégis! – Geszer csak ennyit mondott.
– Az után, hogy testet cseréltünk Antonnal – vetette oda hanyagul Olga –, aligha lehetsz féltékeny rám. Főleg ilyen apróság miatt.

292. oldal (Metropolis Media, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Anton Gorogyeckij · Borisz Ignatyjevics / Geszer · Olga
>!
Hush_Campo

– Mindenki hazudik, Anton – válaszolt hirtelen Geszer. – Mindenki hazudik.
Úgy látszik, mégiscsak néz tévét.

>!
Chöpp

Geszer Tibet nagy harcos királya volt, akinek kalandjait a tibeti irodalom legnagyobb epikus költeménye beszéli el. Geszer annyit jelent: 'legyőzhetetlen, akit soha nem lehet lebírni'.

Július 10.

Szögjal Rinpocse: Pillanatról pillanatra Napi elmélkedések életről és halálról

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Ignatyjevics / Geszer