!

bőr tárgy

Hugh Laurie: A balek
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Dmitry Glukhovsky: Futu.re
Olga Tokarczuk: Nappali ház, éjjeli ház
Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs

Idézetek

>!
Lunemorte MP

Vízivásban nagy vagyok: belülről hidratálni a bőrt még fontosabb, mint egy jó hidratáló krémet használni kívülről.

Kapcsolódó szócikkek: bőr · krém · víz
>!
meacska

[…]Lesütöttem a szemem, és a lábbelijének címeztem szavaimat, a puha, barna csizmájának, amelynek olyan hajlékony, mégis strapabíró volt a talpa, mint egy mokasziné. Térdig érő csizmaszára testhez simuló, homokszín nadrágban folytatódott – szintén bőrből volt, és kissé viseltesnek látszott De a bőrkollekció ezzel nem ért véget. Mindent kedvelt, ami bőr volt, és nem fekete. Öve és mellénye erdőzöld árnyalatú volt. Alsóruházata – amely passzolt a csokoládébarna csizmához – bizonyára élvezhette a munkáját. Bal alkarján többször átcsavart marhabőrt viselt, amely a visszcsapódó íjhúrtól védte bőrét. Friss sérülések is látszódtak rajta.

39. oldal - Negyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bőr · Flidais · ruhanemű
>!
BakosJuci 

Az autó egy Rover volt, ami azt jelentette, hivatalos az ügy. Senki nem vezet ilyen idióta sznob autót – a fa és a bőr képtelen egyvelegével, amik a belső tér minden egyes összeillesztésénél és résénél rosszul vannak beragasztva –, hacsak nem muszáj mindenképpen. És csak a kormányzatnak, meg persze a Rover vezetőségének muszáj.

33. oldal (Kelly)

Kapcsolódó szócikkek: autó · bőr · kormány · Rover
>!
sztimi53 P

Bőrünk sejtjei például halottak. Kellemetlen, de igaz gondolat, hogy külső felületünk halott. Egy átlagos méretű felnőtt mintegy 2 kilogramm halott bőrt cipel magával, és ennek több milliárd apró pelyhe foszlik le rólunk minden nap. Ha legközelebb végighúzzuk az ujjunkat a polcon felgyülemlett porban, jusson eszünkbe, hogy ennek nagy része emberi bőrből származik.

336. oldal, 24. fejezet - Sejtek, (Akkord, 2006.)

Kapcsolódó szócikkek: bőr · por
3 hozzászólás
Hirdetés
>!
BakosJuci P

– Végső soron a szenátorság csak egy a szerepek közül, amiket játszom, nem igaz? És nem is a legfontosabb. Amikor hazaérek, úgy vetem le, mint a hivatali öltönyt, és felakasztom a hallban. Mindannyian csak a szerepeinket játsszuk, és olykor elegünk van a jelmezeinkből…
– Már megbocsásson – vágok a szavába. – Én az enyémből sehogy sem tudok kibújni. Félek, hogy ez a bőröm.
– Ne féljen. A bőrt is le lehet vetni.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bőr · Erich Schreyer · Jan Nachtigall 2T 717 · jelmez · szerep
>!
Morpheus 

És éreztem az illatát: mindig olyan illata volt, mint az alvásnak, az ágyneműnek, az elaludt bőrnek. Gyerekeknek van néha ilyen szaguk. Ez az a szag, amit a felnőttek szívesen elnyomnak parfümmel vagy dezodorral – ilyenkor olyan illatuk lesz, mintha tárgyak lennének, nem emberek.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ágynemű · bőr · ember, emberiség · gyerek · illat · tárgy
>!
Chöpp 

Az új autóknak bőrszaga van, pontosan az ellentéte a régi, hasadozott bőr illatának, ami nagymama kanapéiból árad. Elsa mindkétféle szagot kedveli, bár igazából nem kedveli a bőrt, mivel szerinte állatok körül van a helye, nem pedig autóülések körül. Bonyolult ügy. Meg kissé álszent is. Elsa még dolgozik rajta.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bőr