!

bolygó tárgy

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Michael Brooks: 13 rejtély
Örkény István: Április
Szvoren Edina: Verseim

Idézetek

>!
Zakkant_Tudós

Senki nem tudja pontosan, mi a sötét anyag. Malcolm Longair, a Cambridge professzora, Our Evolving Universe (Fejlődő világegyetemünk) című csillagászati alapművében egy listába gyűjtött egy sor dolgot, amelyekről kiderülhet, hogy a sötét anyag alkotói. Ezek között első helyen olyan tételek szerepeltek, mint a csillagközi bolygók vagy az alacsony tömegű csillagok, ám a végére egészen a téglákig és az Astrophysical Journal régebbi példányaiig jut el.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: anyag · bolygó · csillag
>!
latinta SP

Megértette az idő folyamatosságát, és megízlelte a végtelenségnek sós szelek kavarta ürességét; Kristóf az űrben lebegett most, mint magányos bolygó a hideg csillagképek között. Nagyot harapott a levegőbe, tüdeje tágult és hirtelen, átmenet nélkül Odysseusra gondolt, amint a tenger, a szigetek és a kalandok között bukdácsol, hogy nagy sokára Ithakába érkezzék és visszahódítsa Penelopét.

80. oldal, Helena

Örkény István: Április Egy ismeretlen regény első kiadása

Kapcsolódó szócikkek: bolygó · idő · Ithaka · kaland · Odüsszeusz / Ulysses · tenger · űr · végtelen
>!
EBrody I

A két szemüvegszár úgy kerülte meg a bérlő halántékát, ahogy a porgyűrűk valamelyik bolygót.

Szvoren Edina: Verseim Tizenhárom történet

Kapcsolódó szócikkek: bolygó · por · szemüveg
>!
Darolyn

– Most pedig ide figyelj, Beeblebrox, és ajánlom, hogy jól figyelj!
– Miért?! – kiáltott vissza Zaphod.
– Azért – harsogott a zsaru – mert amit most mondok, az nagyon intelligens lesz, egész érdekes és kifejezetten humánus! Szóval… vagy mindannyian megadjátok magatokat, hogy összeverhessünk titeket egy kicsit, bár természetesen nem nagyon, mert határozottan ellenezzük a fölösleges erőszakot, vagy pedig felrobbantjuk ezt az egész bolygót meg esetleg még egyet-kettőt, amiket kiszúrtunk magunknak idejövet.

32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bolygó · erőszak