Black Veil Brides személy

J. R. Ward: Felszabadított szerető
!

(A tagok nevei balról jobbra; Christian „CC” Coma, Ashley Purdy, Andy Biersack, Jake Pitts, Jeremy „Jinxx” Ferguson)

!

A Black Veil Brides (röviden BVB) egy 2006-ban alakult amerikai hard rock és glam metál együttes Hollywoodból. Alegfrissebb, ötödik stúdió albumukat 2018-ban adták ki, a rajongóikat BVB Army-nak szokták nevezni.

A zenekar rengeteg kritikát kap a régi nagyok rajongóitól, előszeretettel titulálják őket túl mainstreamnek a kemény hangzás ellenére is, és húzzák rájuk, hogy „csak visongó tinilányok alkotják a rajongótáborukat, egyértelműen nem hajlanak rá, hogy a felnőtt férfiak legyenek a célközönségük”, ám a régi nagyok is gyakran nyilatkoznak róluk elismerően. Az első és második albumuk tájékán gyakran vádolták őket azzal a megjelenésük miatt, hogy világfájdalmas emo banda, akik a halni akarást népszerűsítik. Ellenben a korai stílusukat a ’80-as évek olyan glam metál bandái ihlették a tagok nyilatkozatai alapján, mint a Mötley Crüe vagy a KISS, illetőleg öngyilkosságra se buzdítanak, pont ellenkezőleg. Mélységesen elítélik, ha valaki addig bántja a másik embert, ameddig csak azt az egy kiutat látja a helyzetből, másrészt azt a mentalitást közvetítik, hogy „ez csak egy rossz nap, nem pedig egy rossz élet”, és hogy „minden szomorúsággal töltött perccel egy percnyi boldogságra való lehetőséget veszítesz el”.

A Black Veil Brides dalainak a célja elsősorban, hogy arra biztassák a rajongókat, merjék a saját útjukat járni, akkor is, hogyha azt mások ellenzik, ha a társadalmi elvárásokkal ellentétes, hogy vállalják fel a saját, egyedi stílusukat, – a banda tagjai közül többeket is ért gyerekként hátrányos megkülönböztetés a zenei érdeklődésük és az öltözködési stílusok miatt – hogy álljanak ki amellett, ami fontos nekik, és ne engedjék, hogy mások megmondják nekik, valamivel kapcsolatban mit kellene gondolniuk vagy érezniük.

Tagok:
Andy Biersack – énekes
Jake Pitts – szólógitáros
Jeremy Ferguson „Jinxx” – ritmusgitáros
Ashley Purdy – basszusgitáros
Christian Coma „CC” – dobos
Szokásuk a fellépéseiken viselni azokat a kiegészítőket, amiket a rajongóik készítenek, és küldenek el nekik ajándékba.


Idézetek

Röfipingvin P>!

Ráadásul, ha nem téved, Payne ikertestvére azt az amott parkoló, fekete Escalade-et vezette, ami azt jelentette, hogy a kölcsönkenyér hamarosan szervírozva lesz Black Veil Bride, Bullet for My Valentine és Avenged Sevenfold előadásában, amelyet a kocsi lejátszójába csempészett.
Már a gondolattól is jókedvre derült.

712. oldal

Hirdetés